27-01-2014

Spruitjescurry!

 


Spruitjes zijn een groenten die veel mensen niet waarderen. Jammer, want ze zijn ontzettend gezond! In deze curry zijn ze erg lekker, in combinatie met de zoete aardappels! Lekker met rijst of quinoa erbij en zo zet je toch heel gemakkelijk een snel en gezond gerecht op tafel!

Spruitjescurry!

Ingrediënten:

250 gram spruiten, 2 á 3 zoete aardappels, 150 gram (rode) linzen, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 blik kokosmelk (toko of natuurwinkel), 1 eetlepel currypasta (bijv. Geo Organics), zout en peper

Bereiding:
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Fruit de ui met de knoflook aan in wat olie. Voeg de spruiten, de blokjes aardappel toe en bak even mee. Schep 1 eetlepel currypasta door de groenten en voeg de kokosmelk, samen met de linzen toe. Stoof de curry in zo'n 20 minuten gaar. Maak eventueel verder op smaak met zout en peper.

Lekker met rijst!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene
 

 

Deel via social media

 
Print recept

35 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous woensdag 05 feb 2014 om 17:33
    lekker!had nog peultjes van de markt,lekker er door heen!
    je spruitjes soep is ook geniaal!
    eva
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 06 feb 2014 om 09:20
      Dankjewel Eva!
  • els
    els donderdag 30 jan 2014 om 21:38
    Het was erg lekker!verrassend recept!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 31 jan 2014 om 12:31
      Leuk, Els!
  • Annemieke V.
    Annemieke V. dinsdag 28 jan 2014 om 10:16
    Boontjes dus! Die heb ik zat, uit groentetuin paps en mams...
  • Annemieke V.
    Annemieke V. dinsdag 28 jan 2014 om 08:00
    Ha Williene,

    Kan je de spruitjes ook vervangen door iets anders? Niet dat ik geen spruitjes lust of wil eten, maar ik heb het toevallig niet in huis en wel heel veel andere groenten in de vriezer. In het kader van consuminderen wil ik daar liever een greep in doen. Wat is een goed alternatief?

    Grtjs!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 28 jan 2014 om 09:26
      Ja hoor, ik denk dat je dat wel kunt vervangen door bijv. broccoli of boontjes! Succes!
  • Summer-design
    Summer-design maandag 27 jan 2014 om 19:53
    Ik lustte ook geen spruitjes maar door de gezonde eigenschappen ervan ben ik over een hoge drempel heen gestapt en heb ze eens op een andere manier bereid, je raad het vast al, vind ze nu heeeeerrrlijk! Jouw recept ga ik zeker proberen, dankjewel !

    Groetjes, Wietske
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 28 jan 2014 om 09:25
      Wat goed om te lezen! En zo zie je maar weer, je kunt echt aan smaken wennen! Leuk om te horen! Succes met het recept!
  • Helga
    Helga maandag 27 jan 2014 om 16:05
    Dank je.
  • Helga
    Helga maandag 27 jan 2014 om 14:46
    Ziet er heel lekker uit, ga het zeker proberen, welk merk kokosmelk gebruikt je altijd.


    Gr.Helga
    • Nelleke
      Nelleke maandag 07 apr 2014 om 14:21
      Die van Go-Tan is helemaal e-nummer vrij. Is iig te koop bij de AH.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 28 jan 2014 om 09:25
      Dankjewel voor je tip!
    • Annemieke V.
      Annemieke V. dinsdag 28 jan 2014 om 07:59
      Ik gebruik die van Nutco (supermarkt - Hoogvliet). Zit één e-nummer in en volgens mij is tie oranje. In vergelijking met al die andere blikjes een verademing, want daar spatten de e-nummers vanaf.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 27 jan 2014 om 15:53
      Oh, en je kunt ook op de E-vrije lijst van Gerdien kijken: www.moween.eu/evrij, waarschijnlijk staat daar ook wel een versie op!
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 27 jan 2014 om 15:52
      Ha Helga, als ik bij de toko ben koop ik 'm daar, die is helemaal zonder E-nummers, maar ik weet zo geen merk. Anders haal ik 'm bij de natuurwinkel.

      Succes!
  • Maggie
    Maggie maandag 27 jan 2014 om 14:33
    Dat klinkt goed! Kun je die currypasta bij de supermarkt kopen of bv. bij De Tuinen?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 27 jan 2014 om 15:51
      Deze currypasta koop ik bij de natuurwinkel. Pataks currypasta kun je ook gebruiken, deze koop je gewoon in de supermarkt en is ook E-vrij.

