Woensdag 14 aug 2013

Broccoli-Courgette-Champignonsoep!

 


Een lekkere variatie op de champignonsoep met wat extra groenten! Vooral als je nu courgette in je tuin hebt staan, weet je je er waarschijnlijk geen raad mee, of eet je elke dag courgette ;-)

Je kunt de hoeveelheden natuurlijk altijd weer aanpassen aan je eigen smaak. Ik vind het lekker dat de champignons blijven overheersen, maar als je liever meer richting courgette gaat of richting broccoli dan voeg je van die groente wat meer toe. Je kunt er bij dit recept ook voor kiezen om de broccolistronk toe te voegen, deze moet je wel eerst even schillen.

Broccoli-Courgette-Champignonsoep!

Ingrediënten:
Halve stronk broccoli, kwart stukje courgette, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 50 gram roomboter, 50 gram speltbloem of meel, 750 milliliter groentebouillon, zout, peper, scheutje room, evt. verse peterselie of bieslook.

Snipper de ui en fruit aan in de boter. Voeg de champignons toe in plakjes en bak even mee. Voeg de speltmeel toe en laat even een minuutje op laag vuur mee garen. Voeg de bouillon scheutje voor scheutje toe en blijf goed roeren. Voeg de broccoli toe in roosjes en de courgette in stukjes. Kook de soep in zo'n 10-15 minuten gaar. Doe de soep over in een blender en maal fijn. Breng de soep opnieuw aan de kook, maak op smaak met zout en peper en een scheutje room of kokosmelk. Voeg verse kruiden toe naar smaak.

Eet smakelijck!

De beschadigde boeken die ik zaterdag weg deed voor 10 euro waren binnen een kwartier vergeven....
lees verder
Deze soep is heel gemakkelijk om te maken en érg lekker! Favoriet als lunch dus! Let even op de...
lees verder
Afgelopen week is de nieuwe kaart van start gegaan in Restaurant Smakelijck! Een nieuwe kaart vol...
lees verder
Over twee weken is het Kerstfeest. Vorige week heb ik de Kerstrecepten van voorgaande jaren...
lees verder
Het is lang koud gebleven, maar gelukkig breekt de zon steeds vaker door! Dat is ook goed...
lees verder
  Vanmiddag werden de kookboeken Smakelijck Zoet! bij mij afgeleverd! De rest van de...
lees verder

14 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous zondag 19 jan 2014 om 13:52
    Heerlijke soep. Ze viel bij iedereen in de smaak. Leuk om elke keer weer een ander recept uit te proberen. Dank voor al je recepten. Ik raadpleeg bijna iedere dag je blog.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 20 jan 2014 om 09:27
      Wat leuk zeg! Bedankt voor je reactie en fijn dat de soep lekker was!
  • Elise
    Elise woensdag 08 jan 2014 om 18:52
    Vandaag deze soep gemaakt en het hele gezin vond hem lekker! Gisteren de eierkoeken gebakken. Die zijn ook heerlijk! Bedankt voor de recepten!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 09 jan 2014 om 10:24
      Graag gedaan Elise, leuk dat het goed in de smaak valt!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 11 sep 2013 om 21:34
    Hoi!
    Ik verwacht toch wel dat zulke lekkere recepten als deze, die ik niet in je eerste boek terug kan vinden, héél gauw in een tweede te vinden zijn! ;)

    groetjes Marja
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 12 sep 2013 om 09:59
      Haha, ik moet lachen om je reactie! Maar wie weet ;-) Als het ervan komt zal ik deze erin meenemen!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 17 aug 2013 om 13:28
    Hoi,
    Welke room gebruik je hierbij?

    Groetjes Vera
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 17 aug 2013 om 19:41
      Ha, Je kunt hiervoor kokosmelk gebruiken, slagroom of soyaroom!

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Realmam
    Realmam woensdag 14 aug 2013 om 16:11
    En voordat je gaat blenderen even wat groenten eruit halen om ze daarna er weer door te doen. Heerlijk!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 14 aug 2013 om 19:21
      Dat is inderdaad een idee! Ligt er een beetje aan wat je wilt, een gladde soep of een soep met 'stukjes'. Al klinkt dat heel vies als ik het zo schrijf, haha ;-)
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 14 aug 2013 om 12:32
    Lijkt me heerlijk!
    Petra
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 14 aug 2013 om 13:03
      Is het ook ;-)
  • Annemieke
    Annemieke woensdag 14 aug 2013 om 12:32
    Lekker recept!

    Ik ben benieuwd waarom je speltbloem gebruikt? Is dat beter/gezonder dan de gewone witte bloem? En zitten er veel koolhydraten in?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 14 aug 2013 om 13:03
      Ha Annemieke,

      Ik gebruik bijna geen tarweproducten meer. Dit omdat tarwe moeilijk te verteren is voor ons lichaam. Spelt is beter verteerbaar, dus een goede vervanger. Het liefst gebruik ik speltmeel, omdat daar alle voedingsstoffen nog in bewaard zijn. Dit in tegenstelling tot tarwebloem.

      Groetjes, WIlliene
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190