Donderdag 10 mei 2012

Ciabatta met asperges en gepocheerd ei!


Mmm, de lente op je bord! Een lekker lunch-gerechtje voor als je iets meer tijd hebt!

Ingredienten (voor 4 personen):

1 ciabattabrood (of zuurdesembrood) in schuine plakken gesneden, 1 bos groene asperges, 4 plakken gerookte zalm, 4 eieren, zout en peper, zelfgemaakte hollandaisesaus, olijfolie, zwarte peper

Besmeer de sneetjes ciabatta met olijfolie en bak deze in de oven tot ze mooi bruin zijn. Snijd ong. 2 cm van de onderkant van de asperges en kook deze in ong. 5 minten gaar. Leg per persoon 2 sneetjes ciabatta op een bord en leg er een plak gerookte zalm op. Verdeel hier 3 a 4 asperges over en leg een gepocheerd ei op de asperges. Serveer met zelfgemaakte hollandaise en trostomaatjes uit de oven. Bestrooi met zwarte peper.

Simpele Hollandaise:

Smelt 150 gram roomboter in een pan. Mix 2 eidooiers met een flinke tl mosterd in de mixer tot het een gebonden massa wordt. Voeg de gesmolten boter in druppels toe tot je een soort van mayonaise hebt. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Eieren pocheren:

Hier kun je zien hoe je eieren pocheert. De klassieke manier en de manier voor dummies ;-)
http://www.foodtube.nl/video/4/Ei-pocheren
 

Tijdens deze hitte kun je wel wat verkoeling gebruiken! Vandaar dat ik een aantal lekkere en...
lees verder
Het is herfstvakantie en echt lekker weer om te bakken. Deze cake is daar heel geschikt voor,...
lees verder
Oké, afgelopen week was gemakkelijk. Maar nu gaat het echte werk beginnen! Fase 2 gaat...
lees verder
Op dit moment staat er weer een heerlijke cake in de oven. Het huis ruikt er altijd zo heerlijk...
lees verder
Wij aten best regelmatig pasta, maar aangezien ik witmeel producten zoveel mogelijk wil vermijden...
lees verder
Als je vaker wilt lunchen zonder brood, maar niet goed weet hoe, dan is dit weer een heel...
lees verder

6 opmerkingen
  • Diana
    Diana dinsdag 15 mei 2012 om 15:58
    Nou heb het vandaag dan eindelijk gemaakt voor de lunch :) Wel een aangepaste versie voor zwangere vrouwen :) Zalm uit de oven ipv gerookte zalm en een spiegelei aan beide kanten gebakken ipv gepocheerd ei (zacht eigeel moet je als zwangere ook vermijden). Was heerlijk :) Alleen dacht ik dat ik de asperges genoeg geschild had, maar ik had dat blijkbaar nog meer moeten doen omdat de buitenkant taai bleef. Maar verder was het heerlijk :D Voor mijn man een versie gemaakt zonder asperges en mijn dochter heeft het ook niet willen eten, zij koos voor de tomaten. :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 15 mei 2012 om 19:40
      Wat leuk! In principe hoef je groene asperges niet te schillen, witte natuurlijk wel. Ze zijn wel wat taai, maar niet vervelend vind ik zelf. Mijn kinderen zijn ook niet van de asperges hoor... Die eten alleen de lekkere dingen (vooral de zalm)!

      Groetjes, Williene
  • Diana
    Diana vrijdag 11 mei 2012 om 10:37
    Ja dan probeer ik dat wel gewoon, met gegrilde zalm. En mijn man moet dan maar die dag zelf zijn lunch verzorgen hahahahaha :D
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 11 mei 2012 om 19:03
      Haha, precies! ;-)
  • Diana
    Diana vrijdag 11 mei 2012 om 09:46
    Klinkt wederom lekker, ik ben dol op asperges en zalm en volgens mij klinkt dit ook lekker op een heerlijk stukje zuurdesem brood :) Alleen jammer dat ik nu even geen gerookte zalm mag eten (omdat ze vacuum verpakt worden) omdat ik zwanger ben. Misschien volgend jaar, wanneer het weer aspergetijd is! Ik zou natuurlijk ook verse gegrilde zalm kunnen proberen ter vervanging van gerookte zalm.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 11 mei 2012 om 10:21
      Oh dat klopt ja. Groene asperges zijn vaak wel langer verkrijgbaar dan de witte. En een gewoon stukje zalm lijkt me ook heerlijk hoor ;-)

      Succes ermee!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190