Maandag 21 mei 2012

Broccoli-pasta met gehakt!

Een favoriet recept van ons met broccoli. Een hele tijd geleden heb ik 'm hier ook al geplaatst maar ik heb 'm ongeveer een half jaar geleden aangepast en ik vind 'm zo nog lekkerder.

Broccolipasta!

Ingredienten,
Broccoli, volkorenpenne (of een andere soort pasta), 1 ui gesnipperd, gehakt (ong. 75 gr. per persoon), 1 a 2 tenen knoflook geperst, parmezaanse kaas, pijnboompitten

Maak de broccoli schoon en kook deze ong. 5 minuten voor en laat goed uitlekken. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen olie in de wok, fruit de ui met de knoflook en bak het gehakt rul. Voeg de broccoli toe en roerbak dit even 5 minuten mee. Voeg de pasta toe en schep om met wat geraspte parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Serveer met extra kaas en pijnboompitjes. Eet smakelijck!

Om suikers te vermijden moet je eerst weten waar je allemaal op moet letten. En dat valt niet...
lees verder
Ik had nog ongeveer een kilo bosbessen in de vriezer liggen van de pluk van vorig jaar. Omdat...
lees verder
Na mijn vorige blogbericht over het wassen van je binnenkant, nu iets over de voedselvertering en...
lees verder
Kant en klare vruchtenyoghurt is bedrog in een pak. Hoeveel procent vruchten zit erin? 0,nogwat?...
lees verder
  Vanmiddag werden de kookboeken Smakelijck Zoet! bij mij afgeleverd! De rest van de...
lees verder
Onterecht denken nog veel mensen dat je de hele dag in de keuken staat als je gezond en vers wilt...
lees verder

4 opmerkingen
  • WIllyjanne
    WIllyjanne dinsdag 26 mei 2015 om 16:09
    Ik ga dit recept straks maken, ziet er lekker uit! Er was alleen geen Parmezaanse kaas te vinden in de supermarkt, helaas. Is 'Parrano' geraspte kaas 40*, met de volgende ingrediƫnten: gepasteuriseerde koemelk, aardappelzetmeel, zout, zuursel, stremsel (vegetarisch)(Geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen toegevoegd) ook verantwoord? Ik heb nog veel te leren! ;) Groetjes
    • Smakelijck dinsdag 26 mei 2015 om 17:45
      Leuk! En ja hoor, die Parrano kan ook heel goed. Ingrediƫnten zijn prima. Succes met het recept!
  • Van gucht tinneke
    Van gucht tinneke woensdag 07 okt 2015 om 16:59
    Deze ga ik nu proberen...super snel recept voor een doordeweekse dag
    • Smakelijck donderdag 08 okt 2015 om 08:40
      Hopelijk heeft 't gesmaakt?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190