Woensdag 18 sep 2013

Banaan-ei pannenkoekjes!


Een recept wat her en der over het internet dwarrelt en waarvan ik niet zo snel kan vinden wie nu de echte 'eigenaar' is van dit recept (ik zie het ook in andere talen en meestal komen ze dan uit Amerika, daar zijn ze nogal in voor dit soort receptjes ;-)). Maar goed, dat geeft niet, als het gedeeld wordt en overal is te vinden dan betekent dat in ieder geval dat het een beproefd en lekker recept is!

Het is vooral een lekker ontbijt of lunch gerechtje. Makkelijk, kan weinig fout aan gaan, en dat is zeker niet onbelangrijk ;-)

Banaan-ei pannenkoekjes

Ingrediƫnten (voor 6 kleine pannenkoekjes):
1 banaan, 1 ei, snufje kaneel

Prak de banaan fijn en meng met het ei tot een beslag. Meng met wat kaneel. Verwarm een koekenpan op laag vuur, smelt wat boter of kokosolie in de pan en schep het beslag in de pan. Bak een paar minuten en draai ze heel voorzichtig om. Bak de andere kant ook een paar minuutjes en serveer de pannenkoekjes warm met wat amandelschaafsel, kokosrasp of vers fruit naar smaak!

Tip: Voor een extra gevuld gevoel kun je het beslag zelf ook nog vullen met bijv. een lepel chiazaadjes, hennepzaadjes, lijnzaad of kokoszaad.

Fijne dag!

Liefs, Williene
 

  Schrijf je nu in! Na het succes van voorgaande jaren, organiseren we dit jaar...
lees verder
  Op de Facebook-groep ging het toevallig over drinkyoghurt. Arla, Optimel Puur,...
lees verder
Onlangs kreeg ik van een aantal lezers complimenten dat ze met de recepten van deze site...
lees verder
Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk,...
lees verder
Als de herfst en de winter echt zijn aangebroken dan is het echt tijd voor lekkere winterkost! Al...
lees verder
Ze zijn volop in het seizoen en het zijn prachtige groenten. Pompoenen! Toen ik ze voor het...
lees verder

27 opmerkingen
  • suzanne de bruin
    suzanne de bruin donderdag 08 mei 2014 om 09:29
    mmmh lekker op mijn vrije dag vandaag gemaakt! was een poos geleden. heb er wat rozijnen en gebroken lijnzaad door gedaan.
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 08 mei 2014 om 18:26
      Goed om te horen, Suzanne!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 06 feb 2014 om 16:11
    Ook lekker met bosbessen of frambozen erdoor! En met geraspte kokos... hmmm =)
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 06 feb 2014 om 20:21
      Je kunt hier inderdaad heerlijk mee varieren!
  • Francien van den Dool
    Francien van den Dool donderdag 19 sep 2013 om 20:13
    Wat een leuk, makkelijk, snel recept. 1 van onze dochters is dol op bananen. En heeft nogal trek als ze uit school komt. Helaas kreeg ik het pannekoekje niet netjes omgedraaid. Maar mislukt smaakt hij ook heerlijk.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 20 sep 2013 om 19:23
      Leuk! Dankjewel!

      Je kunt wat zaden toevoegen om ze wat vullender te maken. Bijv. lijnzaad, chiazaad of kokosrasp. En je kunt er fruit bij serveren, met gehakte nootjes en kokosrasp.

      Succes!
    • Anonymous
      Anonymous vrijdag 20 sep 2013 om 14:57
      Mmmm, wat zijn deze pannenkoekjes lekker! Heb jij nog tips Williene, om er een volwaardig ontbijt van te maken?
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 19 sep 2013 om 20:17
      Het vergt even wat oefening inderdaad, je moet ze omdraaien zodra de bovenkant droog is. Dan gaat het goed ;-)

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 19 sep 2013 om 13:11
    Wat een leuk recept! Ook erg leuk als verrassing uit school. Bij mij hebben ze altijd trek en we eten laat. Helemaal leuk dat ik dan ook weer een pannekoekje mag. Ben net begonnen met 40 dagen zonder suiker, en mis zo zoet op pannekoeken dat ik helemaal enthousiast ben met zo n heerlijk zoet recept.

    Gr. Mirjam
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 19 sep 2013 om 20:14
      Inderdaad een goed idee voor uit school! Succes ermee!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 19 sep 2013 om 10:28
    Net even staan bakken en het was heerlijk! Bedankt voor dit eenvoudige recept. Ik ga het zeker vaker eten!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 19 sep 2013 om 20:14
      Graag gedaan hoor!
  • Petra
    Petra woensdag 18 sep 2013 om 13:26
    Ik heb ze net op en ze zijn heerlijk! Ik ga ook inderdaad wat variƫren met het een en ander erin te gooien zodat het wat meer vult.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 18 sep 2013 om 17:06
      Wat leuk! Succes met experimenteren!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 18 sep 2013 om 10:26
    ik heb deze ook al uitgeprobeerd, ik doe er soms ook een handje havermout bij, vult ie wat meer.
    Kinderen vinden t ook heerlijk !
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 18 sep 2013 om 17:05
      Ook een goed idee! Dankjewel!
  • Diana
    Diana woensdag 18 sep 2013 om 10:23
    Toevallig net aan het bakken :) Sinds wij dit ontdekt hebben een aantal maanden terug, staat het wekelijks op het menu wanneer we een rustige ochtend hebben :p Echt ideaal! Soms doe ik er ook een eetlepel kokosmeel in om het extra vullend te maken :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 18 sep 2013 om 17:05
      Grappig zeg! Je kunt inderdaad van alles toevoegen zodat je niet na een uur weer honger hebt ;-) Al vind ik ei ook al erg vullend!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 18 sep 2013 om 10:18
    Een andere lekkere variant is om de banaan te vervangen door een bakbanaan. Soms voeg ik ook nog wat haver- of rijstmeel toe en een scheutje rijstmelk.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 18 sep 2013 om 17:04
      Mmm, lekker! Bakbananen zijn wel moeilijker verkrijgbaar?
  • Refo Mama
    Refo Mama woensdag 18 sep 2013 om 09:58
    In olijfolie kan ik het toch ook wel bakken? Wat een leuk, eenvoudig recept. Dank je wel!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 18 sep 2013 om 17:04
      Graag gedaan! En ja hoor, in olijfolie kan ook! Succes!
  • Ineke Post
    Ineke Post maandag 27 okt 2014 om 11:35
    Net deze pannenkoekjes staan maken. Heerlijk. Had er zaden bij gedaan. Het omdraaien deed ik met een deksel. Je laat de pannenkoek erop glijden en door het deksel om te draaien ligt hij weer mooi in de pan. MMMM
    • Smakelijck maandag 27 okt 2014 om 21:10
      Leuk om te lezen, Ineke! Goede tip ook, bedankt!
  • Carinne
    Carinne donderdag 06 nov 2014 om 09:38
    Misschien nog een leuke tip voor variatie. Ik zag een vergelijkbaar recept, alleen dan deden ze het beslag in muffinvormpjes in de oven. Scheelt weer werk :) Staat alleen niet bij hoeveel graden, ik ga het dit weekend zelf uitproberen.
    • Carinne
      Carinne donderdag 06 nov 2014 om 09:39
      Vergeet ik de link.. ;) http://yopaleo.tumblr.com/post/31795071713/banaan-muffins-wordt-echt-niet-makkelijker-dan
      • Smakelijck donderdag 06 nov 2014 om 16:14
        Leuk zeg! Bedankt voor je tip!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190