Vrijdag 27 dec 2013

Gekruide nootjes!


Als je gezond gaat eten en geen bewerkt voedsel meer wilt, dan wordt het assortiment in de supermarkt vrij klein. Gekruide noten e.d. bijvoorbeeld vallen allemaal af, omdat hier veel E-nummers en onnodige toevoegingen inzitten. Het went snel, ongebrande noten met wat cranberry's of rozijnen zijn ook erg lekker, maar soms mis je best wel eens die lekkere gekruide nootjes. Maar gelukkig valt er veel, zo niet alles, zelf te maken en dus ook gekruide nootjes. Een erg lekker en gemakkelijk recept en je kunt natuurlijk variĆ«ren in de kruiden die je lekker vindt. Kijk ook eens naar kruiden in een toko, die hebben vaak ook lekkere mengsels. En als je een beetje zoet wilt toevoegen is wat honing altijd lekker!

Deze decembermaand is er nog altijd de kortingsactie bij www.gezondenotenkopen.nl. Bij invoering van de code: smakelijckkerstactie krijg je 10% korting op hun hele assortiment, bij besteding vanaf 25 euro!

Gekruide nootjes!

Ingrediƫnten:
500 gram gemengde, ongebrande noten (bijv. pecans, cashews, pompoenpitten, amandelen, pinda's), 2 theelepels garam masala, flinke snuf cayennepeper, fijngemalen keltisch zout, 1 eiwit

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spreid de noten uit over een vel bakpapier. Klop ondertussen 1 eiwit stijf met een mixer. Strooi de kruiden en het zout over de noten. Je kunt ook zelf allerlei kruidenmixen bedenken, zoals kerriepoeder, paprikapoeder, chilipoeder etc. Meng het eiwit nu door de noten heen, dit gaat het makkelijkst met schone handen. Het is goed als de kruiden goed verdeeld zijn en je geen eiwit meer ziet.

Schuif de noten in de oven en rooster ze in zo'n 20 minuten lekker krokant. Schep af en toe even om.

Laat de noten uit de oven helemaal afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

Liefs, Williene

Heerlijke speculaasbrokken op een winterse avond! Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken met dit...
lees verder
  Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie...
lees verder
Het is inmiddels een sport geworden om zoveel mogelijk zelf te maken. Toegegeven, soms is het...
lees verder
Vegaburgers zijn vrij gemakkelijk zelf te maken. Bovendien bevatten ze geen toevoegingen...
lees verder
Ik denk dat we allemaal wel kaneel in huis hebben en regelmatig gebruiken. Niet alleen voor in de...
lees verder
Er is steeds meer vraag naar lekkernijen die glutenvrij zijn. Nu ben ik van mening dat,...
lees verder

14 opmerkingen
  • lvdh
    lvdh vrijdag 03 jan 2014 om 19:15
    echt heerlijk zeg jammie!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 03 jan 2014 om 22:25
      Leuk! Dankjewel voor je reactie!
  • Anonymous
    Anonymous zondag 29 dec 2013 om 08:00
    zou je de nootjes kunnen eten als je zwanger bent? Word de eiwit genoeg gaar zo in de oven of gewoon even niet eten tijdens de zwangerschap? Ik twijfel een beetje
    Groet Elsa
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 dec 2013 om 11:18
      Ja hoor, Elsa! Het wordt zo verhit, in die 20 minuten dat je je daar echt geen zorgen over hoeft te maken!
  • Jedidja
    Jedidja zaterdag 28 dec 2013 om 12:26
    Dank je wel! Wij eten veel nootjes hier. Dat wil ik dus echt eens gaan proberen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 28 dec 2013 om 14:23
      Jij ook succes!
  • Summer-design
    Summer-design vrijdag 27 dec 2013 om 22:14
    Ga ik proberen! Rooster ze ook weleens in de pan maar echt super knapperig worden ze dan niet, denk dat dit veel beter smaakt. Bedankt Williene!

    Gr, Wietske
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 28 dec 2013 om 14:22
      Nee, klopt, dan worden ze inderdaad niet zo knapperig! Succes!
  • Andrea
    Andrea vrijdag 27 dec 2013 om 19:20
    Mmm, dat klinkt wel erg lekker!
    We zijn vandaag toch al in de smakelijck sfeer;-) We hebben je kirsch stammetje gemaakt maar dan glutenvrij en melk en ei vrij. Hij is heel goed gelukt. Ook hebben we al voor de tweede keer je chocolade mouse gemaakt van 2 weken geleden. Hij was zo lekker!
    groetjes Andrea
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 28 dec 2013 om 14:22
      Wat leuk, Andrea! Goed om te lezen en succes met dit recept!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 27 dec 2013 om 18:52
    Klinkt lekker zeg, ga ik gelijk proberen, 1 eiwit is gewoon het eiwit van 1 ei? Ik heb namelijk een pak eiwit, dus ik doe gewoon een klein scheutje?

    Gr. Petra
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 27 dec 2013 om 19:11
      Ja, klopt het eiwit van 1 ei. Volgens mij is een gemiddeld eiwit 30 gram, dus je zou het ook kunnen afwegen. Succes!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 27 dec 2013 om 18:50
    Lekker! Wat is de reden dat er eiwit in moet? En tot wanneer moet je de eiwit kloppen? Helemaal stijf?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 27 dec 2013 om 19:09
      Eiwit moet je helemaal stijf kloppen ja, tot het wit schuim is. De reden hiervan is dat de nootjes knapperig worden maar ook dat de kruiden om het nootje blijven 'plakken'. Je kunt niet zomaar wat paprikapoeder over noten strooien, want dat blijft niet zitten, snap je?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190