09-08-2013

Verzorgingsproducten: Update!

 

 


Al een hele tijd geleden schreef ik een blog over Verzorgingsproducten. Ik wil hierbij graag even updaten hoe het hier inmiddels gaat :-)

Wassen doe ik met gewoon water. Lekker, fris en goedkoop. Handen wassen of wassen in bad doe ik met blokjes zeep van Werfzeep.nl. In allerlei geuren en soorten te koop. Onder andere met kokosolie en citrusfruit zijn hier favoriet!

Mijn haar heb ik shampoo vrij gemaakt door het 6 weken lang te wassen met zuiveringszout en naspoelen met appelazijn (wel gemengd met water). Dit werkte goed om je haar schoon te krijgen maar toch vond ik dit te onhandig en ik vond m'n haar niet lekker en fijn aanvoelen. Ik was mijn haar nu al een paar maanden met een blok zeep van Werfzeep.nl en daar ben ik heel tevreden over. Je kun het ook met aleppo-zeep wassen, dat heb ik in het verleden heel lang gedaan en vond ik ook fijne zeep. Je wast je haar hiermee 1, hooguit 2x per week en als je het tussendoor nog wilt wassen kun je dit gewoon met water doen.

Ik poets mijn tanden niet meer met zuiveringszout/kokosolie e.d. Ik lees daar teveel negatieve verhalen over dat het je glazuur zou aantasten. Ik heb dit dus 1 keer gedaan maar ben na een google-rondje direct weer gestopt. Dat risico wil ik niet nemen. Ik poets mijn tanden nu dus nog met gewone natuurlijke tandpasta van de natuurwinkel (Urtekram met Aloe Vera). Wel poets ik ze af en toe na met Keltisch zeezout.

Deodorant heb ik een tijdje gedaan met pure kokosolie. Werkt prima als het koud is maar als ik een dag hard aan het werk ben (ja ja, zo heel af en toe gebeurd dat ;-)) of als het heel erg warm is zoals afgelopen weken dan is dat voor mij absoluut niet effectief. Ik gebruik daarom nu Ohm deodorant. Werkt perfect!

Dag- en nachtcréme, zonnebrandcréme, bodylotion, zalfjes en de hele mikmak heeft plaats gemaakt voor een heerlijke pot extra vierge kokosolie (Aman Prana). En daar smeer ik me van top tot teen mee in, dat doe ik nu al ruim een jaar en ik vind het heerlijk.

Qua schoonmaakproducten was ik ook aan het experimenteren, al gebruikte ik daarvan al erg weinig. Ramen wassen, schoonmaken e.d. deed ik altijd al met gewoon alleen water. Blokjes voor de vaatwasmachine koop ik eco, evenals wasmiddel. Ik heb het een tijdje zelfgemaakt, maar dat vind ik niet effectief genoeg. De vaat was niet schoon, en de was niet fris. Ik zal vast iets verkeerd doen, maar ik vind schone vaat en frisse was erg belangrijk, dus daarvoor gebruik ik nu biologische producten. En ik heb gemerkt dat het best met wat minder kan. Een half vaatwastabletje werkt net zo goed, tenzij je vaat erg vies is. En een eetlepel waspoeder wast je was ook schoon. 

Liever kant-en-klare, 100% natuurlijke producten kopen? Deze vind je in de Smakelijck webshop

Als ik nog iets vergeten ben dan hoor ik het wel ;-)

Fijne dag!

Liefs, Williene


 

Deel via social media

 
Print recept

33 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 15 mei 2014 om 13:43
    Super, dankjewel! :)
  • Anonymous
    Anonymous maandag 12 mei 2014 om 18:53
    Hoi Willienne,

    Ik ben eindelijk ook zo ver dat ik afscheid ga nemen van al die troep ;) Ik wil de Aleppo zeep gaan gebruiken als shampoo. Er zijn alleen zo veel verschillende soorten te koop, dus ik was benieuwd welke jij altijd gebruikte! Een stuk zeep of uit een pompje? Ik had al gekeken bij de natuurwinkel hier in de stad, maar ze hebben hem niet meer, dus zijn er misschien goede (en vooral betrouwbare) websites waar je het kan kopen?

