Vrijdag 27 jan 2012

Chocolade-frambozenbrownies!

Ik heb altijd al een zwak gehad voor chocolade, en in mijn 'ongezonde' jaren was ik met name dol op wit en melkchocolade. Inmiddels is die tijd voorbij en eet ik vrijwel alleen nog puur. En daar kun je echt de lekkerste dingen mee maken. Neem deze brownies. Het liefst zou ik ze elke week maken, ik vind ze zo ontzettend lekker!

 
Chocolade-Frambozenbrownies!
 
 
Ingredienten voor ong. 12 brownies:
125 gram pure chocolade (liefst met min. 70% cacao), 100 gram roomboter, 2 eieren, 100 gram kokosbloesemsuiker, 250 ml melk, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 10 gram cacao, snuf zout, diepvries frambozen
 
Vierkante vorm van 20x20 cm
 
 
 
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de vorm met bakpapier.
Laat de chocolade au bain marie smelten en voeg de boter toe en laat deze ook smelten.
Klop de eieren samen met de kokosbloesemsuiker luchtig in ong. 5 a 6 minuten. Voeg langzaam de melk toe.
Meng de bakmeel, cacao en de zout. Meng dit mengsel voorzichtig door het ei/suiker/melk mengsel. Zodra dit goed gemengd is, voeg dan de gesmolten chocolade/roomboter toe. Je hebt nu een dun beslag.
Giet het browniebeslag in de vorm.
Strooi nu bovenop het beslag bevroren frambozen. Deze zijn te koop op de diepvriesafdeling van de AH. Verse frambozen zijn erg duur, en als ze nog de oven ingaan werken bevroren frambozen beter. In de zomer kun je vaak goedkoper aan frambozen komen (bijv. zelf plukken), die je zelf in kunt vriezen zodat je het hele jaar door frambozen op voorraad hebt.
 
Zet het nu in de oven voor 45 minuten. Laat afkoelen en snijdt de cake in mooie blokjes.
 
 
Tip:
*Gebruik ipv frambozen bijv. pecannoten of bosbessen.
Water speelt een grote rol in ons dagelijks leven. We wassen ons met water, we drinken water en...
lees verder
Van een courgetteplant heb je ontzettend veel én lang plezier. Dus als je een hoekje over hebt...
lees verder
Deze cupcakes zijn glutenvrij en suikervrij! Een lekkere traktatie voor een feestje of...
lees verder
Dit heerlijke groente gerecht is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk! Vooral met een...
lees verder
Een heerlijke frisse saus, die absoluut onmisbaar is bij een pittig gerecht als een curry....
lees verder
Dit recept had ik van de winter al beloofd aan een van de lezers. Zelf zongedroogde tomaatjes...
lees verder

10 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 14 jan 2014 om 21:54
    Hallo,zit er in dit recept wel echte suiker en zelfrijzend bakmeel?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 15 jan 2014 om 10:08
      Ja, toen ik deze blogde was ik nog meer met E-nummers bezig en niet met suikers e.d. Dit kun je ook lezen in de index. In deze index kun je de brownies ook vinden zonder witmeel en suiker.

      Maar je kunt deze ook vervangen door de suiker te vervangen door palm of kokosbloesem (100 gr), de zelfr. bakmeel door speltmeel met een theelepel wijnsteenbakpoeder.

      Succes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 jan 2012 om 22:01
    Leuk om te horen, Mama Muis!
  • Mama Muis
    Mama Muis maandag 30 jan 2012 om 21:17
    Erg goed bevallen, dit ga ik vaker maken, zowel de visite als mijn collega's vonden het erg lekker :) Ik had een vorm van precies 20x20 cm (buitenmaat), had iets teveel beslag voor alleen deze vorm, dus nog 2 soufflévormpjes mee gevuld, ging ook prima. Ik heb het allemaal wel iets langer in de oven gehad, ruim 50 minuten.
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 jan 2012 om 11:03
    Hoi Danielle,

    Inderdaad jammer! Je had misschien beter een ronde vorm kunnen gebruiken. Het werkt ook prima in bijv. een glazen ovenschaal die je bekleed met bakpapier. Moet je wel even kijken of hij na 3 kwartier gaar genoeg is.

    Groetjes, Williene
  • Danielle
    Danielle maandag 30 jan 2012 om 09:29
    Oeps, hij was een beetje te machtig! Ik probeer het nog eens een keer, maar dit was geen succes, ik had er geen rekening meegehouden dat in een vierkante vorm het laagje maar 2 cm was.
    Maar complimenten voor je recepten hoor, ze zien er altijd goed uit.
    groetjes DAnielle
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 28 jan 2012 om 19:27
    @MamaMuis, leuk! Ik hoor het wel!

    @Danielle, dat is een beetje naar smaak. Je strooit wat over de bovenkant totdat je het genoeg vindt. Hopelijk is het gelukt met je cakevorm? Misschien moet het dan iets langer in de oven als de beslaglaag dikker wordt. In een 20x20 vorm heb je een laag van ong. 2 cm.

    Groetjes en eet smakelijk :-) Williene
  • Danielle
    Danielle zaterdag 28 jan 2012 om 16:01
    Ik heb ze ook net gemaakt, ben ook heel benieuwd, vroeg me wel af hoeveel frambozen erdoor moesten. Ik heb nu 2 handjes gedaan. (een pak van 250gr. leek me een beetje veel) En ik heb een cakevoorm gebruikt want ik had geen vierkante vorm.
    Hartelijke groet Danielle
  • Mama Muis
    Mama Muis zaterdag 28 jan 2012 om 13:59
    Staat in de oven, het ruikt al heerlijk, ben benieuwd naar de smaak, ik laat het je nog wel even weten!
  • bertine
    bertine zaterdag 10 dec 2016 om 16:02
    Waarom worden in dit recept de eieren niet gesplitst en in de andere recepten van brownies wel?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190