Drinkyoghurt!
Op de Facebook-groep ging het toevallig over drinkyoghurt. Arla, Optimel Puur, past dat nu in een gezonde leefstijl?
Een aantal jaar geleden bestond Optimel nog uit yoghurtdrankje met aspartaam en andere zoetstoffen. Gelukkig krijgen fabrikanten ook door dat de consument wil weten wat er in hun voedsel wordt verwerkt. Je ziet dus steeds vaker producten met labels: zonder kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen etc. Vertrouw dit soort etiketten nooit blindelings. Fabrikanten hebben veel vrijheid en vaak zitten er toch e-nummers verborgen in hun product, maar onder een verborgen naam.
Terug naar Optimel puur. Hierin zit magere yoghurt, vruchtensap en natuurlijke aroma's. Klinkt e-nummervrij én suikervrij. Toch blijf ik het liefst bij dit soort kant en klaar dranken uit de buurt. Magere producten vind ik persoonlijk te bewerkt, natuurlijke aroma's klinken te vaag, maar het is in ieder geval een stuk verbeterd vergeleken bij de oude versie!
Maar het is zó gemakkelijk om zelf een dergelijke drinkyoghurt te maken! Je kiest dan zelf je ingrediënten, bijvoorbeeld biologische volle kwark. Kwark is een gefermenteerd melkproduct wat melkzuurbacteriën bevat. Melkzuurbacteriën zijn de belangrijkste bacteriën van onze darmflora. Je kunt de Drink'yoghurt' in de koelkast een paar dagen bewaren in de koelkast. Je kunt de drinkyoghurt natuurlijk ook maken met bijvoorbeeld karnemelk of volle, biologische yoghurt. Laat bij karnemelk de water weg en voeg bij de yoghurt de helft van het water toe.
Drinkyoghurt
Ingrediënten voor ruim een halve liter drinkyoghurt:
350 gram volle, biologische kwark, 100 gram vers fruit (bijvoorbeeld frambozen met bosbessen), 100 milliliter water, 1 eetlepel biologische honing
Bereiding:
Doe alle ingrediënten met elkaar in de blender en maal helemaal fijn.
Tip: In plaats van honing kun je ook een halve of hele rijpe banaan toevoegen!
Fijne dag!
Liefs, Williene