    Nog een tip voor iedereen: ik las dat je Aleppo zeep ook kunt gebruiken om je gezicht mee te wassen. Het heeft een anticeptische werking en is dus heel erg geschikt om acné te bestrijden!

    Groetjes Eline
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 12 mei 2014 om 19:02
      Ha Eline,

      Wat goed!

      Aleppozeep is niet meer (of was) verkrijgbaar onder de naam Aleppo. Vanwege de oorlog in Syrie (Aleppo is een stad in Syrie waar de zeep vandaan kwam) mocht dit niet meer verhandeld worden en niet meer onder deze naam verkocht worden.

      De zeep heet nu olijfzeep, en ik koop het zelf in een blok. Als je in een natuurwinkel vraagt om de originele olijfzeep die voorheen Aleppo heette, dan moeten ze weten wat je bedoelt. Je kunt met Aleppo inderdaad je handen wassen, je gezicht etc! Dat het zo goed was voor acné, dat wist ik niet, bedankt voor je tip!

      Ik zie nu op internet nog wel verschillende soorten Aleppozeep staan, je zou eens hier kunnen kijken: http://www.steviahouse.nl/natuurwinkel/verzorging/aleppozeep-alepp/ of deze: http://www.supernaturals.nl/biologisch-aleppo-zeep-met-5-procent-laurierolie-200-gram.html?utm_source=beslist&utm_medium=cpc&utm_campaign=beslist?utm_source=beslistslimmershoppen&utm_medium=cpc&utm_campaign=beslist&utm_content=discardeddefault

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 26 mrt 2014 om 14:03
    Wordt je haar niet stroef/sliertig van die zeep?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 26 mrt 2014 om 14:54
      Nee hoor, gelukkig niet ;-)
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 08 jan 2014 om 21:31
    Heb op deze site natuurlijke parfums ontdekt zonder rommel, ze zijn nu even uit de lucht omdat er bepaalde regelgeving is op dit gebied, maar komt vast wel goed. http://www.ninasnature.nl/c-741626/natuurlijke-parfums/

    Blijft voor mij make-up over, niet dat ik veel gebruik maar kan niet echt zonder mijn oogpotlood en af en toe mascara
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 09 jan 2014 om 10:32
      Bedankt voor je tip! En ik verwacht dat er ook wel sites zijn met natuurlijke make-up, misschien eens zoeken bij Miss Natural o.i.d.?
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 13 dec 2013 om 15:51
    Hoi Nelline,

    Daar had ik nooit bij nagedacht! Dank je wel. Dan ga ik toch de kokosolie maar eens proberen.

    Groetjes, Lisa
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 13 dec 2013 om 19:25
      Ha Lisa,

      Zo kom je achter steeds meer dingen hé? Maar succes hoor! Kokosolie vind ik erg fijn ;-)

      Fijne avond!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 28 nov 2013 om 20:44
    Hoi Williene,

    Omdat ik ook last kreeg van dagcrème, gebruik ik nu gewone vaseline. Kan dat kwaad?

    Groetjes, Lisa
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 28 nov 2013 om 22:14
      Hoi Lisa,

      Vaseline verstoord het vochtregulerend vermogen van je huid. Ik zou dus liever iets natuurlijkers smeren als dat mogelijk is.

