27-02-2012

Gevulde Paprika's!

Dit is een heerlijk recept. Je kunt het ook gemakkelijk van tevoren klaarmaken zodat je het 's avonds zo de oven in kan schuiven. Ook in dit recept kun je restjes groenten verwerken zodat je niets hoeft weg te gooien.


Gevulde Paprika's voor 4 personen:


Ingredienten:
2 rode paprika's, 250 gram gehakt, 1 ui fijngesnipperd, 1 teen knoflook geperst, peper en zout evt. restjes groenten naar keuze, geraspte kaas,
Voor de saus: 2 blikken tomaatblokjes, 1 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook geperst, gedroogde italiaanse kruiden, peper en zout.


We beginnen met het maken van de tomatensaus. Verwarm hiervoor in een pan wat olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaatblokjes toe en maak op smaak met zout, peper en de italiaanse kruiden. Laat 10 minuutjes pruttelen. Verdeel de saus in een ovenschaal.

Snijd de paprika's doormidden zodat je 2 halve paprika's krijgt. verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Doe opnieuw wat olie in de pan en fruit hierin een ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg wat groenten toe naar smaak, bijv. plakjes champignons, ringetjes bosui, restje paprika of courgette in blokjes. Bak dit even aan en maak op smaak met zout en peper en evt. kruiden naar smaak. Het is bijv. ook lekker om wat pijnboompitjes toe te voegen, of een lepeltje zelfgemaakte pesto. Je kunt hier eindeloos mee varieren, het is een beetje hoe je het zelf wilt.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en zet de helften in de ovenschaal op de tomatensaus. Bestrooi de paprika's met geraspte kaas en zet een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Gevulde paprika's zijn heerlijk met pasta. Kook hiervoor pasta gaar volgens de verpakking. Ook lekker met een salade erbij!

Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous maandag 15 apr 2013 om 18:51
    In één woord: verrukkelijk! Volgende keer proberen we de vegetarische versie.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 15 apr 2013 om 19:38
      Leuk om te horen!
  • Lydia
    Lydia vrijdag 02 mrt 2012 om 18:52
    Een heerlijk recept! Ziet er nog leuk uit ook!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 02 mrt 2012 om 20:38
      Wat leuk, dankjewel!
  • Wendy
    Wendy maandag 04 aug 2014 om 13:01
    Wij hebben gisteravond heerlijk gegeten van deze gevulde paprika's! Echt een leuk recept met ruimte voor variatie! :-) Zo heb ik pandanrijst in de tomatensaus laten koken. Verrassend lekker!
    • Smakelijck dinsdag 05 aug 2014 om 10:41
      Leuk zeg! Fijn dat het zo lekker was!
  • Joke
    Joke dinsdag 11 aug 2015 om 13:20
    Kun je hiervoor ook zoete paprika's gebruiken? Of krijg je dan een heel andere combinatie ? Die heb ik nog liggen nl.
    • Smakelijck dinsdag 11 aug 2015 om 14:02
      Ja hoor, dat kan zeker! Succes!
Laat een bericht achter!
261