Donderdag 18 aug 2011

Gekarameliseerde worteltjes!

Heerlijk deze worteltjes. Teus wil ze inmiddels niet meer anders, en veel mensen die normaal niet zo van wortels houden vinden ze op deze manier wél lekker. Gewoon proberen dus. 

Gekarameliseerde wortels

Ingredienten:
1 bos wortels, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 kop kippen- of groentenbouillon (Rapunzel zonder gist), een kwart theelepel komijnzaad, kwart theelepel kerriepoeder of Vadouvan, 1 theelepel (verse) tijm, kokosolie, roomboter, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Maak de wortels schoon, halveer ze en snijd ze in kleine stukjes van ongeveer 6 centimeter. Snipper de ui en de knoflook en bak deze glazig in de olie en een klontje boter. Voeg de kruiden toe en fruit even mee. Voeg nu de wortels toe met de bouillon en  maak op smaak met het zout en peper. Laat de wortels 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Verwijder het deksel en laat nog 10 minuten garen zonder deksel. Roer de wortels af en toe om. 

Heerlijk met aardappeltjes uit de oven!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Een goed artikel wat afgelopen weekend verscheen. Ik wil het jullie niet onthouden. Vooral om op...
lees verder
En we gaan gelijk maar door! Deze lekkere saus smaakt ook bij andere gerechten, maar met name bij...
lees verder
Dit keer een recept op aanvraag van een lezer. Hij stond al op de planning om binnenkort gepost...
lees verder
Blender Een blender gebruik je om hele vruchten te vermalen. Je voegt een hele...
lees verder
Het is weer augustus! Vorig jaar begon ik in augustus met de eerste blog over de groenten en...
lees verder
Deze heerlijke mangochutney komt uit het kookboek 'Sauzen' van chefkok Peter Auer. Ik ben...
lees verder

12 opmerkingen
  • Nelleke
    Nelleke zondag 07 jul 2013 om 19:25
    Zo deze zijn echt héééééél lekker!
    Ik kan me helemaal voorstellen dat je ze niet meer op een andere manier wilt eten.
    Ik was er zelf echt verrast over. Ik had er ook nog een lepel honing over gedaan, dan haalt het zoet van de wortel mooi naar boven, maar misschien is dat wel helemaal niet nodig.
    Heerlijk gecombineerd met de aardappeltjes uit de oven en draadjesvlees, helemaal goed.
    Bedankt voor het delen van dit recept.
    Groetjes, Nelleke
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 08 jul 2013 om 09:57
      Wat leuk, Nelleke!
      Honing is inderdaad niet persé nodig, maar maakt ze natuurlijk wel zoeter. Fijn dat je er van hebt genoten!

      Fijne dag!

      Groetjes, Williene
  • Williene
    Williene zaterdag 17 sep 2011 om 08:59
    Bedankt voor je reactie! Fijn dat het lekker was!

    Ik zal 'm zoveel mogelijk proberen up to date te houden :)
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 09 sep 2011 om 11:51
    Echt verrukkelijk! Zet je er binnenkort weer een paar nieuwe recepten op? :-)

    Groetjes, Christine
  • Willemijn
    Willemijn donderdag 25 sep 2014 om 21:32
    Goed gekeurd! We zijn nu zo'n 2 weken beter met 'anders' eten en ik maak veelvuldig gebruik van je website. We aten wel pas tegen 20.00 uur, want ik ben nog geen ster in het snel snijden van de uitjes en groenten :-) Bedankt voor alle recept-ideen en manieren om groenten veel spannender te laten smaken!
    • Smakelijck vrijdag 26 sep 2014 om 10:57
      Goed om te horen! Veel succes en al doende leer je 't heel snel ;-)
  • Danielle
    Danielle vrijdag 18 mrt 2016 om 13:40
    In ons 10 jarig huwelijk misschien 5x wortels gegeten. In de laatste 4 weken dit recept al 2x... Zegt meer dan genoeg.... Echt een top-recept
    • Smakelijck vrijdag 18 mrt 2016 om 20:27
      Wat leuk! Dankjewel!
  • Anja
    Anja vrijdag 08 apr 2016 om 13:28
    Heerlijk rijk van smaak! Ik heb dit recept inmiddels twee keer gemaakt! Heerlijk in combi met een visje http://www.smulweb.nl/recepten/1383723/Pangasius-ovenschotel en gebakken aardappels met schil en met rozemarijn!
    • Smakelijck vrijdag 08 apr 2016 om 13:49
      Goed om te horen!
  • Digna
    Digna woensdag 01 mrt 2017 om 21:21
    Vanavond deze worteltjes klaar gemaakt. Alleen waren de worteltjes nog vrij hard na 15 minuten stoven en 10 minuten zonder deksel. Hoeveel ml is ongeveer een kop bouillon? De smaak was verder heel goed.
    • Smakelijck vrijdag 03 mrt 2017 om 11:30
      De gaarheid is afhankelijk van de dikte van de wortels, maar ook naar smaak. De één houdt van zachte wortels, de ander van beetgaar. Dit is dus ook een beetje naar eigen inzicht. Een kop bouillon is ongeveer 200 tot 250 milliliter.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190