      Succes!
  • Dagelijks Brood
    Dagelijks Brood dinsdag 19 nov 2013 om 21:20
    Ja dat heb ik de laatste keer ook gedaan, tea tree geloof ik. Ruikt een beetje mannelijk, maar dat ruikt toch niemand :-)
  • Reina kaper
    Reina kaper dinsdag 15 okt 2013 om 14:52
    die aleppozeep werkt ook heel goed, in het begin lijkt je haar snel vet te worden maar dat is zo over en het voelt wat stroef als het nat is maar droogt heerlijk zacht op. dat deo recept klinkt ook goed ik gebruik nu himalayazout deo (zo'n blok) dat werkt voor mij ook prima, even wennen met op doen (zo'n spuitbus werkt zo lekker makkelijk ) maar geurloos de dag door!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 16 okt 2013 om 10:13
      Ha,

      Mag ik vragen waar je zo'n deoblok koopt? Natuurwinkel? Zou ik ook wel eens willen proberen ;-)
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 02 okt 2013 om 21:21
    Hoi Williene,

    Wat een super leuke en leerzame site heb je. Ik heb hem sinds kort ontdekt en leer weer allerlei nieuwe dingen. Ben nu bezig om van verzorgingsproducten te veranderen. Zou je voor mij nog een keer willen uitleggen welke stappen ik moet ondernemen als ik een andere shampoo wil gebruiken. Ik gebruik nu Wella shampoo en cremespoeling. Is het zo dat ik dan 6 weken lang zuiveringszout in mijn moet smeren. Ben heel benieuwd...Mijn haar is nu na 3 dagen echt vettig..

    Groetjes,
    Gerjanne
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 03 okt 2013 om 09:40
      Dankjewel Gerjanne! Welkom!

      Ik waste mijn haar altijd al heel natuurlijk, eerst een hele tijd met aleppozeep, toen met een andere natuurlijke shampoo en het laatst met en shampoo uit de natuurwinkel. Toch wilde ik toen proberen helemaal -poo vrij te worden. Ik heb het 4 weken gewassen met zuiveringszout gemengd met water en nagespoeld met water verdunt met appelazijn. Ik waste het als ik vond dat het nodig was. Na 4-6 weken vond ik het leuk geweest en ben ik verder gegaan met de shampoo zeep van werfzeep. Deze bevalt me heel goed, je zou ook aleppozeep kunnen gebruiken.

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous zondag 29 sep 2013 om 15:08
    Hoi Williene, wat leuk om te lezen dat ook jij van de shampoo bent afgestapt! Donderdag las ik er voor het eerst over op internet. Ik zit nu op dag 3 en ga het ook niet met zuiveringszout en appelazijn wassen (alleen nog met water). Ik moet 'even' 3 tot 6 weken door de zure appel heen bijten, maar het resultaat schijnt veelbelovend te zijn. Ben echt heeeeel benieuwd :) Leonie
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 sep 2013 om 10:22
      Dankjewel voor je reactie. Succes ermee! Ik vind het ideaal! Maar gebruik nu wel de zeep van werfzeep, 100%natuurlijk. Ben ik heel tevreden over.
  • Ellen
    Ellen dinsdag 20 aug 2013 om 13:00
    Leuke en interessante blog weer!
    Ik heb een droge huid en ben veel aan het experimenteren met huidverzorgingsproducten. De kokosolie trekt me wel.. maar ruik je dan niet de hele dag naar kokos?

    Groetjes,
    Ellen
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 20 aug 2013 om 21:28
      Dankjewel Ellen!

      Ik heb er zelf geen last van. In het begin van insmeren is het even wennen aan de geur, maar dat is eigenlijk gelijk verdwenen. Het is echt aan te raden!

