P1010393
Woensdag 28 jan 2015

Appel-kaneelpannenkoekjes!

Op zoek naar een lekker ontbijt, een lunchgerecht of een tussendoortje? Met deze pannenkoekjes zit je altijd goed. Met het boekweitmeel zijn de pannenkoekjes glutenvrij, maar je kunt natuurlijk ook speltmeel (niet glutenvrij) gebruiken als je dat in huis hebt.

Appel-kaneel pannenkoekjes!

Ingrediënten:

120 gram boekweitmeel (of speltmeel), 140 gram Griekse yoghurt, 150 milliliter ongezoete amandelmelk of water, 1 theelepel baksoda, 1 ei, 1 eetlepel biologische honing, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 appel

Bereiding:

Rasp de appel. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een beslag. Voeg de geraspte appel toe. Smelt wat boter of kokosolie in een koekenpan en bak 3 kleine pannenkoekjes per keer in de pan. Draai ze voorzichtig om. Serveer de pannenkoekjes met wat amandelschaafsel, honing en kaneel.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Regelmatig krijg ik de vraag op workshops maar ook via mail hoe ik denk over Stevia (of...
lees verder
Deze groente-taartjes zijn een erg leuk bijgerecht. Door de 1-persoonsvorm zien ze er schattig...
lees verder
Oké, afgelopen week was gemakkelijk. Maar nu gaat het echte werk beginnen! Fase 2 gaat...
lees verder
Je zult het vast wel herkennen, de weken voor de zomervakantie wil je nog van alles doen en...
lees verder
En weer een nieuwe maand is aangebroken! We gaan nu echt richting de wintergroenten! Nog even...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder

12 opmerkingen
  • Nathalie
    Nathalie woensdag 28 jan 2015 om 11:30
    Hoi Williene, Waarom baksoda als ik vragen mag? Dat heeft Pannekoek toch niet nodig? Ik heb van m'n ongepeld hennepzaad melk gemaakt dus ga het hiervoor gebruiken ;) Benieuwd! Groetjes Nathalie
    • Smakelijck woensdag 28 jan 2015 om 12:56
      Dit maakt ze lekker luchtig ;-) Je kunt het inderdaad weglaten, maar hierdoor rijst de pannenkoek een beetje en persoonlijk vind ik ze dan lekkerder. Succes!
  • Bea
    Bea woensdag 28 jan 2015 om 13:14
    Hallo Williene! Allereerst wil je laten weten dat ik ontzettend blij ben met je site, ik haal er veel inspiratie vanaf!! Nu mijn vraag: zou ik de Griekse yoghurt kunnen vervangen voor biogarde? dat heb ik in huis....Griekse yoghurt niet hihihihi, anders moet ik de deur nog uit voordat ik dit recept kan gaan proberen.
    • Smakelijck vrijdag 30 jan 2015 om 16:46
      Dankjewel Bea! En ja hoor, dat kan zeker! Succes!
  • Grietje
    Grietje vrijdag 30 jan 2015 om 13:17
    Hallo, dit kwam precies op het goede moment:-), tis elke keer een crime te bedenken wat k weer ga eten met mijn gv dieet! Het is makkelijk te maken, maar ik ben waarschijnlijk nog te veel een zoetekauw, ze mogen van mij wel wat zoeter, misschien meer appel en iets meer honing erdoor? En heb je nog andere suggesties voor het 'beleg'? Ik ben niet zo'n fan van honing zo er bovenop..:-(! Maar verder zijn ze super! Voor herhaling vatbaar!
    • Smakelijck vrijdag 30 jan 2015 om 16:48
      Goed om te horen, Grietje! In de index kun je nu ook in één oogopslag zien of een recept glutenvrij is, had je dat gezien? Als ze niet zoet genoeg waren dan kun je er inderdaad wat meer honing in doen. Hou je helemaal niet van zoet kun je 't ook weglaten ;-) Als je aan zoet denkt dan kun je er ook wat dadelstroop of kokosbloesemsuiker over strooien of eten met wat plakjes banaan. Succes!
  • elsa
    elsa donderdag 05 feb 2015 om 11:41
    voor hoeveel kleine pannekoekjes is dit recept. je zeg bak ze per 3 in een pan, maar voor hoeveel in totaal is het ongeveer?
    • Smakelijck donderdag 05 feb 2015 om 15:25
      Ik haal er zo'n 12 kleine pannenkoekjes uit. Succes!
  • nelie
    nelie maandag 16 mrt 2015 om 18:38
    Hoi williene, Dit recept lijkt me heerlijk! Helaas kan ik niet tegen zuivel en soya, is de Griekse yochurd ook door iets anders te vervangen? Groetjes nelie
    • Smakelijck maandag 16 mrt 2015 om 21:01
      Er schijnt ook kokosyoghurt te bestaan, dus wellicht kun je daar eens naar op zoek? Succes in ieder geval!
  • Judy
    Judy zaterdag 28 nov 2015 om 18:37
    Hoi williene Ik zie dat ze bij de aldi ook amandeldrink hebben, kun je deze hier ook voor gebruiken? En welke variaties zou je aanraden qua rijstcrackers en crackers? Wat een vragen he maar ik ben bezig om zo gezond mogelijk te gaan eten. De avondmaaltijden gaan goed al enummervrij. Ook het bakken gaat prima, ik zoek nu voornamelijk naar variatie in mijn ontbijt en lunch... Gr Judy
    • Smakelijck zaterdag 28 nov 2015 om 20:51
      Hoi, De amandeldrink van de Aldi is gezoet met een suiker. Helaas. Crackers zijn er in vele soorten en maten, E-vrij en suikervrij. Je hebt roggecrackers, glutenvrije crackers bij de natuurwinkel, etc. Fijn dat 't al zo goed gaat, leuk om te lezen! Voor ontbijt en lunch staan tal van recepten in de receptenindex. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190