P1Februari
Donderdag 16 jul 2015

Chocolade-notenrepen!

Notenrepen zijn ideaal als tussendoortje. Deze lekkere repen kun je goed bewaren in de koelkast, maar ook een voorraadje van maken voor in de vriezer. Ideaal als lekker tussendoortje voor vakantieuitstapjes, maar ook om mee te nemen naar je werk of school. 

Chocolade-notenrepen!

Ingrediënten voor 6 repen:

4 grote medjoul dadels, 80 gram (gemengde) noten, 20 gram rozijnen (of ongezoete cranberry's), 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder

Bereiding:

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en maal deze helemaal fijn. Duw het mengsel in een vierkante bakvorm of ovenschaaltje en duw stevig aan. Laat dit minimaal een uur opstijven in de koelkast. Snijd het daarna voorzichtig in repen. Bewaar de repen in de koelkast.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vandaag heb ik weer een snelle en gemakkelijk maaltijd voor je. Vaak neemt het snijden van de...
lees verder
  Jaaa!! Smakelijck is in de top 50 beland van de beste foodblogs van Nederland!...
lees verder
  Het derde gerechtje in het Sushi-menu is een avocadocreme op nori met...
lees verder
Wat in Nedeland de tosti is, is in Mexico de quesadilla. Alleen dan niet met brood maar met...
lees verder
Op sommige recepten krijg ik ontzettend veel enthousiaste reacties. De kip uit de oven, uit...
lees verder
  Makkelijk hé, die patat uit een zak uit de vriesvakken van de supermarkt. Maar als je...
lees verder

19 opmerkingen
  • een trouwe blog-lezer
    een trouwe blog-lezer donderdag 16 jul 2015 om 15:18
    Ha Williene, Op je website zie ik wel vaker dadels voorbij komen. Ik ben steeds benieuwd naar de smaak, en ik wil het met dit recept gaan proeven. Maar... ik heb geen keukenmachine, wat denk jij, kan ik deze repen ook maken in de blender? Groetjes!
    • Smakelijck donderdag 16 jul 2015 om 17:07
      Heb je ook een staafmixer? Het nadeel van een blender is dat de mesjes onderin zitten en je de massa er slecht uitkrijgt. Bovendien heeft een blender vocht nodig om het goed fijn te malen. Succes met het recept!
      • een trouwe blog-lezer
        een trouwe blog-lezer maandag 20 jul 2015 om 14:05
        Ha Williene, bedankt voor je reactie! Nee, een staafmixer heb ik niet. Ik ga gewoon één van je andere recepten met dadels uitproberen. Groetjes!
    • Lydia
      Lydia donderdag 16 jul 2015 om 22:36
      Daar liep ik dus vandaag ook tegenaan.... heb ook geen keukenmachine. In de blender werd het tegen de kant aan geslingerd, waardoor de mesjes de massa dan niet meer raken. De staafmixer bleek een prima oplossing! Hij staat in de koelkast en gaat morgen in blokjes mee in de koelbox. Lekker tussendoortje op de lange reis! :-)
      • Smakelijck vrijdag 17 jul 2015 om 13:26
        Gelukkig is het met de staafmixer wel gelukt! Geniet ervan en een fijne vakantie!
  • Starter gezond eten
    Starter gezond eten vrijdag 17 jul 2015 om 14:03
    Ik heb ze net in de koelkast gezet. Ik heb een blender met kleinere bekers en daar ging het heel aardig in! Ben benieuwd naar de smaak.
    • Starter gezond eten
      Starter gezond eten maandag 20 jul 2015 om 05:23
      MMMMM ze zijn te lekker. ik had er per ongeluk 5 grote dadels door gedaan, nu zijn ze lekker plakkerig zacht, brownie achtig vind ik. En doordat er 5 van die dadels in zitten heerlijk zoet
      • Smakelijck maandag 20 jul 2015 om 11:41
        Wat leuk! Goed om te lezen! Geniet ervan :-)
  • Anne
    Anne zaterdag 18 jul 2015 om 21:49
    Ik heb ze net gemaakt en vind het erg lekker! Mijn man zal ze te bitter vinden. Kan ik ze ook iets zoeten met agavesiroop? Of beter met iets anders?
    • Smakelijck maandag 20 jul 2015 om 11:43
      Je kunt ook een extra dadel toevoegen, of wat honing. Succes!
  • Gera
    Gera maandag 20 jul 2015 om 14:08
    Als je geen grote medjoul dadels gebruikt, maar kleine dadels, hoeveel dadels of hoeveel gram moet je dan ongeveer gebruiken?
    • Smakelijck maandag 20 jul 2015 om 17:47
      Je hebt zo'n 40 gram aan dadel nodig. Als het kleine dadels zijn zou ik er 6 gebruiken. Succes!
  • Bertine
    Bertine woensdag 02 dec 2015 om 11:46
    Heel lekker, deze repen! Alleen zijn het bij mij geen repen maar stukjes en kruimels geworden ondanks de 1,5 uur in de koelkast. Heb je nog een tip om de repen wat steviger te maken, Williene?
    • Smakelijck woensdag 02 dec 2015 om 18:21
      Ik leg er altijd bakpapier overheen en duw dan heel stevig aan met mijn handen. Is het dan nog kruimelig dan zou ik de volgende keer een extra dadel toevoegen. Succes!
  • Bertine
    Bertine woensdag 02 dec 2015 om 20:02
    Bedankt voor je suggestie! Dat aanduwen was wel gelukt (met de bolle kant van een lepel). Ik voeg een volgende keer extra dadel toe. Komt vast goed!
  • Janneke
    Janneke donderdag 07 jan 2016 om 11:08
    Kun je de dadels ook vervangen door gedroogde abrikozen? Dat is toch ook zoet en plakkerig?
    • Smakelijck donderdag 07 jan 2016 om 14:25
      Ja hoor, zal wel wat veranderen aan de smaak, maar lijkt me wel lekker ;-)
  • Esther
    Esther zondag 17 apr 2016 om 12:33
    Ik heb dit recept een beetje veranderd. Heb abrikozen, noten, havermout en rozijnen erin gedaan. Hij staat nu in de koelkast. ben benieuwd of het gelukt is straks. denk dat hij wat klef wordt maar we zullen zien.
    • Smakelijck maandag 18 apr 2016 om 09:25
      Ben benieuwd, klinkt lekker!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190