Maandag 16 nov 2015

Glutenvrije koekjes!

Oeps, ze waren zo lekker dat ik geen foto meer kon maken ;-) Maar ik ga ze zeker nog eens bakken, en dan zal ik wél een foto maken... Dat kost waarschijnlijk wel wat zelfbeheersing maar bij een recept hoort een foto. Dat is wel zo leuk!

Deze koekjes zijn eigenlijk té makkelijk en erg bros en lekker. En dan ook nog eens vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij én e-nummervrij. 

Veel plezier met bakken!

Brosse, glutenvrije koekjes! 

Ingrediënten voor ongeveer 10-12 koekjes:

75 gram roomboter, 75 gram boekweitmeel, 50 gram amandelmeel, 35 gram kokosbloesemsuiker, snufje zout, snufje vanillepoeder of merg  (laatste ingrediënt mag, maar hoeft niet)

Bereiding:

Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot je een deegbal kunt vormen. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en steek er koekjes uit. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes op de bakplaat. Schuif in een voorverwarmde oven op 170 graden. Bak de koekjes in zo'n 15-20 minuten bruin en gaar, houd koekjes wel altijd goed in de gaten in je eigen oven, zodat ze niet te donker worden. Laat de koekjes uit de oven helemaal afkoelen.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Het is weer tijd voor een leuke actie! Deze keer verloot ik 3x het kookboek Smakelijck Groente...
lees verder
Wat een prachtige dag was het afgelopen zaterdag! De tweede editie van Heel Putten Bakt...
lees verder
Een cake bakken zonder geraffineerde suikers e.d stond hoog op mijn lijstje. Ik heb hiervoor mijn...
lees verder
Nog op zoek naar een leuk hapje voor Oudjaarsavond? Deze is zó gemaakt en hier erg favoriet bij...
lees verder
  Ik kon er uiteraard op wachten. Een recensie over mijn boek die het niet eens was met...
lees verder
  Ik wens alle lezers van Smakelijck hele fijne en goede feestdagen toe! ...
lees verder

5 opmerkingen
  • Marlieke
    Marlieke vrijdag 27 nov 2015 om 13:59
    Leuk, een glutenvrij recept! Ik ga meteen vanmiddag aan de slag! Dankjewel.
  • Grietje
    Grietje vrijdag 27 nov 2015 om 14:35
    Oh top, hier heb ik zin in! Fijn dat glutenvrij is! Alleen nog even amandelmeel halen! Palmsuiken kan dat ook ipv kokosbloesemsuiker? En vanillepoeder...hoe doe je dat?
    • Smakelijck zaterdag 28 nov 2015 om 08:40
      Leuk! Palmsuiker en kokosbloesem kun je altijd voor elkaar gebruiken. Van vanillepoeder moet je een snufje gebruiken. Ik heb biologische vanilepoeder in een potje ;-)
      • Grietje
        Grietje zaterdag 12 dec 2015 om 18:22
        Je hebt niets teveel gezegd..mmm, heerlijk! (Dit zijn echt dooreters!) Helaas is de helft een beetje te donker geworden, ze hebben een kwartier in de oven gezeten. Volgende keer de temperatuur iets lager misschien, maar voor herhaling vatbaar! Jammer dat ik geen fotootje bij kan voegen, dan kon je ook eens de resultaten van je lekkere recepten zien:-)!
        • Smakelijck maandag 14 dec 2015 om 09:43
          Lekker hé ;-) Temperatuur zou ik dan inderdaad wat lager doen in jouw oven. Foto's mag je altijd mailen of op facebook zetten hoor ;-) Leuk!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190