Dinsdag 21 feb 2012

Appelbroodjes!

Soms is het zo eenvoudig. Dit zou je nog kun maken als je visite al binnen is. De ingredienten heb ik vrijwel altijd in huis, dus ook bij onverwacht bezoek kan ik een zelfgebakken baksel voorschotelen. Handig!
 
Appelbroodjes:
 
Ingredienten per persoon:
1 plakje diepvriesbladerdeeg (Koopmans, roomboterbladerdeeg), 1 kwartstukje appel geschild, wat kaneel en palm of kokosbloesemsuiker, 1 el melk.
 
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd het plakje bladerdeeg precies doormidden. Snijd het kwartstukje appel in heel dunne plakjes. Leg deze plakjes dakpansgewijs op 1 helft van het bladerdeeg en bestrooi met wat kaneelpoeder. Leg de andere helft van het bladerdeeg er bovenop en druk de zijkanten goed dicht. Snijd de bovenkant van het broodje in en bestijk het broodje met melk en strooi er vervolgens wat suiker overheen. Zet de broodjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer de broodjes lekker warm!
 
Tips:
*In plaats van appel zou je ook bijv. peer, perzik, kersen of abrikozen kunnen gebruiken
*Bestrijk de ene helft eerst met wat abrikozenjam en leg er vervolgens de appel op.
Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de...
lees verder
Dit supersnelle (alhoewel, spinazie vers uit de tuin, moet je heel goed wassen en dat...
lees verder
Tomaten zijn van zichzelf vaak wat zurig. Daarom wordt aan tomatensauzen en soepen regelmatig...
lees verder
Een tijdje geleden kon er gekozen worden voor het meest misleidende product op de site van...
lees verder
Vandaag en morgen kun je nog voor het laatst stemmen op Smakelijck! Vind jij dat...
lees verder
Als de lente aanbreekt krijg je zin om lekker te koken met nieuwe producten en de eerste...
lees verder

9 opmerkingen
  • Stina
    Stina dinsdag 21 feb 2012 om 20:51
    wil zomaar even een reactie bij je achterlaten,vindt je blog echt geweldig,en via jou blog heb ik een e card over e nummers gekocht,dank je wel, en zou zeggen ga zo door met je blog,blijf
    je volgen.

    gr Stina
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 21 feb 2012 om 21:22
      Hoi Stina,

      Bedankt voor je leuke reactie! Ik ga zeker door zolang ik dit soort reacties krijg van lezers :-)

      Groetjes, Williene
  • Pien
    Pien dinsdag 21 feb 2012 om 12:57
    Bedankt voor je website& recepten. Ga daar vast gebruik van maken. Heb je ook vernoemd in mn blogje van vandaag...:-)
    Vr groet,
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 21 feb 2012 om 13:34
      Sorry voor de kromme zin... een kijkje nemen of even kijken :-) Maar dat is inmiddels gebeurd hoor! Je hebt een leuke blog!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 21 feb 2012 om 13:25
      Wat leuk Pien, dankjewel! Ik zal eens kijkje op je blog :-)

      Groetjes, Williene
  • Heidi
    Heidi maandag 09 mrt 2015 om 20:27
    Hoi Williene, Ik zie in je recepten best vaak bladerdeeg terugkomen, maar bladerdeeg is toch van tarwebloem gemaakt? Dus dat is dan toch niet goed? Groetjes! Heidi
    • Smakelijck dinsdag 10 mrt 2015 om 12:21
      Ik gebruik inderdaad liever spelt, maar dit is nog een oud recept, destijds lette ik daar nog niet zo op. Tegenwoordig is er wel speltbladerdeeg te koop (natuurwinkel), maar ik maak het eigenlijk altijd zelf. Een goed recept hiervan staat in Zoet!
  • Marieke Mulder
    Marieke Mulder maandag 24 aug 2015 om 21:05
    Hoi, Ik heb de appelbroodjes gemaakt en ze zijn een groot succes bij de kinderen. Mijn man en ik zijn er ook gek op. We gaan ze vast vaker eten :-) Groetjes, Marieke
    • Smakelijck dinsdag 25 aug 2015 om 14:26
      He, wat leuk! Goed om te lezen!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190