Donderdag 24 apr 2014

#Koningsdag: Oranje-taartjes!

 


Zaterdag is het Koningsdag! Heb je niet veel tijd maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Dan is dit vast een recept voor jou!

Zelf maak ik vrijwel nooit meer iets met bladerdeeg omdat dit gemaakt is met witmeel. Bij de natuurwinkel is bladerdeeg te koop van volkorenmeel (Bioland), maar daar zit helaas margarine in. Gelukkig was er ook speltbladerdeeg (Bioland), maar daar zit weer rietsuiker in. Je kunt natuurlijk ook gewoon Koopmans Bladerdeeg nemen, let dan wel op dat je de Roombotervariant kiest. Tante Fanny heeft ook e-nummervrij bladerdeeg. Deze 2 zijn wel vrij van suiker maar wel gemaakt van tarwebloem.

 

 

 

 

 

 
 

De variant met sinaasappel is lekker fris, de taartjes met mango heerlijk zacht en zoet!

Koningsdag-Sinaasappel of Mango in bladerdeeg-taartjes!

Ingrediënten voor 6 taartjes:
6 plakjes biologisch speltbladerdeeg, 2 sinaasappels en/of 1 mango, 6 theelepels suikervrije abrikozenjam (St. Dalfour of Fiordifrutta), 1 ei, kokosbloesemsuiker, amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schep op elke plak 1 grote theelepel jam en strijk dit een beetje in een cirkel. Snijd de sinaasappels dik en snijd in dunne plakjes. Verwijder evt. pitjes en leg 3 plakjes sinaasappel in het midden van het bladerdeeg. Vouw de punten naar het midden toe. Kluts 1 ei en bestrijk de bladerdeegpakketjes met het ei. Bestrooi met een klein beetje kokosbloesemsuiker en het amandelschaafsel.

Schuif de pakketjes in de oven en bak in 15-20 minuutjes mooi bruin en gaar.

Als je de pakketjes wilt maken met mango, schil dan de mango en snijd in mooie dunne plakjes. Leg 3 plakjes op de jam en vouw 2 punten naar het midden toe. Volg verder het bovenstaande recept.
 

 
Eet Smakelijck en een hele fijne Koningsdag!
 
Liefs, Williene
Ook op aanvraag van een paar lezers, vandaag mijn recept voor banketbakkersroom....
lees verder
In mijn kast vond ik mijn receptenboekjes terug van járen geleden, toen we nog jong en net...
lees verder
Als ik iets vervelend vind dan is het wel om eten weg te gooien wat nog goed en voedzaam is....
lees verder
Vandaag is het echt de eerste, herfstige dag. Heerlijk, als de blaadjes beginnen te vallen en het...
lees verder
Op onze fruit en groenten worden veel pesticiden gespoten. Al deze pesticiden krijg je in je...
lees verder
Het lijkt me leuk om zo af en toe tussen het bloggen door een tip te delen. Een tip wat je...
lees verder

2 opmerkingen
  • Jannie
    Jannie woensdag 06 mei 2015 om 08:03
    Hoi Williene, recept staat er al even maar ik zie nu dat je twee soorten abrikozenjam noemt, is die van ekoland niet goed? Groet, Jannie
    • Smakelijck woensdag 06 mei 2015 om 10:15
      Degene die ik noem zijn suikervrij, of die van ekoland ook is weet ik niet, want deze ken ik niet, maar het kan best zijn dat die ook goed is hoor ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190