09-01-2015

Pompoen Lasagne!

Zoals beloofd het lasage recept! Een heerlijke groente lasagne wat met de pompoen ook een heerlijk winters tintje krijgt. Lasagnebladen kun je volop in volkoren of speltvarianten krijgen maar ook glutenvrije lasagnebladen zijn te koop. En wil je helemaal geen lasagnebladen doe er dan laagjes courgette of aubergine tussen, of meer in de winterse variant: plakjes zoete aardappel!

Pompoen Lasagne!

Ingrediënten: 6 grote tomaten, 1 grote winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 ui, halve paprika, halve pompoen, kleine courgette, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel rode pesto, zout, peper, kurkuma, cayenne peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 100 gram roomboter, 150 gram cherry tomaatjes en geraspte geitenkaas, (glutenvrije of volkoren) lasagnebladen

Bereiding:
Snijd de ui fijn en de pompoen in kleine stukjes. Smelt de boter in de pan, voeg de ui en pompoen toe, bestuif licht met de cayenne peper, de kurkuma en knoflookpoeder, schep regelmatig om en laat zo'n 10-15 minuten lekker bakken.
 
Snijd de  winterwortel, bleekselderij, paprika en courgette in kleine stukjes en voeg bij de pompoen en bak/stoof lekker door.  
Snijd nu de tomaat in stukken en doe in de blender samen met de tomatenpuree, de rode pesto en de ketjap en maal tot een mooie gladde saus.
Schenk de tomatensaus bij de groenten en laat nog zo'n 5 minuten doorpruttelen, breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder en paprikapoeder (proef!)
 
Neem de pan van het vuur en schep een heel dun laagje in een ovenschaal, beleg met lasagne bladen en dan een wat dikkere laag saus, daarna nog één keer met lasagne bladen en als laatste de rest van de saus. Bestrooi rijkelijk met de geraspte geitenkaas en verdeel er de cherry tomaatjes over in partjes met de open kant naar boven!
 
Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak de lasagne af in zo'n 30 minuten!
 
Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

21 Reacties

  • rita
    rita vrijdag 09 jan 2015 om 10:19
    ha williene, ik wil de wortelmuffins maken uit je nieuw kookboek, maar er staat niet bij hoelang ze in de oven moeten, kun je mij dat vertellen? Verder een super boek, complimenten! bedankt alvast, Groetjes Rita
  • rita
    rita vrijdag 09 jan 2015 om 10:19
    ha williene, ik wil de wortelmuffins maken uit je nieuw kookboek, maar er staat niet bij hoelang ze in de oven moeten, kun je mij dat vertellen? Verder een super boek, complimenten! bedankt alvast, Groetjes Rita
    • Smakelijck vrijdag 09 jan 2015 om 10:44
      Dat is afhankelijk per oven, als een prikker er droog uit komt zijn ze gaar, ongeveer 15 - 20 minuutjes. Succes!
  • Judith
    Judith vrijdag 09 jan 2015 om 10:45
    Hoi Williene ! Allereerst nog alle goeds gewenst voor jou en je gezin voor dit nieuwe jaar ! (Kan nog net hè ;)... Wat een lekker recept ... Hoop ik zeker te gaan proberen, lasagne is hier favoriet ! Bedankt voor je recept...hopenlijk gaan er nog heel wat volgen...! Even een vraagje...wat is de afmeting van jouw lasagneschaal ? Ik wil er nl. nog eentje op m'n verlanglijstje zetten. Het zijn inderdaad prachtige schalen en pannen van Le Creuset ! En... het kookt erg goed is mijn ervaring. Hartelijke groetjes en goed weekend alvast ! Judith van de Merbel
  • Smakelijck vrijdag 09 jan 2015 om 19:07
    Ha Judith, Dankjewel! Voor jou 't zelfde hoor. Ik heb deze volgens mij: http://www.12cook.com/vierkante-ovenschaal-zwart-380l-36x28cm/ Erg fijne schaal, zeker voor een mooie lasagne. Ik heb er ooit ook eens zo een gehad en die is toen kapot gevallen. Ben blij dat ik nu weer een mooie stevige erbij heb! Ik kan het je aanbevelen! Jij ook een goed weekend!
  • Carina
    Carina zaterdag 10 jan 2015 om 11:31
    Ha! Wat een leuk recept weer! Zou je dit ook dubbel kunnen maken en dan invriezen? Want wat moet ik met de andere halve pompoen? ;-) 2x pompoen in 1 week lijkt me wat veel! Groetjes! Carina
    • Smakelijck zaterdag 10 jan 2015 om 13:18
      Ja hoor, dat kan zeker! Of een lekker pompoensoepje erbij maken, mmm ;-)
  • Judith van de Merbel
    Judith van de Merbel zaterdag 10 jan 2015 om 12:18
    Hoi Williene, Hartelijk bedankt voor je reactie !...ik ga 'm erop zetten ! Groetjes !
    • Smakelijck zaterdag 10 jan 2015 om 13:14
      Graag gedaan ;-)
  • Danielle
    Danielle zaterdag 10 jan 2015 om 21:24
    We hebben net gesmuld van de lasagne. Heerlijk! Voor de kids de staafmixer even op de saus gezet, ze houden niet van 'dingetjes' ;-). Leuk dat er zoveel verschillende groenten gecombineerd worden in 1 gerecht. Tip voor Carina: de pompoensalade is ook heerlijk! Ik heb het gare restje pompoen dat ik daarvan over had in deze lasagne weer gebruikt.
    • Smakelijck zaterdag 10 jan 2015 om 22:03
      Leuk om te lezen zeg! Inderdaad, hier gaat ook vaak het een en ander de blender in voor de kinderen ;-)
  • jac
    jac donderdag 29 okt 2015 om 13:52
    Ha Wiliene, deze schotel ziet er zo héérlijk uit! Alleen die geitenkaas weerhoud me;-) Ik gruwel ook van feta. Behalve bij één van jouw vegaburgers. Daar gaat ook wat feta doorheen en dan lust ik het wel. Zou ik de kaas vervangen, weglaten of zou ik het nog een keer wagen?
    • Smakelijck vrijdag 30 okt 2015 om 11:29
      Als je er echt niet van houdt, gewoon vervangen. Maar ik eet het ook pas sinds een paar jaar hoor! Ik was net als jij, en nu vind ik het heerlijk ;-) Dus het kan wel! Tip: Begin met de harde geitenkaas, deze is een stuk milder van smaak dan de zachte. Bijv. de harde geraspte geitenkaas, dan proef je niet heel veel verschil. Half/half kan ook nog ;-) Succes!
  • Nathalie
    Nathalie zaterdag 23 jan 2016 om 11:14
    Goedemorgen Wiliene, Ik hoef maar te koken voor twee personen. Is het eventueel mogelijk om de hele saus klaar te maken en die dan vervolgens in te vriezen? Want dit recept is voor ongeveer 4 personen toch? Groeten, Nathalie Ps. de Kip tandoori van laatst was echt verrukkelijk.
    • Smakelijck zaterdag 23 jan 2016 om 12:43
      Ja, dat is zeker mogelijk! Maar wij eten dit met 2 personen op. Een ander gezin eet er met 4 personen van... Het is dus zeer wisselend. Een evt. restje doe ik in een klein ovenschaaltje en eet ik de volgende dag als lunch.
  • Alette
    Alette vrijdag 05 feb 2016 om 11:20
    Mmmmm, wat hebben wij gi.av. gesmuld van deze lasagne. In combinatie met een salade van veldsla een schitterende kleurcombinatie! Daar alleen worden we al vrolijk van. Omdat ik een hekel heb aan halve paprika's/pompoen e.d. had ik gewoon een hele gedaan. En van de andere groentes ook ietsjes meer. Nu ging de schaal niet helemaal leeg, maar dan hebben we morgen mooi nog een schaaltje als lunch! En voor de mensen die nog geen pompoen eten: in dit gerecht is het echt super goed te doen! Bedankt Williene voor het delen! Echt fijn dat we weer een vega-recept erbij hebben!!
    • Smakelijck vrijdag 05 feb 2016 om 11:50
      Leuk om te lezen, Alette! Goed dat je reageerde, ik ga 'm ook snel weer op 't menu zetten ;-)
    • Smakelijck vrijdag 05 feb 2016 om 11:50
      Leuk om te lezen, Alette! Goed dat je reageerde, ik ga 'm ook snel weer op 't menu zetten ;-)
  • Marlies
    Marlies donderdag 08 dec 2016 om 11:23
    Ha Williene, Super leuk om te koken zonder pakjes en zakjes, ik wordt er steeds enthousiaste van
    • Smakelijck donderdag 08 dec 2016 om 16:50
      Wat leuk! Goed om te lezen ;-)
  • Marlies
    Marlies donderdag 08 dec 2016 om 11:27
    Ik zie dat tie niet m'n hele berichtje heeft geplaatst
Laat een bericht achter!
261