26-02-2011

Patat!

 

Makkelijk hé, die patat uit een zak uit de vriesvakken van de supermarkt. Maar als je echt lekkere friet wilt eten dan maak je het zelf. Oke, het is even werk, maar dan heb je ook wat.
 
Neem een paar flinke aardappels en schil deze (of je laat de schil gewoon zitten, dat doe ik ook ;-)). Snijd ze in frietrepen. Je hebt hier allerlei handige hulpmiddelen voor, maar gewoon je keukenmes werkt ook! 
Je kunt dunne frieten snijden maar ook lekkere Belgische frieten!
 
Als je het hebt gesneden dep je de frieten droog. Nu ga je de patat voorbakken. De frituurpan gaat op 150 graden en je bakt de friet in kleine porties 5 minuten voor. Na het voorbakken laat je de friet even afkoelen.
 
Afbakken doe je weer in kleine porties, de frituurpan op 180 graden. In ongeveer 3 minuten heb je heerlijke goudbruine patat.
 
Frituren doe ik zelf in ontgeurde kokosolie (bijvoorbeeld van Omega & More). Deze olie kan, als één van de weinige olien, hoog verhit worden. De aanschaf is wel wat prijzig, maar je kunt er minimaal 1 jaar in frituren als je de olie af en toe zeeft. Nog een goed alternatief voor de gewone frituurolie is ossewit. 
 
Patat wordt hier gegeten met mayonaise, tomatenketchup (Fattoria la Vialla) en uitjes of met pindasaus. Ook de pindasaus maak je heel makkelijk zelf. Als je dit eenmaal gewend bent vraag je je af waarom je ooit kant en klare pindasaus hebt gekocht, al dan niet in vage poeders die weinig tot geen pinda's gezien hebben.
 
Pindasaus of satésaus: 
 
Dit is een recept op gevoel. Gewoon een schepje van dit en een lepeltje van dat. Beetje proeven dan komt het vanzelf goed ;-)
 
Pak een steelpan en doe hierin een beetje (kokos)melk. Gelijk hierbij een paar flinke eetlepels pindakaas (100% pindakaas bijv. AH) toevoegen. Dit breng je al roerend aan de kook tot de pindakaas oplost in de melk en het een lekkere saus wordt. Deze saus breng je op smaak met een theelepel sambal (Yakso), een paar flinke scheuten tamari (Manna), een geperste knoflookteen en een lepel kokosbloesemsuiker. Even laten pruttelen, eventueel nog wat melk of water toevoegen als de saus te dik is of pindakaas als de saus te dun is. Zo makkelijk is het!
Echt, je eet geen kant en klaar meer als je dit hebt geproefd! En je bent net zo snel klaar dan een zakje te gebruiken. Oke. Bijna dan.
 
Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

59 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 16 aug 2013 om 13:43
    Ha Williene,

    Heb jij ervaring met patat invriezen? En ik bedoel dan je rauwe, gesneden aardappels.
    Dat je een keer een groot portie patat snijdt en dan in porties invriest?
    Ik heb het een keer zo gedaan maar toen kwam het met zwarte vlekken uit de vriezer.
    Misschien even voorkoken? Wie heeft ervaring?

    Groetjes, Willeke
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 16 aug 2013 om 20:34
      Ha,

      Ik heb er geen ervaring mee. Maar ik zou ze dan 1x afbakken. Net als de friet die je in de winkel koopt, die is ook 1x afgebakken.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Mirjam
    Mirjam donderdag 11 apr 2013 om 14:05
    Heb je ook wel eens gehoord van rijstolie? Een collega van m'n man frituurt daarin.
    Weet jij daar iets meer over?

    Groetjes, Mirjam
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 11 apr 2013 om 16:30
      Hoi,

      Rijstolie kan net als kokosolie tegen hele hoge verhitting. Wat dat betreft is het dus goed te gebruiken om te frituren. Het bevat echter net als zonnebloemolie vrij veel linolzuur en omega 6 vetzuren. En om die reden zou ik het zeker niet dagelijks/wekelijks willen gebruiken. Maar als het goed is frituur je ook niet dagelijks ;-)

      Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 28 feb 2013 om 22:13
    Bedankt voor je reactie! Ik ken de frikadellen niet, dus kan er niet over oordelen :-) Ik zag in de lijst van Gerdien: http://www.moween.eu/evrij/ wel dat de Jumbo E-vrij frikadellen heeft!

    Succes ermee!

    Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 28 feb 2013 om 21:28
    Heb die frikandellen ook geprobeerd maar ik vond ze niet naar frikandel smaken :-( zal ongetwijfeld gezonder zijn, maar als je frikandel verwcaht smaakt dat wel heel anders ...niet vie shoor maar anders dan d eongezonde variant, du shier maar helemaal geen frikandel meer...
    Hun burgers zijn overigens wel weer heerlijk !

