Donderdag 24 apr 2014

#Koningsdag: Oranje-taartjes!

 


Zaterdag is het Koningsdag! Heb je niet veel tijd maar wil je toch iets lekkers op tafel zetten? Dan is dit vast een recept voor jou!

Zelf maak ik vrijwel nooit meer iets met bladerdeeg omdat dit gemaakt is met witmeel. Bij de natuurwinkel is bladerdeeg te koop van volkorenmeel (Bioland), maar daar zit helaas margarine in. Gelukkig was er ook speltbladerdeeg (Bioland), maar daar zit weer rietsuiker in. Je kunt natuurlijk ook gewoon Koopmans Bladerdeeg nemen, let dan wel op dat je de Roombotervariant kiest. Tante Fanny heeft ook e-nummervrij bladerdeeg. Deze 2 zijn wel vrij van suiker maar wel gemaakt van tarwebloem.

 

 

 

 

 

 
 

De variant met sinaasappel is lekker fris, de taartjes met mango heerlijk zacht en zoet!

Koningsdag-Sinaasappel of Mango in bladerdeeg-taartjes!

Ingrediënten voor 6 taartjes:
6 plakjes biologisch speltbladerdeeg, 2 sinaasappels en/of 1 mango, 6 theelepels suikervrije abrikozenjam (St. Dalfour of Fiordifrutta), 1 ei, kokosbloesemsuiker, amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schep op elke plak 1 grote theelepel jam en strijk dit een beetje in een cirkel. Snijd de sinaasappels dik en snijd in dunne plakjes. Verwijder evt. pitjes en leg 3 plakjes sinaasappel in het midden van het bladerdeeg. Vouw de punten naar het midden toe. Kluts 1 ei en bestrijk de bladerdeegpakketjes met het ei. Bestrooi met een klein beetje kokosbloesemsuiker en het amandelschaafsel.

Schuif de pakketjes in de oven en bak in 15-20 minuutjes mooi bruin en gaar.

Als je de pakketjes wilt maken met mango, schil dan de mango en snijd in mooie dunne plakjes. Leg 3 plakjes op de jam en vouw 2 punten naar het midden toe. Volg verder het bovenstaande recept.
 

 
Eet Smakelijck en een hele fijne Koningsdag!
 
Liefs, Williene
Een heel gemakkelijk (lunch) recept of gewoon lekker als tussendoortje. Snel gemaakt, en...
lees verder
Het is weer tijd voor de Smakelijcke Kerstpakketactie! Ook dit jaar wil ik weer graag een...
lees verder
Helaas is mijn laptop nog steeds in de maak, dus bloggen valt niet mee, veel moet nu in de...
lees verder
Van een courgetteplant heb je ontzettend veel én lang plezier. Dus als je een hoekje over hebt...
lees verder
Afgelopen zaterdag vond Heel Putten Bakt voor de eerste keer plaatst in Restaurant Smakelijck....
lees verder
Hartig broodbeleg is weleens lastig als je E-nummervrij en suikervrij wilt eten. Deze roomkaas is...
lees verder

2 opmerkingen
  • Jannie
    Jannie woensdag 06 mei 2015 om 08:03
    Hoi Williene, recept staat er al even maar ik zie nu dat je twee soorten abrikozenjam noemt, is die van ekoland niet goed? Groet, Jannie
    • Smakelijck woensdag 06 mei 2015 om 10:15
      Degene die ik noem zijn suikervrij, of die van ekoland ook is weet ik niet, want deze ken ik niet, maar het kan best zijn dat die ook goed is hoor ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190