24-09-2014

Roerbakgroenten met woksaus!

Snelle hoofdgerechten en gerechten waar je veel groenten in kunt verwerken, daar is veel vraag naar. Dit gerecht is lekker smaakvol, zo gemaakt en je kunt varieren met de groenten die je toevoegt. De woksaus is natuurlijk ook voor andere gerechten en recepten te gebruiken! 

Fijne dag!

 

Roerbakgroenten met woksaus! 

Ingredienten:

Groenten: mix van broccoli, ui, champignons, paprika

Woksaus: 3 eetlepels soyasaus, 1,5 eetlepel chilisaus (bijvoorbeeld Yakso), 1,5 eetlepel honing, 1 á 2 tenen knoflook, 0,5 theelepel gemberpoeder, zout en peper

Bereiding: 

Maak de groenten schoon en snijd de ui in ringen, de broccoli in roosjes, de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. 

Kook de broccoli 5 minuten voor totdat deze beetgaar is. 

Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de ui aan met de paprika en champignons. Voeg de broccoli toe en roerbak nog even mee. Roer de ingredienten voor de saus door elkaar en voeg deze toe aan je groenten. Bak nog even mee op laag vuur en serveer. Lekker met bijvoorbeeld rijst. 

 

Eet Smakelijck!

Liefs. Williene

Deel via social media

 
Print recept

19 Reacties

  • MC
    MC donderdag 25 sep 2014 om 16:34
    Lijkt me lekker... voor welke recepten kan de woksaus nog meer gebruikt worden?
    • Smakelijck donderdag 25 sep 2014 om 19:08
      Voor alles waar je woksaus voor kunt gebruiken ,bijvoorbeeld in andere groente gerechten en bij roerbakgroenten. Succes!
  • Je naam...
    Je naam... donderdag 25 sep 2014 om 19:11
    Nou dit is een blijvertje hoor! Kipfilet en cashewnoten toegevoegd, heerlijk gegeten
    • Smakelijck zaterdag 27 sep 2014 om 19:33
      Leuk zeg! Bedankt voor je reactie!
  • Ardy
    Ardy vrijdag 26 sep 2014 om 20:19
    Er zit wel vrij veel suiker in, dat zit in de chilisaus en de honing is natuurlijk ook erg zoet... Ik zou wel mijn groentegerechten lekker willen maken zonder suiker, ik kiep altijd de zelfde kruidenpotjes om, zodat het vaak hetzelfde smaakt.... dat is jammer.
    • Smakelijck zaterdag 27 sep 2014 om 19:35
      Dat klopt, daarom zet ik het recept ook niet bij de categorie suikervrij. Alhoewel er volgens mij ook chilisaus te vinden is zonder suiker en je kunt het ook heel goed zelf maken.
  • Je naam...
    Je naam... woensdag 08 okt 2014 om 19:50
    Ha Williene, We hadden even geen inspiratie meer om op een smakelijke manier broccoli te bereiden.... Maar met dit recept was de broccoli echt super lekker! Heerlijke smaak, diverse soorten groenten, makkelijk te bereiden: kortom voor ons een blijvertje! Dank-je-wel voor het delen!! (Wel met minder honing gemaakt)
    • Smakelijck donderdag 09 okt 2014 om 16:35
      Goed om te horen! Fijn dat het in de smaak viel!
  • Gerdien
    Gerdien zondag 12 okt 2014 om 01:16
    Lijkt me heerlijk met andere groente ik val nu al voor de saus :-)
  • GK
    GK maandag 12 jan 2015 om 13:16
    Voor het eerst zonder e-nummers gekookt. Is me goed bevallen en wat een heerlijk recept. Dit gaan wij als gezin vaker eten.
    • Smakelijck maandag 12 jan 2015 om 13:21
      Dankjewel voor je reactie! Leuk dat het zo goed is bevallen!
    • david
      david dinsdag 24 nov 2015 om 21:01
      er zitten toch behoorlijk wat E-nummers in elke ingedient die voor de wok saus wordt gebruikt. zelfs zout is een E-nummer
      • Smakelijck woensdag 25 nov 2015 om 08:40
        Dat klopt, maar gelukkig zijn niet alle E-nummers slecht ;-) Bovendien gebruik ik Keltisch zout, dit is een natuurlijk zout. Verder koop ik mijn ingrediënten bij de natuurwinkel en dan zijn ze allemaal E-vrij. Soja is ook heel goed verkrijgbaar van Kikkoman, E-nummervrij.
  • Carina
    Carina donderdag 07 mei 2015 om 18:38
    Wat is dit ontzettend lekker! Vond het sausje niet zo lekker ruiken voor ik het er in kiepte, maar dacht: het is vast goed! Super! Bijna spijt dat ik het niet eerder gemaakt heb! ;-) (en met kip, cashewnoten en roerbaknoodles) Liefs!
    • Smakelijck donderdag 07 mei 2015 om 18:54
      Hé, wat leuk om te lezen zeg! Bedankt voor je reactie ;-)
  • Mar
    Mar maandag 26 okt 2015 om 21:00
    Het was ons tweede recept E-nummer vrij, wel kip erbij gedaan. Maar het was heerlijk, niet moeilijk en kost niet veel tijd. Dat wordt hier vaker gegeten!
    • Smakelijck dinsdag 27 okt 2015 om 08:42
      Leuk! Goed om te horen ;-)
    • Henny
      Henny zaterdag 25 jul 2020 om 20:12
      O wat een lekkere woksaus! Ik meende altijd dat woksaus uit een potje moest komen maar dit is natuurlijk zó veel lekkerder. Wij hadden er zalm bij. Ook met de woksaus (op het laatst in de warme bakpan toegevoegd). Feestje!
      • Smakelijck zaterdag 25 jul 2020 om 23:18
        Fijn om te lezen zeg! Dankjewel!
Laat een bericht achter!
261