Appel – Amandel Koekjes!
Zin om iets lekkers te bakken voor aankomend weekend? Deze koekjes zijn erg lekker én bedacht door Teus! Aangezien zijn recepten nogal in de smaak vallen, zou ik zeggen, gauw aan de slag en bakken maar :-)
Goed weekend!
Appel – Amandel Koekjes!
Ingredienten voor 10-12 stuks:
Deeg: 140 gram speltbloem of -meel, 60 gram amandelmeel, 2 eidooiers, 100 gram roomboter, 60 gram kokosbloesemsuiker, 1 theelepel koekkruiden
Vulling: 2 appels, abrikozenjam
Garnering: Amandelschaafsel, 1 eidooier, een theelepel honing
Bereiding:
Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een mooie stevige deegbal, met de hand of in een mixer met deeghaken. Rol het deeg uit, op een met bloem bestoven ondergrond, tot een dunne lap. Steek met behulp van een uitseekvorm, rondjes uit van ongeveer 4 centimeter doorsnede. Je hebt 2 rondjes nodig per koekje.
Schil de appels en snijdt deze in dunne plakken (ong. 3mm), en steek hier rondjes uit met behulp van een uitsteekvormpje van ongeveer 2,5 cm doorsnede. (snoep de rest van de appel lekker op :-) ).
Leg op de helft van het aantal rondjes deeg een appelrondje. Schep daarna een klein schepje abrikozenjam op het appelrondje.
Leg nu voorzichtig de andere deegrondjes er bovenop. Pak het koekje voorzichtig op (met bijvoorbeeld een paletmes) en druk de randjes goed dicht (zodat de appel en jam niet kunnen lekken).
Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Meng nu de ingrediënten voor de garnering en roer goed door. Verdeel met behulp van een theelepeltje en je vingers het ei/amandel mengsel over de koekjes. Zorg er goed voor dat je het ei ook over de ‘geplakte’ randjes strijkt.
Schuif in de oven voor ongeveer 15-20 minuten op 170 graden, de koekjes zijn gaar als ze mooi goudbruin zijn.
Ook leuk, voor een speciale gelegenheid, maak er dan grote appelkoeken van, door er 5-6 koeken uit te halen.
Veel bakplezier!
Liefs, Williene