    Groetjes,
    Wilma
  • Priscilla
    Priscilla donderdag 07 feb 2013 om 14:35
    Als je roomboter heel langzaam laat smelten en steeds het schuim eraf haalt krijg je Ghi. Hierin kun je vanalles bakken en frituren. De schadelijke stoffen zijn er zo uitgehaald. Als je het in blikjes of potjes laat afkoelen, kun je een vooraad maken waar je steeds één of meerdere scheppen van kunt gebruiken. Dit komt uit de Ayurvedische kookkunst.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 08 feb 2013 om 18:47
      Klopt, je klaart dan de boter door de eiwitten eruit te halen. De eiwitten zijn nl datgene wat het eerste gaat verbranden in roomboter.

      Ghe is ook verkrijgbaar bij Natuurwinkels. Ghe kun je echter maar tot 150 graden verhitten, dus niet geschikt om in te frituren. Het is wel heel geschikt om in te braden.!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 21 jan 2013 om 10:54
    Hoe zit het met patat uit de oven?

    Ik gooi vaak krieltjes in de oven. Alleen vindt ik het altijd erg lastig hoe dat zit met patat. Iemand enig idee?

    Gr.
    Evelien
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 21 jan 2013 om 14:19
      Ik snij vaak aardappels (met schil) in de vorm van patat en doe dit mengen met wat olijfolie en laat het dan een 3 kwartier - uur in de oven garen. Wel anders dan patat maar de kinderen vinden het erg lekker.

      Of bedoel je iets anders?

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 27 nov 2012 om 10:11
    KOOP JE DE KOKOSOLIE GEWOON IN DE SUPERMARKT?
    BEDANKT ALVAST, GROETJES MARJAN
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 26 jul 2013 om 15:05
      Ha Nelleke,

      Zonnebloemolie en ook deze olie bevat enorm veel linolzuur. Nu wordt dat vaak aangeprezen, maar inmiddels is uitgewezen dat teveel aan linolzuur het tegenovergestelde teweeg brengt en dat dit ontstekingen in ons lichaam aanwakkert. Linolzuur heeft ons lichaam nodig, = een omega6 vetzuur, maar in onze westerse eetcultuur krijgen we hier veel en veel te veel van binnen waardoor we er dus eerder klachten van krijgen dan dat we ons lichaam er mee voeden.

      Het is belangrijk dat de balans tussen omega3 en omega 6 vetzuren in orde is, maar deze balans slaat bij ons door in veel te veel omega 6 (zonnebloemolie, rijstolie, saffloerolie, maar denk ook aan koek, snoep, chips, producten met plantaardige olieen e.d.) en te weinig omega 3 (vette vis noten en zaden e.d.) waardoor de balans zoek raakt en omega 6 voor problemen gaat zorgen (ontstekingen, hart en vaatziekten e.d.).

      Ik vind dit persoonlijk dus geen goed frituurvet. Tenzij je zeer sporadisch frituurt.

      Succes!

      Groetjes, Williene
    • Nelleke
      Nelleke vrijdag 26 jul 2013 om 13:57
      Hoi Williene,

      Nu heb ik even op de bovengenoemde site gekeken en zij hebben ook frituur olie. Dit is wat zij erover vertellen.
      Biologische Frituurolie High Oleic van De Nieuwe Band
      1 x 5 liter
      EKO-keurmerk
      Koudgeperst, ongeraffineerd. Ontgeurd. Niet verhitten boven 180°C.
      In grootverbruikverpakking.

      Zonnebloemolie wordt gewonnen uit de pitten van de zonnebloem, uniek aan deze olie is het hoge 69% linolzuur, Linolzuur werkt cholesterolverlagend. De high oleic zonnebloem olie bevat minstens 82% oliezuur.
      Deze is wat goedkoper dan de kokos olie. zou dat dan ook een goede optie zijn? (kost 21,95 voor 5L)
      Ik hoor het graag van je.
      Groeten, Nelleke
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 27 nov 2012 om 11:12
      Kokosolie wordt verkocht in natuurwinkels, maar ook op internet (http://www.biovoordeel.nl/omega-more-kokosolie-geurloos-grootverpakking-15832.html). Ik gebruik voor de frituurpan ontgeurde kokosolie.
      Het gaat gemiddeld zo'n 2 jaar mee.

