08-01-2014

Pilav met spitskool!


Een makkelijke maaltijd. Snel klaar en lekker pittig, maar toch zoet door het fruit. Als je nog een restje rijst over hebt van een vorige dag kun je het prima in deze schotel verwerken. Zelf vind ik dit een ideaal lunchgerechtje omdat het zo snel klaar is.

Pilav met spitskool!

Ingrediënten voor 2 personen:

1/2 spitskool, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 (kleine) eetlepel milde currypasta (bijv. Geo organics (natuurwinkel)), 1 mango, flinke hand cashewnoten, 1 kop (zilvervlies)rijst, 12-15 gedroogde, ongezwavelde abrikozen

Bereiding:

Snijd de spitskool fijn, snipper de ui en de knoflook en snijd de mango en de gedroogde abrikozen in stukjes. Kook de rijst gaar. Kook de spitskool even 5 minuutjes voor totdat het beetgaar is.
Fruit de ui in een beetje kokosolie samen met de knoflook. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de rijst toe, de spitskool en roerbak tot het goed gemengd is. Voeg de mango, cashewnoten en gedroogde abrikozen toe en verwarm kort mee.  Bestrooi evt. met extra cashewnoten!

Tips:
*Ook lekker met blokjes kipfilet!
*Je zou ook Chinese kool kunnen gebruiken, deze hoef je niet voor te koken, maar kun je zo mee roerbakken!

Kidstip:
Kinderen zullen de pittige smaak misschien niet kunnen waarderen. Voor hen kook ik wat extra kool, wat extra rijst, ik snijd wat extra blokjes mango, en zet wat cashewnoten, plakjes komkommer en cherrytomaatjes in aparte schaaltjes op tafel. Zo kunnen ze hun eigen bordje samenstellen, met wat zij graag lusten!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

12 Reacties

  • jj
    jj dinsdag 11 feb 2014 om 09:10
    Heerlijk recept en makkelijk en snel klaar! Mijn kinderen vonden het héérlijk!

    Wouda de deugd
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 11 feb 2014 om 10:09
      Leuk om te horen, Wouda!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 23 jan 2014 om 14:27
    Mmmm, wat een lekker recept, Williene! Zonder rijst smaakt het inderdaad ook heerlijk. Dank-je-wel voor het delen. Met al die smakelijcke recepten missen we onze boterham t.d.m. echt niet meer.

    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 23 jan 2014 om 19:51
      Leuk zeg! Fijn dat je op deze manier geholpen bent aan een broodvrije lunch ;-)
  • Anonymous
    Anonymous maandag 20 jan 2014 om 12:22
    Dag Williene,
    Is er een alternatief mogelijk voor de currypasta? Bv. zelf kruiden met room/crème fraîce/kokosmelk en kerrie o.i.d.?
    Het mag dit keer echt niet te pittig zijn, omdat ons zoontje van 15 maanden met de pot mee eet en al te pittig nog niet verdraagt.
    Daarnaast gebruik ik eigenlijk nooit currypasta en vind ik het jammer als er veel over blijft.

    Alvast bedankt!

    Groet, Gerjanne
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 20 jan 2014 om 19:15
      Hoi Gerjanne,

      Currypasta blijft heel lang goed. Zelf gebruik ik het misschien 1x per maand en al die tijd staat het gewoon in de koelkast. Ik heb een klein potje van de natuurwinkel, en daar maak ik ong. 5 a 6 maaltijden mee, dus het staat gerust enkele maanden zonder bederven in de koeling. Maar als je zoon van 15 maanden mee eet zou ik het zeker niet doen.

      Je kunt het dan een beetje op smaak brengen met paprikapoeder, snufje kerrie of kurkuma, want kruiden als cayenne, chili e.d. zijn ook veel te pittig .Of je moet voor hem de ingrediënten apart houden, dat kan ook. Verder wat zout, peper.

      Succes!
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 15 jan 2014 om 15:32
    Afgelopen weekeinde dit recept gemaakt...we vonden het allemaal super lekker..ja zelfs de kinderen!
    Ik had er van tevoren een hard hoofd in..want het was echt pittig, dat vonden de kinderen ook wel maar met extra mango(ik had er nog wat van apart gehouden) en een frisse komkommer salade vonden ze het erg lekker!

    Annemarie
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 16 jan 2014 om 10:09
      Wat leuk, Annemarie! Leuk dat het in de smaak is gevallen!
  • Petra
    Petra dinsdag 14 jan 2014 om 20:06
    Vanavond gemaakt en gegeten, mjammie! Helaas vonden de kinderen het, tot mijn grote verbazing, niet lekker. En dat terwijl ze wel van zoet houden en het was helemaal niet pittig... De mango viel vooral niet in de smaak. 'k Vond het wel vrij droog, mistte iets van een sausje misschien? M'n man en ik vonden het wel voor herhaling vatbaar.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 14 jan 2014 om 21:40
      Wat leuk, dankjewel voor je reactie! Hier vinden de kinderen dit ook niet lekker hoor, vandaar de kids tips ;-) Misschien heb je teveel rijst gebruikt in plaats van vulling? Ik doe vooral veel vulling en heel weinig rijst ;-)

  • Francien van den Dool
    Francien van den Dool vrijdag 10 jan 2014 om 10:17
    Gisteren dit recept gemaakt. Het smaakte heerlijk. Het is echt een recept voor mensen die van zoet houden....dit begint bij mij trouwens wel af te nemen....
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 10 jan 2014 om 18:11
      Wat leuk, Francien! Inderdaad, door het fruit aardig zoet, je kunt ook spitskool vermeerderen, mango en abrikoos halveren.

      Fijne avond!
Laat een bericht achter!
261