Aspergetaart!
In het tijdschrift 'De tuin op tafel' (Leuk tijdschrift als je houdt van tuinieren!) zag ik een lekker recept staan van Aspergetaart. Ontzettend makkelijk te maken, en dus snel op tafel! Met een frisse salade echt een lekkere maaltijd met dit mooie lente-weer!
Aspergetaart!
Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg van bijv. Tante Fanny of 6 plakjes speltbladerdeeg, bosje groene asperges, 1 stukje brie van ongeveer 200 gram, 1 ei, zout en peper, knoflookpoeder, 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels pijnboompitjes, kruiden naar smaak (ik gebruikte een snufje chilivlokken).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakvorm met het bladerdeeg. Snijd de brie in dunne plakjes en verdeel over de bodem. Kluts het ei en verdeel over de brie. Beweeg eventueel de vorm om het ei goed te verdelen over de bodem. Snijd de kontjes van de asperges (ongeveer 4 cm) en leg ze op de brie. Bestrooi met zout en peper, de pijnboompitjes, kappertjes, knoflookpoeder en evt. nog wat kruiden. Zelf vond ik het lekker om er nog wat parmezaan over te rapen.
Schuif de taart in de oven voor 30 minuten. Lekker met een frisse salade!
Fijne dag!
Liefs, Williene
PS: Nog een leuk nieuwtje: Op hele korte termijn komt een fantastische, nieuwe, goedwerkende site met al mijn recepten. Deze blogspot gaat t.z.t verdwijnen en alles komt samen op één site met natuurlijk m'n blogs, een goede zoekfunctie, werkend op tablets, en een goede reactiemogelijkheid! Nog héél eventjes geduld dus... ;-)