Donderdag 10 okt 2013

Fase 1 - Recept: Salade met kikkererwten!


Een lekker lunchrecept of bij het avondeten voor de eerste fase van het ontgiftings programma! Deze salade vult goed en zit boordevol groenten én gezonde vetten. Ook als je niet meedoet aan deze kuur dan is dit alsnog een heerlijke maaltijd. En, niet onbelangrijk, heel eenvoudig en snel.

En dan de stand tot nu toe: Ik voel me goed. Ik merk geen enorme veranderingen, want er is nog niet echt veel veranderd in mijn eetpatroon. Het enige wat ik nu laat staan is zuivel (Griekse yoghurt), vlees (wat ik al weinig at), chocolade (Mmm, daar heb ik best zin in!), en m'n roggebroodje. Verder kan ik weinig gebruiken, zoals ketjap, gembersiroop, en dat soort toevoegingen. De veranderingen zijn dus niet heel schokkend, en daarom heb ik ook (nog) nergens last van. Ik eet wel goed én gevarieerd, zorg voor voldoende gezonde vetten, noten, eiwitten (quinoa, vis, noten, peulvruchten e.d.). Op naar de sap dagen, kijken of ik dan nog steeds zo gezellig ben ;-)

Salade met kikkererwten en gegrilde courgette!

Ingrediënten:
200 gram gare kikkererwten, 1 avocado, kwart courgette, 100 gram cherrytomaatjes, 1 stengel bosui, gemengde kiemen, (keltisch) zout, peper en olijfolie extra vierge

Snijd de courgette in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olie. Verhit de grillpan. Grill de courgetteplakjes om en om in de grillpan.
Was de kikkererwten en doe in een kom. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de bosui in ringetjes. Meng met de kikkererwten. Serveer de salade met parten avocado, plakjes gegrilde courgette, de gemengde kiemen en maak op smaak met zout, peper en olijfolie!

Tip:
Voor meer vulling kun je nog wat zaden of noten toevoegen. Of een gekookt eitje!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Een heerlijk herfstig nagerecht. En dan ook nog een heel gezond nagerecht. Glutenvrij en...
lees verder
Het wordt steeds kouder en het heeft zelfs al heerlijk gevroren! Echt tijd dus voor lekkere...
lees verder
En weer een soeprecept! Dit keer met croutons. Deze zijn uiteraard in elke soep of salade te...
lees verder
  Jaaa!! Smakelijck is in de top 50 beland van de beste foodblogs van Nederland!...
lees verder
Er zijn genoeg mensen die met de kerstdagen lekker thuis zijn met hun gezin en niet iets...
lees verder
Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 21 nov 2013 om 21:23
    Omdat we gevarieerd willen eten deze salade gemaakt. De salade ziet er wat kleuren betreft lekker uit. De smaak van de kikkererwten is even wennen, maar verder vonden we hem wel lekker.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 22 nov 2013 om 11:24
      Goed om te horen! Kikkererwten zo eten is inderdaad even wennen ;-)
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 10 okt 2013 om 22:59
    Ja hoor, dat kan zeker! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 10 okt 2013 om 22:42
    Kan je kikkererwten gewoon uit blik gebruiken , of moet je ze wellen en koken?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190