      Succes!
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 19 aug 2013 om 10:42
    Ik heb het gemaakt hoor! 80 gram kokosolie, 50 gram Arrowroot (of maïzena) en 35/40 gram zuiveringszout. Beetje pepermuntolie erbij en ik heb een heerlijke deo! Heb 't nu een paar dagen gebruikt en het werkt super!
    • Henriette
      Henriette woensdag 02 jul 2014 om 15:34
      Wat ook heel goed werkt en heel simpel is: alleen kokosolie (ik neem de ontgeurde voor deo) en zuiveringszout. Bijvoorbeeld één eetlepel kokosolie op twee flinke theelepels zuiveringszout. Mixen met de mixer (wordt lekker smeuig) en dan in een potje bewaren. Werkt echt super goed. Ik hoef geen andere deo meer...
      • Smakelijck donderdag 03 jul 2014 om 11:30
        Bedankt voor je tip!
  • Anonymous
    Anonymous zondag 18 aug 2013 om 20:25
    Leuk deze blog (alle blogs)
    Ik let nu meer op het eten en het gaat steeds beter.
    Leuk om deze blog te lezen en ideeën op te doen hoe je dingen nog meer kunt veranderen.
    Ik vond dit recept om deo te maken.
    kokosolie, zuiveringszout en maizena.
    Misschien dat ik dit binnenkort eens ga uitproberen. Hoor ook graag jou ervaring als je nieuwe deo hebt gemaakt :)
    Ik heb ook nog even gekeken naar de site waar je de zeep besteld. Super leuk om te zien en wie weet dat ik daar nog eens wat ga bestellen :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 19 aug 2013 om 10:45
      Dankjewel! Ik heb zojuist hierboven het recept doorgegeven wat ik heb gedaan. 80 gr. kokosolie, 50 gr. arrowroot en 35/40 gram zuiveringszout. Daarbij wat pepermuntolie (had niets anders, maar een andere olie lijkt me lekkerder, nu ruikt het naar tandpasta ;-))
      Hij werkt echt super! Heb dit recept echt al maanden liggen, en had het gewoon veel eerder moeten doen.

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 aug 2013 om 20:44
    Bedankt voor je tip! Ga ik eens kijken! Dat is inderdaad een lastige, die ik nu heb, van de natuurwinkel vinden ze niet lekker ;-)

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 16 aug 2013 om 13:21
    Je moet blijven lezen ja.. Het een kun je goed gebruiken en het andere daar moet ieder voor zich keuzes in maken.
    Zelf vind ik de kindertandpasta een uitkomst voor de kinderen..

    Groetjes, Willeke
  • Inge
    Inge dinsdag 01 jul 2014 om 23:59
    Wat dacht je van medicijnen? Vol met E nummers en suikers/zoetstoffen. Wat je aan de ene kant weglaat, krijgt een medicijngebruiker weer dubbel binnen.
    • Smakelijck woensdag 02 jul 2014 om 10:31
      Dat klopt zeker, Inge! Daarom heb ik ook een sterke voorkeur voor natuurgeneeskunde. Maar soms kan het niet anders en moet je (tijdelijk) medicatie gebruiken. Door dit in combinatie te doen met goede voeding kan je wel aan een goede weerstand werken om je lichaam in betere conditie te houden. Maar het blijft lastig!
  • ikke
    ikke maandag 28 jul 2014 om 14:44
    Gebruik je alleen kokosolie voor zonnebrand? Ook voor je kinderen? Is dat voldoende bescherming?
    • Smakelijck maandag 28 jul 2014 om 19:12
      Ja, maar dan ga ik niet vol in de zon liggen en blijf ik in de schaduw. Ook met de kinderen. En door al vroeg buiten te zijn bouw je ook een bescherming op. Maar het één of andere huidtype kan erg verschillen, dus het is even uitproberen. Succes!
  • Marijke Vogel
    Marijke Vogel vrijdag 13 mei 2016 om 15:09
    Ik gebruik altijd zachte crème van Zwitsal. Hoe slecht is dat dan.
    • Smakelijck zaterdag 14 mei 2016 om 12:55
      In Zwitsal zitten ook chemische stoffen, die ik persoonlijk niet op een babyhuidje zou willen smeren. In de natuurwinkel heb je betere cremes, bijv. van Weleda. Maar een gewone kokosolie of amandelolie is ook heel natuurlijk om te gebruiken.
Laat een bericht achter!
277