P1000070
Maandag 01 sep 2014

Glutenvrij brood!

Op internet was ik aan 't speuren naar een goed recept voor glutenvrij brood. Op deze site vond ik het volgende recept, wat ik heb gemaakt. Het is een enorm vullend brood, en met een laagje boter of notenpasta absoluut een lekkernij. Al moet je wel even wennen omdat het totaal anders smaakt dan een 'gewone' boterham ;-) 

Glutenvrij brood!

Ingredienten:

250 gram amandelmeel, 200 gram quinoameel, 50 gram boekweitmeel, 50 gram chiazaad, 50 gram sesamzaad, 25 gram psylliumvezels (te koop bij natuurwinkels of online) 50 gram kokosrasp, 100 gram gehakte noten, 1 theelepel keltisch zout, 750 milliliter warm water, 50 gram kokosolie, eventueel hand rozijntjes

Voor het bestrooien: zonnebloempitten en sesamzaad. 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen met de kokosolie in de 750 milliliter warm water. WIl je geen rozijnen gebruiken laat dan de kokosolie smelten in het warme water. Voeg de rest van alle ingredienten (m.u.v. de ingredienten voor het bestrooien) toe aan het water en meng heel goed tot alles is opgenomen. Vet een ovenschaal (ongeveer 25x16cm) in met kokosolie en bestrooi de bodem met wat zonnebloempitten. Vul de schaal met het broodbeslag tot max. 5 cm hoogte. Bestrooi met de rest van de zonnebloempitten en wat sesamzaad. Schuif het brood in de oven en bak af in zo'n 30-35 minuten. 

Laat het brood afkoelen op een rooster. 

Eet smakelijck! 

Liefs, Williene

Onlangs kreeg ik van een aantal lezers complimenten dat ze met de recepten van deze site...
lees verder
Het weer slaat om, tijd voor een lekker bakrecept! Muffins zijn altijd zo gemaakt en lukken, over...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Magnesium is een belangrijk mineraal. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium door verkeerde...
lees verder
Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het...
lees verder
Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar nog nooit gezien of gebruikt. Graag wil ik je meer...
lees verder

7 opmerkingen
  • Gert Jan
    Gert Jan zaterdag 06 sep 2014 om 16:55
    Beste Williene, Complimenten voor de mooie en nuttige site! Kunnen we het recept voor het glutenvrij brood ook gebruiken voor het bakken met een broodbakmachine? Alvast bedankt voor de reactie en evt. aanvullende tips voor het bakken van het glutenvrije brood met de broodbakmachine. Vriendelijke groet, Gert Jan
    • Smakelijck zaterdag 06 sep 2014 om 19:09
      Hi Gert Jan, Bedankt voor je reactie en je complimenten. Een broodbakmachine is erop gemaakt om brooddeeg te kneden en te laten rijzen. Omdat glutenvrij brood geen gluten bevat is er geen kneed en rijstijd nodig. Ik verwacht dus dat een bbm niet het gewenste resultaat geeft. FIjne avond!
  • margrieta
    margrieta vrijdag 08 jul 2016 om 10:21
    Ha Williene, Ik wil graag dit brood proberen, maar heb geen psyliumvezels aan boord. Kan het ook zonder of moet/kan ik dat ergens door vervangen? Ik kan nu nl ook niet even naar de winkels...
    • Smakelijck vrijdag 08 jul 2016 om 10:28
      Dan zou ik het gewoon proberen! Succes!
      • margrieta
        margrieta vrijdag 08 jul 2016 om 10:46
        dank je wel!
  • Nelly
    Nelly woensdag 01 nov 2017 om 11:45
    Ha Williene, Heb dit brood gemaakt, maar moet nog erg wennen. Ik kan niet tegen chia en heb dit vervangen door lijnzaad. Het brood heeft nu een beetje het vaste/kleffe van rogebrood. Zou je bij dit recept ook een rijsmiddel kunnen gebruiken? Zo ja wat en hoeveel? Ik gebruik geen gist. groetjes van Nelly
    • Smakelijck woensdag 01 nov 2017 om 12:31
      Dat klopt, het lijkt niet op een gewone boterham, maar meer op de samenstelling van roggebrood. Geen idee of rijsmiddel iets doet in het recept, maar dan zou je wijnsteenbakpoeder kunnen gebruiken. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190