21-07-2014

Quinoa-repen!

 

Op zoek naar een gezond, voedzaam én lekker tussendoortje? Dan zijn deze repen een absolute aanrader. Boordevol gezonde voedingsstoffen die energie geven om er weer even tegen aan te kunnen op je werk, op school of gewoon als lekker tussendoortje thuis of op vakantie! 

Quinoa-repen - glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij

Ingrediënten:

90 gram (evt. glutenvrije) havermout, 35 gram zonnebloempitten, 35 gram gehakte amandelen, 30 gram kokosrasp of kokosvlokken, 30 gram gepofte quinoa, 10 gram lijnzaad, 30 gram rozijnen of goji-bessen, 3 eetlepels cacao-nibs (eventueel), 180 gram roomboter of kokosolie, 3 eetlepels biologische honing, 2 eetlepels suikervrije appelstroop

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de havermout met de zonnebloempitten, gehakte amandelen op een bakplaat, en laat 5-7 minuten roosteren in de oven. Schep af en toe even om. Laat afkoelen.

Verwarm de boter of kokosolie samen met de honing en appelstroop in een pan, op laag vuur, en roer tot de boter is gesmolten. Meng ondertussen alle andere ingrediënten in een ruime kom. Giet het boter-honing-stroop mengsel over de ingrediënten en roer dit goed door elkaar.

Bekleed een bakblik of ovenschaal van 20x20 cm met bakpapier. Verdeel het mengsel in het bakblik en druk stevig aan met een lepel. De koek mag ongeveer 1,5-2 cm dik zijn. Strooi wat kokosrasp over de koek en laat in de koelkast opstijven voor minimaal 4 uur. Snijd in repen en serveer. Bewaar de repen in de koelkast.

Tip:

*Door met de zaden, pitten, noten en gedroogde vruchten te varieren kun je elke keer een nét iets andere reep maken. Zolang je de hoeveelheden maar hetzelfde houdt kan er niets fout gaan! 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

22 Reacties

  • Nienke
    Nienke maandag 21 jul 2014 om 20:16
    Hoi Williene, hoe pof je quinoa?
    • Smakelijck maandag 21 jul 2014 om 21:10
      Ha Nienke, Gepofte quinoa kun je kant en klaar kopen in de natuurvoedingswinkel! Succes!
  • Elise
    Elise woensdag 23 jul 2014 om 13:55
    Hoi Williene, misschien een rare vraag maar moet je de havermout koken van te voren? Groetjes Elise
  • Smakelijck woensdag 23 jul 2014 om 14:40
    Nee hoor, ze worden geroosterd in de oven, en hoeven niet te worden voorgekookt. Succes!
  • Wendy
    Wendy maandag 28 jul 2014 om 14:30
    Hallo Williene, Zou je ze kunnen invriezen??
    • Smakelijck maandag 28 jul 2014 om 19:10
      Ja hoor, zeker wel! Succes!
  • Jo
    Jo vrijdag 05 sep 2014 om 15:45
    Ha Williene, Wat ben ik blij dat ik m'n aversie tegen deze repen opzij gezet heb... 'k Vind zulke repen nl. vaak iets weghebben van "vogelvoer". Maar wat zijn deze repen lekker!! Echt een heerlijk voedzaam tussendoortje! Voor ons een blijvertje! Ook leuk om ze op een mooi bordje met cellofaantje erom weg te geven! Vrienden met hun kinderen waren verrast over die heerlijke smaak. Ik maak ze nu met minder boter. De 1e keer zat er nl. wat boter aan de onderkant van de reep.
    • Smakelijck vrijdag 05 sep 2014 om 20:47
      Wat leuk zeg, dat je de repen toch gemaakt hebt! En natuurlijk fijn dat je niet teleurgesteld bent, ;-) Goed weekend!
  • Annebel
    Annebel woensdag 17 sep 2014 om 21:32
    Vanavond heb ik dit gemaakt en al een beetje geproefd. Dat moet heerlijk worden! Ik heb vaker zoiets gemaakt en toen teveel kokosolie erin gedaan. Toen was het idd. net vogeltjesvoer ;-(
    • Smakelijck woensdag 17 sep 2014 om 22:12
      Leuk om te lezen! Hopelijk is deze goed ;-)
  • Linda
    Linda zaterdag 03 jan 2015 om 21:54
    Kun je zelf ook quinoa poffen? Zo ja hoe? Zou dit morgen willen maken maar heb alleen gewonnen quinoa in huis...
    • Smakelijck maandag 05 jan 2015 om 09:33
      Heb er zelf geen ervaring mee, maar heb van verschillende gehoord dat het niet lukt. Sommigen nemen wel in stukjes gehakte quinoa-rijstwafels, maar dan moet je ze wel heel fijn hakken. Succes!
  • Yvonne
    Yvonne woensdag 07 jan 2015 om 13:57
    Wou al zo lang zelf een gezonde reep maken. Gisteren kwam het er eindelijk van. Nou ze zijn om je vingers bij op te eten. Bij gebrek aan havermout maar havervelden gebruikt en de appelstroop bij gebrek maar vervangen door wat agavesiroop. Lekker omdat ik deze toch had liggen een paar gesneden gedroogde abrikozen en vijgen door gedaan evenals wat cranberry's. Variatie genoeg te bendenken toch? In elk geval bedankt voor het recept, deze gaat bij mijn favorieten.
  • Yvonne
    Yvonne woensdag 07 jan 2015 om 13:59
    Havervelden? .... Wat flauw als autocorrect je woorden veranderd...is uiteraard havervlokken!
    • Smakelijck woensdag 07 jan 2015 om 15:21
      ;-) Goed om te lezen! Lekkere variaties, en inderdaad je kunt er alle kanten mee op!
  • Marjo
    Marjo woensdag 14 okt 2015 om 21:07
    quinoa kun je prima zelf poffen. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij popcorn. t Is natuurlijk kleiner, maar je hoort het wel poffen in je pan. De quinoa wel af en toe doorroeren omdat het anders aanbrand.
  • Monique
    Monique dinsdag 17 nov 2015 om 19:21
    hoi Williene, Even een vraag over je havermout- chocoladerepen uit je boek. Ik mag geen vanille , kan ik de merg van het vanillestokje ergens anders door vervangen of gewoon weglaten?
    • Smakelijck dinsdag 17 nov 2015 om 19:36
      Hoi, Vanillemerg kun je altijd gewoon weglaten. Dit heeft geen weerslag op baksels is alleen bedoeld voor de smaak. Succes!
  • Jolanda
    Jolanda donderdag 15 sep 2016 om 11:39
    Hoi, ik las dat je quinoa altijd moet wassen voor gebruik vanwege een bittere smaak? Klopt dat of is het niet perse nodig?
    • Smakelijck donderdag 15 sep 2016 om 12:44
      Als dit op de verpakking staat is het wel nodig. Ik doe het wel altijd.
    • Petra de vos
      Petra de vos woensdag 25 nov 2020 om 20:46
      Ze zijn super lekker.... Hoelang kan ik ze in de koelkast bewaren ?
      • Smakelijck donderdag 26 nov 2020 om 11:18
        Fijn! Zeker een week, invriezen is ook mogelijk.
Laat een bericht achter!
263