12-02-2013

Rucola salade!


Een lekkere frisse salade die je prima bij een (getoaste) boterham kunt eten of bij de hoofdmaaltijd. Hij is lekker fris, en zorgt gelijk voor extra groenten. In deze salade zitten ook kappertjes. Kappertjes zijn ongeopende bloemknopjes en bevatten erg veel quercetine. Quercetine heeft een positieve invloed op onze gezondheid en remt de groei van kankercellen. Kappertjes zijn best zout, dus liever geen extra zout toevoegen.

Rucola salade!

Ingrediënten:
1 avocado, kwart komkommer, 2 tomaten, kleine blokjes (geiten)kaas, 2 handjes rucola sla, 2 eetlepels kappertjes, peper

Dressing: 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, kneepje citroensap, scheutje olijfolie, peper, 1 kleine teen knoflook (of knoflookpoeder als je de smaak van vers te sterk vindt).

Bereiding:
Snijd de ingrediënten in kleine blokjes en meng met de rucola. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng dit naar smaak met de salade. Serveer direct.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad zaterdag 16 feb 2013 om 03:07
    Leuk, ik vond het ook wel echt iets voor jou:-)

    Groetjes Gerdien
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad woensdag 13 feb 2013 om 21:53
    Hallo Williene,

    Wilde je vragen of je gekruid.nl al kende, ik heb ze in mijn lijst geplaatst, en alle kruiden en kruidenmixen uitgezocht, maar het is echt helemaal super.
    Heb ook contact gehad,en erg vriendelijke mensen, en ondertussen mijn eerste bestelling binnen gekregen.
    Het is echt een stuk goedkoper, als ik laurierblaadjes in de winkel haal, dan krijg ik er maar een paar, maar hier een hele zak vol.
    Ook zalige texmex mix, goulashmix, nasi en bamimix, en dan de liefdesdrank, chocolade met kruiden erin, die gaan we gauw proberen.
    Als je voor 30 euro besteld, zijn de verzendkosten gratis, en ze hebben ook quinoa, en noten, en rauwe cacaopoeder, dus ik dacht meteen aan jou.
    de site heet gekruid.nl, en is een echte aanrader.
    Onder de producten zetten ze ook nog leuke recepten, dus ik ben helemaal enthousiast.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 15 feb 2013 om 19:18
      Wat leuk Gerdien! Ontzettend bedankt voor de tip! Ga er gauw eens kijken...

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 13 feb 2013 om 21:43
    Ha Willine,
    Wat eet jij bijv. zaterdag en zondagochtend? Door de week wil ik wel lekker fruit eten, maar op bijv. zondagmorgen vind ik het wel gezellig om de tafel gewoon te dekken...
    Groetjes
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 15 feb 2013 om 19:18
      Dan zou ik er voor kiezen om gewoon brood mee te eten of bijv. roggebrood/amaranthcrackers/rijstwafels, fruitsalade etc.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Rianne
    Rianne maandag 12 jan 2015 om 12:45
    Ha Williene, Graag zou ik in een maaltijdsalade een e-nummervrije dressing gebruiken. Die kan ik in de supermarkt geloof ik niet vinden:) Hierboven staat een leuk en makkelijk recept voor dressing van jou. Even een vraag: hoe lang kun je deze dressing bewaren? Alvast bedankt maar weer! Gr. Rianne
    • Smakelijck maandag 12 jan 2015 om 13:22
      Bedankt voor je reactie! De dressing kun je in een afgesloten potje bewaren zolang de yoghurt houdbaar is. Succes!
  • Annelies
    Annelies vrijdag 25 mrt 2016 om 09:26
    Wat een heerlijke salade! Ik heb ervan genoten. Nog van veel meer dingen van je site trouwens. Het ziet er allemaal en fantastisch uit. Ik was nog niet zo bekend met je maar ik overweeg om een kookboek aan te schaffen, ik geloof niet dat ik daar spijt van ga krijgen. Nog even een vraagje; wij geven de kinderen weinig tot geen snoep meer. Alleen, ik zie het 's zondags nog niet zo zitten om een pot snoeptomaten in m'n kerktas te proppen en wat stukken kokommer :-) Hoe doe jij dat bij jouw kinderen? En natuurlijk komt er ook weleens wat langs... Nou, graag hoor ik van je. Groetjes, Annelies
    • Smakelijck vrijdag 25 mrt 2016 om 11:19
      Dankje! Leuk om te lezen. Als ze door-de-week eens snoep krijgen van iemand of ergens bewaren ze die uit zichzelf al vaak voor de kerk. Ook heb ik zelf altijd een rol stophoestjes in m'n tas. Niet voor mezelf, maar wel om de kinderen één te geven. Ze krijgen dan 1 snoepje. En soms krijgen ze dan inderdaad nog een extra snoepje door. Ach ja, daar doe ik niet zo moeilijk over. Hopelijk kiezen ze er later zelf voor om 'm voorbij te laten gaan. Maar dat zal nog wel even duren denk ik ;-)
Laat een bericht achter!
253