05-08-2015

Zomerse Tutti Frutti!

Vandaag een lekker zomers recept van Teus! Ook met dit recept kun je weer lekker varieren door bijvoorbeeld (gekookte) boontjes mee te roerbakken of andere beetgare groenten. 

Zomerse TuttiFrutti

Ingredienten:

1 rode ui, 1 nectarine, 1 appel, 1 mango, kwart honingmeloen, 5 kleine tomaten, 4 eetlepels tamari, 1 eetlepel gembersiroop (Yakso) of een beetje gemberpoeder, theelepel pittige rode currypoeder (of paprika poeder + cayenne peper)

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen, het fruit in kleine blokjes, de tomaten in partjes. Doe alles in een ruime schaal.

Roer de tamari, gembersiroop en kruiden door elkaar en schenk bij het fruitmengels, schep goed door elkaar en laat het een kwartiertje marineren.

Bak het tutti frutti een aan hapjespan met ruim roomboter op hoog vuur voor zo’n 10 minuten. Giet het vocht af en schep in een mooie schaal!

Heerlijk met rijst!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Carolien
    Carolien vrijdag 07 aug 2015 om 13:46
    Laatst kwam ik erachter dat cayennepeper niks anders is dan chilipeper en paprikapoeder. Misschien wist je dat al maar anders bedoel je waarschijnlijk paprikapoeder+chilipeper in dit recept. Is maar klein dingetje hoor maar voor wie het nog niet wist bij deze... Bedankt voor je leuke blog verder!
    • Smakelijck vrijdag 07 aug 2015 om 15:10
      Ha Carolien, Dat wist ik inderdaad. Dit recept heeft Teus geschreven en ik heb 't niet eens nagekeken, tss slechte juf ben ik ;-) Chilipoeder is echter wel heel pittig, en vaak schieten mensen daarmee uit en dan is het ineens heel erg pittig. Het kan dus wel, paprika + cayenne, want zou je de hele hoeveelheid cayenne doen dan wordt het ook snel te pittig. Maar dat kun je helemaal aanpassen naar eigen smaak! Maar bedankt voor je oplettendheid!
Laat een bericht achter!
261