16406915_1102684766506659_2592230796308662405_n
Maandag 20 feb 2017

Gekruide tongfilet met citroen!

Een aantal weken geleden had ik een gezellige Meet met een groep uit de (besloten) Facebookgroep van Smakelijck. Ik werd toen verrast door een aantal dames uit Urk met overheerlijke, verse tongscharretjes. Dat weekend hebben we heerlijk gesmuld van heerlijke, verse vis. Nu eten wij regelmatig vis, maar ik houd de bereiding altijd best naturel. Beetje peper en zout en dan bijvoorbeeld bakken in de pan, of in de oven. Of ik maak er heerlijke pakketjes van. Ook deze vis maakte ik klaar in de oven, het is een heel simpel en gemakkelijk recept, maar erg lekker! 


Gekruide tongscharretjes met citroen

Ingredienten: 

2 tongscharretjes per persoon, roomboter, Caribbean spice kruiden van Jonnie Boer (supermarkt o.a. AH en Plus) biologische citroen, Keltisch zout, kappertjes

Bereiding:

Dep de tongscharretjes droog. Bestrooi de onderkant met een klein beetje zout. Smelt ruim boter in een pan. Neem hiervoor een pan of ovenschaal die je ook in de oven kunt schuiven. Leg de vis met de gezouten kant in de boter. Besprenkel de visfilets met een beetje gesmolten boter en bestrooi met de Caribbean spice kruiden naar smaak. Beleg de vis met een paar plakjes citroen en strooi er wat kappertjes overheen. Schuif de vis voor 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 160 graden.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Op internet was ik aan 't speuren naar een goed recept voor glutenvrij brood....
lees verder
Jonnie Boer, de bekende drie sterren-chefkok van het restaurant 'De Librije' deelde ooit zijn...
lees verder
Ik serveer vrijwel altijd een (aantal) bijgerechten bij de maaltijd. Zo is er altijd wel iets bij...
lees verder
De verloting van de gratis kaarten is inmiddels gesloten! De gewonnen deelnemers zijn inmiddels...
lees verder
Gezonde tussendoortjes voor thuis en onderweg Waar ik ook spreek over gezonde voeding, vaak...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190