10-11-2017

Bountytaart!

Door verschillende Smakelijcke recepten door elkaar te husselen kwam ik vorige week tot deze heerlijke bounty-taart. Gemakkelijk te maken, zónder oven en ook nog eens vrij van geraffineerde suikers, zonder zuivel en zonder gluten. Een ideaal taartje dus. Je kunt deze taart prima een aantal dagen van tevoren maken en ook heel gemakkelijk invriezen. Alleen maar voordelen dus ;-) 

Ik wens je alvast een heel fijn weekend!

Bountytaart

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem: 180 gram ontpitte medjouldadels, 120 gram noten (gemengde noten of bijv. pecans of cashews), 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder

Voor de bountyvulling: 150 gram geraspte kokos, 2 eetlepels gesmolten kokosolie, 75 gram kokosmelk (GoTan, Aroy-D of natuurwinkel), 3-4 eetlepels imker-honing (naar smaak), snufje vanillepoeder (let op: vanillepoeder is géén vanillesuiker. Vanillepoeder is het merg uit een vanillestokje, dit is in o.a. natuurwinkels als poeder te koop of in de Smakelijck webshop)

Voor de chocoladetopping: 140 gram extra pure chocolade (bijvoorbeeld Vivani 92%), 140 gram kokosmelk, cacaopoeder

Bereiding:

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Week de dadels 10 minuten voor in warm water. Knijp de dadels uit, doe ze met de noten en het cacaopoeder in de keukenmachine en maal tot een plakkerige bal. Duw het plakkerige mengsel in de bakvorm en strijk glad. Laat even opstijven in de koeling of vriezer.

Doe alle ingredienten voor de vulling in de schoongemaakte keukenmachine en maal ook dit fijn tot een plakkerige massa. Verdeel de kokosvulling over de bodem, strijk glad en zet opnieuw in de koeling.

Verwarm voor de topping de kokosmelk in een pannetje. Hak de chocolade grof. Voeg de chocolade toe aan de warme kokosmelk en meng tot alle chocolade is gesmolten. Giet de chocolade voorzichtig over de kokostaart en verdeel gelijkmatig over de kokoslaag. Zet de taart minimaal 6 uur in de koeling om goed op te stijven. 

Bestrooi de taart voor serveren met wat cacaopoeder (of kokosrasp) en snijd in niet al te grote stukjes. De taart is heerlijk, maar machtig :-)

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

22 Reacties

  • marjan
    marjan dinsdag 14 nov 2017 om 09:35
    Ziet er goed uit. Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer? Groetjes Marjan
    • Smakelijck dinsdag 14 nov 2017 om 12:47
      Uit een vorm van 20 cm haal je ongeveer 10 stukjes.
      • Johanneke
        Johanneke woensdag 15 nov 2017 om 19:35
        Heerlijk taartje!! Maar wij hebben er veel meer dan tien porties uitgehaald, zo machtig!
        • Smakelijck donderdag 16 nov 2017 om 09:12
          Fijn dat het lekker was ;-)
  • Ineke Post - van den Berg
    Ineke Post - van den Berg vrijdag 17 nov 2017 om 09:00
    Verrukkelijk taartje. Had er de helft honing in gedaan. Dat vonden wij zoet genoeg. Bedankt voor het recept.
    • Smakelijck vrijdag 17 nov 2017 om 09:16
      Fijn om te lezen!
  • Marlies Noort
    Marlies Noort donderdag 25 jan 2018 om 11:40
    Je zegt dat dit lactosevrij is, maar in chocolade en cacaopoeder zit toch ook melk, sporen van melk?
  • Marlies Noort
    Marlies Noort donderdag 25 jan 2018 om 11:40
    Je zegt dat dit lactosevrij is, maar in chocolade en cacaopoeder zit toch ook melk, sporen van melk?
    • Smakelijck donderdag 25 jan 2018 om 12:17
      In pure cacaopoeder zit geen melk. Dit is enkel cacao. Het aanbevolen merk chocolade wat ik gebruik (Vivani 92%) bevat ook geen melk en zo zijn er meer soorten pure chocolade waar geen melk in zit zoals de Bjornsted 92% van AH.
  • Miranda
    Miranda zaterdag 07 apr 2018 om 07:42
    wat kan je doen ipv chocolade voor de topping, ik kan nl geen chocolade hebben, wel carobe, maar daar zit dan weer vanille in. Groeten,
    • Smakelijck zaterdag 07 apr 2018 om 18:23
      Dan zou ik de topping weglaten.
  • Miranda
    Miranda zaterdag 07 apr 2018 om 07:43
    carobechocolade
    • Marjo
      Marjo zondag 14 jun 2020 om 20:04
      Super lekker taartje! Maar we hebben nog een paar stukjes over. Zou je deze kunnen invriezen?
      • Smakelijck maandag 15 jun 2020 om 09:00
        Jazeker! Daar is deze taart zeer geschikt voor.
    • Liesbeth
      Liesbeth vrijdag 19 mrt 2021 om 09:49
      Wat zou je ipv de noten in de bodem doen? Ivm notenallergie
      • Smakelijck vrijdag 19 mrt 2021 om 10:27
        Zaden of pitten. Havermout.
    • Marjo
      Marjo vrijdag 18 jun 2021 om 21:48
      Heerlijk taartje! Alleen bleef de kokoslaag niet goed aan de bodem plakken. Doe ik iets fout? Of heb je een tip?
      • Smakelijck maandag 21 jun 2021 om 12:40
        Dankje! Wellicht iets smeuiger maken met meer kokomelk/honing of kokosolie, zodat het meer blijft plakken. Succes!
    • Marieke
      Marieke vrijdag 18 feb 2022 om 16:53
      Heerlijk!!
      • Smakelijck maandag 21 feb 2022 om 10:26
        Fijn!
    • Gerrie
      Gerrie vrijdag 27 okt 2023 om 20:32
      een vraagje, gebruik je vloeibare kokosmelk of gecondenseerde?
      • Smakelijck vrijdag 27 okt 2023 om 21:16
        Kokosmelk/room uit blik, gecondenseerd zit boordevol suiker.
Laat een bericht achter!
275