      Succes!
  • Corien
    Corien maandag 27 jan 2014 om 12:46
    Mmmm...klinkt heerlijke en ziet er goed uit!
    Ga ik zeker binnenkort proberen!
    Groetjes,
    Corien.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 27 jan 2014 om 15:50
      Succes met het recept, Corien!
  • karin
    karin maandag 27 jan 2014 om 11:42
    Hoi , ziet er lekker uit !
    Een vraag ,die ik eigenlijk al een poosje wil stellen en het nu maar even zo doe .
    Vorig jaar heb je een recept voor linzen soep geplaatst,heerlijk, dat had je aangepast naar een recept uit het moerman blad uitzicht.
    Lees zelf ook dat blad ,gewoon voor info, en ik dacht recepten .
    Maar de recepten zijn best ingewikkeld ,met veel producten die je moeilijk kunt krijgen,en onbekend zijn.
    Haha ,je voelt hem al aan komen ,mijn vraag is ,zou je vaker deze recepten willen aanpassen en plaatsen .
    Voel je niet bezwaard als het niet lukt ,maar wilde dit toch graag een keertje vragen.
    Heel veel succes en dankjewel.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 27 jan 2014 om 15:50
      Hoi Karin,

      Bedankt voor je reactie! Ik krijg het blad Uitzicht altijd van m'n zus, dus krijg het meestal wat verlaat. Ik moet eerlijk zeggen dat de recepten me meestal niet zo aanspreken, maar ik zal eens kijken of ik ze vaker kan aanpassen! Bedankt voor je vraag!

      Fijne dag!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 27 jan 2014 om 09:39
    Hoi,
    Kan je kokosmelk ook vervangen door iets anders?
    En currypasta, is daar ook iets anders voor te bedenken, als je ergens bv. maar 1 eetlepel van nodig hebt, blijft de rest vaak over en dan weet ik niet zo goed wat ik er mee kan (of tig keer hetzelfde maken) en dan verdwijnt het tenslotte in de ..........
    Groet, Jo
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 27 jan 2014 om 11:17
      Ha,

      Bedankt voor je reactie. Kokosmelk verdikt waardoor het een echte curry wordt. Ik zou het dus niet snel vervangen, het geeft juist die typische currysmaak. Er staan hier op Smakelijck heel wat recepten met dezelfde currypasta, zoals de bloemkoolcurry, pompoensoep etc. Als je bovenin de zoekbalk links currypasta intypt vind je ze allemaal. Het is een klein potje, ik denk dat je er zo'n 4-5 eetlepels uithaalt en het blijft héél lang goed. Als je er wat olie opgiet blijft het in de koelkast minimaal een half jaar goed.

      Fijne dag!
  • jikke
    jikke maandag 29 sep 2014 om 17:12
    Heb geen zoete aardappel in huis. Is dat te vervangen.? En welke currypasta'smaak' gebruik jij hiervoor?
    • Smakelijck maandag 29 sep 2014 om 20:21
      Je kunt het ook vervangen door bijv. aardappels of bloemkool of andere groenten. Ik gebruik zelf Tikka Massala currypasta van de natuurwinkel. Erg lekker!
  • Barbera
    Barbera dinsdag 21 okt 2014 om 18:13
    Ik heb er wortel en courgette doorgedaan en gestoofd met wat bouillon. Beetje Italiaanse kruiden en kerrie poeder en smullen!
    • Smakelijck dinsdag 21 okt 2014 om 18:38
      Klinkt inderdaad heerlijk!
  • Janneke Davelaar
    Janneke Davelaar maandag 07 sep 2015 om 09:20
    Hoi Williene ik vind helaas de kokosmelk echt niet lekker, ik had namelijk vorige week de bloemkoolcurry uit jouw boek gemaakt, maar nu zocht ik een recept voor spuitjes zou je de kokosmelk nog kunnen vervangen voor een ander soort melk? Groetjes Janneke
    • Smakelijck maandag 07 sep 2015 om 09:28
      Je zou eens haverroom (zonnatura, supermarkt) kunnen proberen! Succes!
  • alice
    alice vrijdag 11 nov 2016 om 16:23
    Is de Curry ook zelf te maken met tikka massala kruiden? ik heb de curry niet in huis, de rest wel.
  • Esther van voorst
    Esther van voorst donderdag 27 sep 2018 om 08:49
    Voor hoeveel personen is Dit recept?
    • Smakelijck donderdag 27 sep 2018 om 09:06
      Ongeveer 2 personen, afhankelijk hoeveel je eet en wat je erbij eet.
  • Petra
    Petra donderdag 11 okt 2018 om 16:12
    Hoeveel ml kokosmelk heb ik nodig voor dit recept? 400?
    • Smakelijck donderdag 11 okt 2018 om 17:10
      Een blik is inderdaad 400 ml.
Laat een bericht achter!
261