Woensdag 10 apr 2013

Groenten van het seizoen... April!


Het is lang koud gebleven, maar gelukkig breekt de zon steeds vaker door! Dat is ook goed voor de seizoensgroenten en fruit! Vooral als je zelf al hebt gezaaid in je groentetuin is het fijn als er weer wat regen én zonneschijn komt!

Ik was het deze maand helemaal vergeten om te bloggen op 1 april, maar gelukkig werd ik er op gewezen door een lezer! Dankjewel!


Groenten van de maand april:
Asperges, Bieten, Boerenkool, Broccoli, Champignons, Koolraap, Kropsla, Paksoi, Postelein, Prei, Raapstelen, Radijs, Rabarber, Rode kool, Spinazie, Tuinkers, Veldsla, Witlof

Fruit:
Ananas, Appels, Avocado, Bananen, Citroenen, Grapefruit, Sinaasappel



Dit is echt een basis recept. Een ragout, een saus of een soep,het kan allemaal met dit...
lees verder
  Een lekkere variatie op de champignonsoep met wat extra groenten! Vooral als je...
lees verder
Een makkelijke maaltijd. Snel klaar en lekker pittig, maar toch zoet door het fruit. Als je...
lees verder
Vandaag en morgen kun je nog voor het laatst stemmen op Smakelijck! Vind jij dat...
lees verder
Deze groente-taartjes zijn een erg leuk bijgerecht. Door de 1-persoonsvorm zien ze er schattig...
lees verder
Afgelopen zaterdag vond Heel Putten Bakt voor de eerste keer plaatst in Restaurant Smakelijck....
lees verder

9 opmerkingen
  • Nena
    Nena donderdag 11 apr 2013 om 08:19
    Hoi Williene,
    jouw lijstje is langer dan dat van mij (Velt). Dankjewel hoor, dat breidt de mogelijkheden voor april toch wat uit.

    groenten: aardappelen, andijvie, bloemkool, groene selder, paddenstoelen, prei, raap, raapstelen, radijs, rode biet, spinazie, uien, witlof
    fruit: mango, pompelmoes, rabarber, sinaasappelen

    groetjes, Nena
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 11 apr 2013 om 10:17
      Hoi Nena,

      Ja, in april komen er steeds meer groenten bij gelukkig. Asperges is bijv. pas vanaf half april, dus daarom staat hij er wel bij.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Thamar Van dijke
    Thamar Van dijke woensdag 10 apr 2013 om 21:47
    Hoi williene,

    Ik dacht er van de week nog aan, maar dacht je bent vast druk:)
    Altijd leuk!

    Groetjes thamar
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 11 apr 2013 om 10:16
      Ha! Ja dat klopt, daarom had ik er nooit meer aan gedacht ;-)

      Groetjes, Williene
  • Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje)
    Ilse (blog: family nights/uit mijn keukentje) woensdag 10 apr 2013 om 14:05
    Miste hem inderdaad ook al ;)! Bedankt
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 10 apr 2013 om 14:50
      Graag gedaan!
  • anoniem
    anoniem donderdag 16 apr 2015 om 13:09
    Ha Williene, Tot vandaag koop ik regelmatig spinazie à la crème uit de diepvries. Hierin zit een E-nummer, en ik ben dus op zoek naar een alternatief. Weet jij hoe je van verse spinazie spinazie een à la crème kunt maken? Groetjes!
    • Smakelijck donderdag 16 apr 2015 om 16:52
      Spinazie koken en er dan wat haverroom of creme fraiche doorroeren? Ik heb geen idee, ik eet het nooit ;-) Wellicht dat de AH bio spinazie a la créme heeft? Je zou het eens kunnen proberen? Succes!
      • anoniem
        anoniem vrijdag 17 apr 2015 om 13:04
        Ha Williene, bedankt voor je snelle reactie! Ik ga het binnenkort wel eens met crème fraiche proberen. Groetjes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190