18-08-2014

Voedzaam overnight ontbijt!

 

Ontbijten zonder brood is niet moeilijk. Er zijn heel wat manieren om gezond én voedzaam te ontbijten en om zonder hongergevoel de ochtend door te komen. Eén van die ontbijtjes is voor mij zéker een ontbijt met havermout.

Er zijn verschillende varianten om te ontbijten met havermout, en ook de overnight oats kun je hier al vinden. Dit recept is een iets frissere variant, en ik vind 'm persoonlijk lekkerder. Het is makkelijk én snel en dat vind ik héél belangrijk voor een ontbijt, want 's ochtends heb ik echt nog geen zin om hele kunstwerken in elkaar te draaien ;-) En vooral niet als de kinderen op tijd op school moeten staan. Alleen moet je 's avonds wel even alles door elkaar roeren en in de koelkast zetten. Want als je dát vergeet... Tja, dan heb je geen ontbijt! 

 

Voedzaam, overnight ontbijt!

Ingredienten voor 1 á 2 personen (voor mezelf vind ik deze hoeveelheid teveel. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon).:

250 gram biologische kwark of Griekse yoghurt, 3 eetlepels (glutenvrije) havermout, 2 eetlepels kokosrasp, 1 banaan, 2 handen vol blauwe bessen, 1 eetlepel biologische honing, eventueel wat kokoschips ter garnering.

Bereiding:

Prak de banaan en meng deze met de havermout, kokosrasp, kwark en 1 hand blauwe bessen. Meng goed door elkaar en zet een nacht weg in de koelkast. Schep de volgende ochtend goed door elkaar en garneer met de rest van de bessen, wat kokoschips en wat honing. Eet smakelijck!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

13 Reacties

  • Miranda
    Miranda maandag 18 aug 2014 om 11:26
    Nooit geweten dat het ook met yoghurt of kwark kon, ik doe het altijd met amandelmelk. Bedankt voor de tip, ga het zeker eens proberen!
    • Smakelijck maandag 18 aug 2014 om 11:49
      Persoonlijk vind ik het lekkerder, Miranda, vooral in de zomer! Succes met het recept!
  • Jansje
    Jansje maandag 18 aug 2014 om 13:02
    Supper lekker heb het net gisteren gegeeten de yogert. het ik echt supper lekker. Had er verse bosbessen sap door gedaan haden we donderdag geplukt in ermelo leuk adresje. Had het in gemaakt in klein flesjes dus kan ik nog een poosje gezond genieten. Gr jansje
  • Gerlinda
    Gerlinda dinsdag 19 aug 2014 om 21:12
    super lekker en zeker zeer voedzaam! Echt een ontbijtje voor ons!
    • Smakelijck woensdag 20 aug 2014 om 14:33
      Leuk, Gerlinda!
  • Rieneke
    Rieneke woensdag 20 aug 2014 om 19:45
    Het smaakte super! Dit ga ik vaker eten!
    • Smakelijck donderdag 21 aug 2014 om 12:49
      Leuk, Rieneke!
  • Agnes
    Agnes zaterdag 23 aug 2014 om 09:32
    Erg lekker!! Ik heb al meerdere keren havermout geprobeerd, maar vond het steeds niet lekker. Nu zag ik dit recept en wilde het toch nog weer eens proberen. Maar dit is echt heerlijk! Dit ga ik vaker eten! Bedankt!
    • Smakelijck maandag 25 aug 2014 om 09:11
      Goed om te lezen, Agnes!
    • Corine
      Corine woensdag 08 jul 2020 om 15:03
      Hoi! Je noemt Griekse yoghurt. Hoe zit het yoghurt rechtstreeks van de boer, hoe gezond is dat? Groetjes
      • Smakelijck donderdag 09 jul 2020 om 11:54
        Dat lijkt me prima. Ik gebruik veel Griekse yoghurt omdat het wat dikker is dan gewone yoghurt. Maar er is niets mis met gewone yoghurt, zeker niet van de boer :-)
    • Geralda
      Geralda woensdag 06 jul 2022 om 08:47
      wat een heerlijk ontbijt! echt smakelijk
      • Smakelijck woensdag 06 jul 2022 om 10:39
        Fijn!
Laat een bericht achter!
258