Donderdag 20 sep 2012

Boontjes met paprika!

 
 
?

Bij mijn ouders in de tuin staan zoveel bonen, dat we zo ongeveer 1 keer in de week bonen eten ;-) Nu vinden we dat gelukkig helemaal niet erg, want met dit recept vinden we ze heerlijk! Nu had ik alleen geen tauge in huis, maar wel heel veel paprika's. Dus ik heb een beetje ge-experimenteerd en het was nog lekker ook ;-) Daarbij gegrilde courgette en aubergine plakken, wat basmatirijst en biologische worstjes en we hadden een hele lekkere maaltijd!

Bonen met paprika's

Ingredienten:
Spercieboontjes, 1 rode paprika, 1 groene en/of gele paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el soyasaus (Yakso), 2 el chilisaus (Yakso), 1 el palmsuiker, zout en peper, olie

Kook de boontjes in 5 minuten beetgaar. Snijd de paprika's in lange repen en de ui in halve ringen. Verhit de olie in de wok en fruit de ui met de knoflook. Voeg de paprika toe en laat een kwartier meebakken. Voeg de laatste 5 minuten de voorgekookte boontjes toe en maak op smaak met de palmsuiker, de soya en de chilisaus, zout en peper.
 

 
Eet smakelijck!
 

Ook op aanvraag van een paar lezers, vandaag mijn recept voor banketbakkersroom....
lees verder
Ghee (Ghi of smen) is een boter die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken....
lees verder
Een aardappelgratin is een makkelijk en vooral Smakelijck bijgerecht bij een kerstdiner. In...
lees verder
Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook...
lees verder
Vandaag een gevulde kip. Vroeger deed ik dit erg vaak, tegenwoordig eigenlijk nooit meer....
lees verder
  Zaterdag is het Koningsdag! Heb je niet veel tijd maar wil je toch iets lekkers...
lees verder

11 opmerkingen
  • Lydia
    Lydia donderdag 15 aug 2013 om 12:43
    Dat was lekker! We hebben het recept nog wat uitgebreid met champignon, courgette en ook wat chilipoeder extra. Fijn recept om restjes op te maken!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 15 aug 2013 om 15:13
      Goed idee, Lydia! Dankjewel!
  • Kleinigheidje
    Kleinigheidje maandag 06 mei 2013 om 17:54
    Vanavond deze boontjes gegeten. Ik ben niet zo'n boontjes van, maar ik vond deze variant erg lekker!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 06 mei 2013 om 20:13
      Leuk hoor! Fijn dat het heeft gesmaakt!
  • zeeuws knoopje
    zeeuws knoopje donderdag 20 sep 2012 om 11:03
    Hoi Williene, ik heb nog nooit courgette gegrild. Hoe doe jij dat?
    groetjes,
    Jolanda
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 20 sep 2012 om 19:18
      Ik snijd de courgette in plakken, marineer deze in olie, balsamico en zout en peper. Dan verhit ik een grillpan heel goed voor zodat hij heet is. Dan leg ik de plakken erin en deze laat ik per kant ongeveer 2 a 3 minuten grillen. Daarna bestrooi ik met wat parmezaan en wat noten.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • greetje
    greetje woensdag 24 feb 2016 om 19:52
    Sinds kort maak ik ook de lekkere recepten van jullie site. Wou morgen de bonen met paprika maken. maar in de chilisaus van yakso zit rietsuiker en xanthaangom in dit is een oranje e nummer. Wist je dit? wat is een ander alternatief?
  • greetje
    greetje woensdag 24 feb 2016 om 19:59
    Of gaan er meer soorten onder de naam yakso ik keek bij de ah.
    • Smakelijck woensdag 24 feb 2016 om 21:20
      In de lijst van MN is E415 een groen E-nummer. Dat er suiker zit in chilisaus klopt. Zonder is helaas niet te koop. Net als bijv. Ketjap Manis. Ik maak hier dus voor de keer dat ik het maak een uitzondering in. Omdat ik het vrijwel niet gebruik.
  • Margje
    Margje maandag 08 aug 2016 om 18:27
    O zo heerlijk! Ontbijt en/of hoofdgerecht.. we maken er elke dag een smakelijck feestje van hier in de bergen. Volop varieren.. dit recept uitgebreid met champignons en aardappels ipv rijst. En Zomer is mee.. dus de italiaanse gehaktballetjes smaken er prima bij.. vooral na een dagje wandelen in de berglucht..
    • Smakelijck woensdag 10 aug 2016 om 12:55
      Dat klinkt als een Smakelijcke vakantie ;-) Leuk! Geniet ervan!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190