Vrijdag 01 jun 2012

Aardappelwaaiers!

Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de variatie is dit een leuke manier om te serveren:

Aardappelwaaiers:

Ingredienten:
Aardappels met schil, olijfolie, zout en evt andere ingredienten naar keuze.

Boen de aardappels schoon. Maak met een scherp mesje sneetjes van een paar cm diep in de aardappel, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes stevig aan elkaar blijven zitten.

Je kunt de aardappelwaaiers nu naturel in de ovenschaal zetten en bestrooien met wat zout en olijfolie. Je kunt ze ook bestrooien met kruiden zoals paprikapoeder, plakjes knoflook tussen de sneetjes stoppen, plakjes spek of kruiden als verse rozemarijn bijv.

Bak de waaiers in ongeveer 45 min-1uur goudbruin in de oven op 200 graden.

Op aanvraag het recept voor cocktailsaus met en zonder whiskey! Lekker als dipsaus, bij de...
lees verder
  Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op...
lees verder
Het is weer tijd voor de Smakelijcke Kerstpakketactie! Ook dit jaar wil ik weer graag een...
lees verder
Gezond eten willen we allemaal, maar dat gezond eten ook tijd kost, dat vinden veel toch wel een...
lees verder
Het is weer hoognodig tijd voor een leuke winactie! Dit keer een hele mooie, emaille bakvorm met...
lees verder
Groente zijn goed voor je. Volgens de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum moeten we...
lees verder

2 opmerkingen
  • moeke
    moeke zaterdag 16 jun 2012 om 22:01
    Hoi, wat voor aardappels kun je het beste gebruiken? Vastkokend denk ik zelf, maar heb nu alleen kruimig liggen, zal dat ook gaan?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 jun 2012 om 14:37
      Ik gebruik hier allerlei soorten aardappels voor. Gaat altijd goed! Succes ermee!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190