Zaterdag 27 apr 2013

#Koningsdag: Rood-wit-blauw!


Een heel eenvoudig te maken toetje of tussendoortje voor Koninginnedag! Maar ook op andere dagen is het een makkelijk én gezellig tussendoortje!

Rood wit en blauw zijn de kleuren van de vlag!

Ingrediënten voor ongeveer 3 a 4 glazen:
300 gram blauwe bessen, 5 flinke eetlepels Griekse yoghurt, 100 ml slagroom, 2 á 3 eetlepels honing, 300 gram aardbeien.

Was de bessen en verdeel ze onderin de glazen. Klop de slagroom met 1 á 2 eetlepels honing stijf. Meng met de yoghurt. Schep dit op de blauwe bessen. Snijd de aardbeien in vieren. Verwarm de helft van de aardbeien in een pannetje met 1 eetlepel water en een theelepeltje honing. Breng aan de kook en roer tot een sausje. Plet de aardbeien evt. wat met een vork. Laat de saus wat afkoelen en verdeel over de yoghurt. Garneer de glazen met de rest van de partjes aardbei.

Tip: Voeg evt. merg van een half vanillestokje toe aan de yoghurt.

Aanstaande zondag is het moederdag, en of je hier nu wel of niet bij stil staat, een lekkere...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
In de supermarkt vind je (bij mijn weten) geen E-nummer vrije wraps/tortilla's. Als wij dus wraps...
lees verder
In de Allerhande kwam ik het volgende recept tegen. Ik heb het recept hier en daar...
lees verder
Gisteren heerlijk en simpel gegeten. Het recept stond in de nieuwste delicious. Thaise...
lees verder
Deze koekjes zijn zó schattig. Maak ze met verschillende toppings, dat ziet er gelijk feestelijk...
lees verder

15 opmerkingen
  • Timo - Jenny
    Timo - Jenny maandag 23 dec 2013 om 09:54
    Ga het proberen. Laat het resultaat zien op facebook!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 23 dec 2013 om 10:42
      Leuk! Succes en fijne dagen!
  • Timo - Jenny
    Timo - Jenny woensdag 18 dec 2013 om 09:50
    Hee Williene!

    Dit toetje afgelopen zomer een keer geservereerd bij een etentje. Het viel erg in de smaak :-)
    Ik heb toen alleen verse aardbeien gebruikt. Deze zijn nu allen ver te zoeken, dus ik vroeg me af of ik hier ook een winter variant op kan maken. Leek me leuk om te serveren bij het kerst diner.

    Is het een idee dit toetje te combineren met kaneel, gebakken appen en rozijnen (rozijnen mee bakken met de appel)?

    Groetjes Jenny
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 19 dec 2013 om 11:05
      Ha Jenny!

      Goed idee van je! Je hebt natuurlijk ook diepvriesfruit, dus dat zou je hiervoor kunnen gebruiken. Echt 'kerstig' zijn ook granaatappels. De pitjes over dit toetje zou ook geweldig zijn. Maar jouw gebakken appeltjes met kaneel en rozijnen lijkt me ook heerlijk!

      Succes!
  • Timo - Jenny
    Timo - Jenny woensdag 18 dec 2013 om 09:45
    Deze reactie is verwijderd door de auteur.
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 01 mei 2013 om 16:22
    Ha Williene,

    Dat viel ook hier erg in de smaak! Fruit, daar zijn we dol op, de combinatie was heerlijk.
    En het zag er ook nog eens feestelijk uit.
    We plakken hem in ons receptenboek.
    Ga zo door met je recepten.
    groetjes marjan
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 01 mei 2013 om 20:00
      Wat een leuke reacties! Dankjulliewel! Fijn dat het heeft gesmaakt ;-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 01 mei 2013 om 11:44
    Omdat wij niet van zoet houden, de hoeveelheid honing gehalveerd. 't Was echt een verrukkelijk toetje! Dit gaat vaker op het menu komen! En wat een geweldige kleurencombinatie.
  • Annemieke V.
    Annemieke V. woensdag 01 mei 2013 om 08:55
    Gisteren gemaakt, viel erg in de smaak. Heb alleen Griekse Yoghurt vervangen door Biogarde, omdat ik tijdelijk geen dierlijke eiwitten mag, maar wel Biogarde. Bovenop nog een partje Mineola, om ook de oranje tint erbij te hebben ;-)
  • Carolien
    Carolien zaterdag 27 apr 2013 om 09:39
    Dat ziet er leuk uit!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 27 apr 2013 om 14:34
      Dankjewel!
  • Hellen
    Hellen woensdag 06 mei 2015 om 18:43
    Gisteren (Bevrijdingsdag) hebben wij dit echt NL-se toetje gegeten en wij en onze visite vonden het heerlijk. En mijn zoontje van 2 vroeg om méér, méér, maar helaas... het was alweer op. Voor herhaling vatbaar! Bedankt voor het delen van dit recept Williene!
    • Smakelijck woensdag 06 mei 2015 om 19:33
      Wat leuk zeg! FIjn dat het geslaagd was en bedankt voor het delen van je ervaring!
  • Sandra van Tongeren
    Sandra van Tongeren dinsdag 22 sep 2015 om 16:33
    Hoi Williene, De faam van dit toetje kent geen grenzen, inmiddels smullen de Engelsen er ook van! Zie mijn blog: http://www.puurvandaag.nl/hollandse-kost/ Bedankt dat ik de foto mocht gebruiken. En ga zo door met je site, ik ben fan van je recepten. Groetjes uit Kent!
    • Smakelijck dinsdag 22 sep 2015 om 20:16
      Ha Sandra, wat leuk! Ik was al op de blog gewezen, dus ik heb 'm al gelezen! Superleuk! Hopelijk ga je nog heel veel lekkere Hollandse gerechten maken in Engeland ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190