IMG_3351
Vrijdag 10 nov 2017

Bountytaart!

Door verschillende Smakelijcke recepten door elkaar te husselen kwam ik vorige week tot deze heerlijke bounty-taart. Gemakkelijk te maken, zónder oven en ook nog eens vrij van geraffineerde suikers, zonder zuivel en zonder gluten. Een ideaal taartje dus. Je kunt deze taart prima een aantal dagen van tevoren maken en ook heel gemakkelijk invriezen. Alleen maar voordelen dus ;-) 

Ik wens je alvast een heel fijn weekend!

Bountytaart

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem: 180 gram ontpitte medjouldadels, 120 gram noten (gemengde noten of bijv. pecans of cashews), 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder

Voor de bountyvulling: 150 gram geraspte kokos, 2 eetlepels gesmolten kokosolie, 75 gram kokosmelk (GoTan, Aroy-D of natuurwinkel), 3-4 eetlepels imker-honing (naar smaak), snufje vanillepoeder (let op: vanillepoeder is géén vanillesuiker. Vanillepoeder is het merg uit een vanillestokje, dit is in o.a. natuurwinkels als poeder te koop)

Voor de chocoladetopping: 140 gram extra pure chocolade (bijvoorbeeld Vivani 92%), 140 gram kokosmelk, cacaopoeder

Bereiding:

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Week de dadels 10 minuten voor in warm water. Knijp de dadels uit, doe ze met de noten en het cacaopoeder in de keukenmachine en maal tot een plakkerige bal. Duw het plakkerige mengsel in de bakvorm en strijk glad. Laat even opstijven in de koeling of vriezer.

Doe alle ingredienten voor de vulling in de schoongemaakte keukenmachine en maal ook dit fijn tot een plakkerige massa. Verdeel de kokosvulling over de bodem, strijk glad en zet opnieuw in de koeling.

Verwarm voor de topping de kokosmelk in een pannetje. Hak de chocolade grof. Voeg de chocolade toe aan de warme kokosmelk en meng tot alle chocolade is gesmolten. Giet de chocolade voorzichtig over de kokostaart en verdeel gelijkmatig over de kokoslaag. Zet de taart minimaal 6 uur in de koeling om goed op te stijven. 

Bestrooi de taart voor serveren met wat cacaopoeder (of kokosrasp) en snijd in niet al te grote stukjes. De taart is heerlijk, maar machtig :-)

Fijne dag!

Liefs, Williene

Gisteren, heel vroeg in de ochtend, was daar eindelijk Smakelijck Zomer! Een nieuw...
lees verder
Zoals beloofd vandaag een leuke actie! Heb je de blog gelezen over natuurlijke...
lees verder
Deze Tjap Tjoy maak ik vegetarisch. Bij de chinees zitten hier vaak grote repen vlees in, maar ik...
lees verder
In het weekend is er altijd net even iets meer tijd om iets lekkers klaar te maken op...
lees verder
Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook...
lees verder
Doordeweek wil je vaak niet teveel tijd in de keuken staan, een makkelijke snelle maaltijd is dan...
lees verder

6 opmerkingen
  • marjan
    marjan dinsdag 14 nov 2017 om 09:35
    Ziet er goed uit. Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer? Groetjes Marjan
    • Smakelijck dinsdag 14 nov 2017 om 12:47
      Uit een vorm van 20 cm haal je ongeveer 10 stukjes.
      • Johanneke
        Johanneke woensdag 15 nov 2017 om 19:35
        Heerlijk taartje!! Maar wij hebben er veel meer dan tien porties uitgehaald, zo machtig!
        • Smakelijck donderdag 16 nov 2017 om 09:12
          Fijn dat het lekker was ;-)
  • Ineke Post - van den Berg
    Ineke Post - van den Berg vrijdag 17 nov 2017 om 09:00
    Verrukkelijk taartje. Had er de helft honing in gedaan. Dat vonden wij zoet genoeg. Bedankt voor het recept.
    • Smakelijck vrijdag 17 nov 2017 om 09:16
      Fijn om te lezen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190