Woensdag 28 dec 2011

Appelbeignets!

Wij zijn dol op de echte ouderwetse appelbeignets. Niet de appelflappen die je kunt kopen met een dikke laag bladerdeeg, maar de flappen met een gat in het midden met dun beslag. Mmm! Oliebollen laat ik aan me voorbij gaan, maar deze appelflappen zijn niet te weerstaan!

Voor ongeveer 20 stuks heb je nodig:
2 eieren, 150 ml (plantaardige) melk en 150 ml bier, 250 gr. speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 5 grote goudreinetappels, kokosbloesemsuiker, kaneel, olie om in te frituren.

Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd ze in plakken van 1cm dik. Strooi over de plakken wat kokosbloesemsuiker en kaneel.

Klop de eieren los met 50 ml melk, voeg het meel en bakpoeder toe en voeg al kloppend de rest van de bier en de melk toe.

Verhit de olie (in een pan of frituurpan) tot 180 graden. Prik de appelschijven aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in het vet glijden. Bak ze in ong. 3 minuten goudbruin en keer ze in tussentijd 1x om.

Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer!

*In plaats van appels zijn schijven ananas ook erg lekker. Wel goed uit laten lekken en de kokosbloesemsuiker en kaneel kun je weglaten.
*Snijd een banaan in 4-en en haal deze stukjes door het beslag en frituur ze. Op deze manier heb je gebakken banaan! Ook een lekkere traktatie!
 
 
  Paardenbloemen, wie kent ze niet? In de lente kleurt menig grasland geel van de...
lees verder
Met wraps kun je alle kanten op. Maar het is ten eerste erg moeilijk om wraps te vinden die...
lees verder
Krijgen we van het eten van eieren een te hoog cholesterol? Jarenlang hebben artsen ons...
lees verder
      Ik had dit recept vorige week al beloofd, maar we zijn de...
lees verder
Deze cheesecakejes zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. En ze zijn...
lees verder
Het recept voor deze muffins kreeg ik een tijdje geleden van een lezer van mijn blog. Toen...
lees verder

10 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 27 dec 2013 om 16:06
    Ha Williene, heb jij een recept voor oliebollen? Hopen ze dit jaar een keer zelf te bakken net als de appelbeignets maar dan wel met een smakelijck recept! :) Alvast bedankt!
    Groetjes Jannie
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 28 dec 2013 om 15:48
      Toen ik ze nog zelf bakte, bakte ik ze gewoon met een pak oliebollenmix ;-) Als je zelf al een goed recept hebt en je wilt het ombouwen tot een 'gezond' recept zou je de bloem of zelfrijzend bakmeel kunnen vervangen door speltbloem met bakpoeder of gist. Verder kun je het recept volgen.

      Succes met bakken!
  • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 31 dec 2011 om 13:21
    Leuk om te horen! Bedankt voor je reactie.

    Ik bak alleen appelbeignets, oliebollen en gebakken banaan e.d. in zonnebloemolie. Patat bak ik gewoon in vet van Remia met olijf is dat geloof ik.

    Succes met de champagnetaart!
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 31 dec 2011 om 11:38
    De gebakken banaan was heerlijk, ik ga nu de champagnetaart proberen,die ziet er zo mooi uit.
    Williene, bak jij ook patat enzo in zonnebloemolie en is dat lekker?
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 31 dec 2011 om 11:28
    Nog even een vraagje, frituur jij alles in zonnebloem olie en is dat echt lekker?
  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 31 dec 2011 om 11:26
    Gebakken banaan gebakken,erg lekker.
    Ik ga nu de champagnetaart proberen, die ziet er zo mooi uit!!
    Bedankt voor al die leuke recepten
  • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 28 dec 2011 om 21:36
    Ik vind het meevallen, het maken zelf valt mee, je moet echter wel schoon frituurvet hebben en daarna kun je het wegdoen. Ik doe het altijd in de frituurpan en je moet dus zorgen dat die schoon is, en na het bakken weer schoonmaken. Dat is best een (vet) klusje. Maar die ene keer per jaar heb ik dat er graag voor over :-)
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 28 dec 2011 om 21:17
    het klinkt erg lekker, maar het lijkt veel werk of valt dat mee?
  • marianne
    marianne woensdag 28 dec 2016 om 19:31
    Ha Williene, Ik ga dit jaar weer ouderwetse appelflappen bakken. Ik zag je recept en was meteen enthousiast. Kan ik het bier ook vervangen door wat anders? Of zijn ze dan minder luchtig? En is de kokosbloesemsuiker te vervangen door palmsuiker?
    • Smakelijck donderdag 29 dec 2016 om 11:46
      Ipv bier kun je ook bijv. spa rood gebruiken. Dit zorgt voor een luchtig beslag. Zelf ga ik ze dit jaar helemaal zonder suiker maken, dus ook geen kokosbloesem of palm, maar je kunt het uiteraard vervangen als je dat wilt. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190