Maandag 30 dec 2013

Haringsalade!


Omdat het bijna oudjaarsavond is heb ik ook veel vragen gekregen over het bakken van oliebollen. Zelf ben ik op oudjaarsavond meer van de hartige hapjes en niet zo van de oliebollen. Die laat ik dus lekker aan me voorbij gaan. Maar ik kan me voorstellen dat je zelf wel graag aan het bakken gaat. Zelf hebben we dit ook jaren gedaan, maar ik doe het vooral omdat ik het leuk vind, niet omdat ik ze lekker vind... Als je toch graag wilt bakken en je wilt dat ook nog een beetje verantwoord doen kun je altijd de bloem in een recept vervangen door bijvoorbeeld speltbloem. En bedenk je dat het een traditie is die je (waarschijnlijk) maar 1x in een jaar doet, dus ik zou zeggen, geniet ervan, hoe je ze ook bakt ;-)

Zoals ik al zei, ik ben meer van de hartige hapjes (is ook pas gekomen na het stoppen met suiker, hoor ;-)) op oudjaarsavond, maar ook op een verjaardag of feestje is deze salade heel geschikt. Het is een gemakkelijk te maken recept en net even iets anders dan de gewone haring op een roggebroodje met uitjes.

Haringsalade op roggebrood!

Ingrediƫnten:
2 haringen, 1/2 appel, 1/2 ui of sjalot, 2 augurken (natuurwinkel), paar sprietjes bieslook, 1 eetlepel creme fraiche, zout en peper, roggebrood (natuurwinkel)

Snijd de haring, de appel, ui en augurken in hele fijne blokjes. Snipper de bieslook fijn. Meng alles door elkaar en maak de salade aan met creme fraiche. Maak op smaak met zout en peper. Serveer de salade op gesneden vierkantjes roggebrood.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Smakelijck Winter is de deur uit en al bij velen op de mat gevallen, tijd om weer over te gaan...
lees verder
    Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept...
lees verder
In mijn 'geheime recept' gaat veel tijd zitten, maar ik moet jullie natuurlijk ook niet...
lees verder
Er zijn maar weinig ijsjes te koop zonder E-nummers, of zonder (fructose) glucosestroop. Bij de...
lees verder
Nu is het seizoen om lekkere (zoet)zure appels te plukken. Je kunt hiervoor naar de pluktuin, of...
lees verder
Ingredienten: 1 liter water, 3 groentenbouillonblokjes (Rapunzel zonder gist), 2...
lees verder

2 opmerkingen
  • Olga Garces
    Olga Garces donderdag 02 jan 2014 om 15:00
    Hello From Volrecepten.be!

    We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
    Please, contact me if you any question :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 03 jan 2014 om 18:57
      Thanks, I'll take a look at that site!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190