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 12 sep 2012 om 22:51
    Mmm...alle patat zou in olijfolie gebakken moeten worden...dan wordt patat nog een supergezond hapje;-)
    Groetjes Rianne
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 13 sep 2012 om 18:58
      Helaas, ook olijfolie kan niet tegen zoveel verhitting. De enige olie die tegen zo'n verhitting kan is kokosolie. Dan blijft het nog redelijk gezond zeg maar ;-)

      Groetjes, WIlliene
      • albert
        albert zondag 31 jan 2021 om 13:02
        Frituren in olijfolie kan prima , zowel voorbakken op 150 160 als afbakken op 180: olijfolie kan namelijk perfect gebruikt worden bij temperaturen tot 190-200 C : boven de 207 C Celsius kunnen er namelijk pas PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) vrijkomen .
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 11 sep 2012 om 10:40
    Hallo Williene,
    Wat is jouw bezwaar tegen het gebruik van zonnebloemolie voor het bakken van patat? Heb pas het diamant-frituurvet in de ban gedaan en zonnebloemolie in de friteuse gedaan.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 12 sep 2012 om 19:45
      Het is inderdaad heel erg lastig. Ook met oliebollen e.d. is frituren in zonnebloemolie schadelijk. Het kan niet tegen zoveel verhitting. ZOnnebloemolie is een prima olie voor koud gebruik, net als zoveel andere olie-soorten, maar bij verhitting komen er giftige stoffen vrij.
      Ik vind dat ook heel erg lastig, want neem bijv. chips, vrijwel altijd gebakken in zonnebloemolie.

      Ik weet hoe lastig het is, zit er zelf ook mee. Ik koop wel gewoon chips bijv. voor het weekend, je kunt nu eenmaal niet overal opletten want daar word je dol van. Maar ik probeer er wel zoveel mogelijk rekening mee te houden.

      Succes! Het valt soms niet mee ;-)
    • Anonymous
      Anonymous woensdag 12 sep 2012 om 12:08
      Soms weet ik het niet meer, in frituurvet (Diamant) zitten E-nummers, dus probeer ik die te vermijden, en had ik ergens over zonnebloemolie gelezen als mogelijkheid om patat te bakken, en dan mag dat niet verhit worden. Maar hoe zit dat dan met oliebollen (familierecept zonder/weinig e-nummers), die bakken we al jaren in zonnebloemolie? Als jij die bakt wat gebruik je daar dan voor? En ik bak regelmatig brood en in sommige recepten staat ..ml zonnebloemolie, dan wordt het toch ook heet in de oven, kan dat wel of kan ik daar ook beter iets anders voor gebruiken? De vragen zijn een beetje buiten het onderwerp maar ik zit er echt een mee. Wat nu? Alvast bedankt voor je reactie.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 11 sep 2012 om 20:30
      Hallo,

      Als je verantwoord wil frituren is alleen kokosolie daar geschikt voor. Een erg prijzige keuze, maar je kunt er wel min. 2 jaar mee doen. Zonnebloemolie kan net als andere soorten olie niet verhit worden omdat er dan schadelijke stoffen vrijkomen. Voor dagelijks gebruik kun je wel bijv. in roomboter bakken of olijfolie (geen extra vierge).

      Groetjes, Williene
      • Annemiek
        Annemiek zondag 18 sep 2022 om 18:17
        Hoi! Filter je de kokosolie elke keer na het frituren? Op het gegeven moment gaat de olie zo bruisen bij frietjes bakken, zou dat kunnen komen door verontreiniging? Groetjes, Annemiek
        • Smakelijck maandag 19 sep 2022 om 09:50
          Nee, dat deed ik niet, één keer in de zoveel maanden. Ik gebruik nu zuiver ossewit (van de slager) en dit frituurt vele malen beter dan kokosolie.
  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 10 sep 2012 om 09:04
    Ik heb even gekeken, maar er zitten naast pinda's en zout nog plantaardige olie en vet in. Er staat dan weer niet bij welke olie het is, en zelf zou ik het maken met kokosolie, omdat pindaolie (arachideolie) ook niet zo gezond is.

    Zelf maken is natuurlijk ook reuzesimpel, dus daar zou ik dan nog eerder voor kiezen. Pinda's, snufje zout en kokosolie, en dan in de keukenmachine.

    Groetjes, Williene
  • patricia
    patricia zaterdag 08 sep 2012 om 10:14
    Ja weet ik eigenlijk niet haha, maar er zit zoveel in wat naar mijn mening niet nodig is :-) (kan het ook niet meer bekijken want ik heb geen calve staan) zal in de winkel eens zien waarop ik dat ook weer gebasseerd had ;-) in die ik koop zitten alleen maar pindas en pindaolie.. en het is het gevoel denk ik, je ziet die jongen het maken. Hoop dat hij er vandaag ook is :-)
  • Anonymous
    Anonymous maandag 03 sep 2012 om 14:58
    Voor de dudelijkheid nog even: je moet er wel echt een flinke plons olie in gooien zodat de patat wel helemaal 'onder' staat. Voordeel is dat je het kunt hergebruiken.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 03 sep 2012 om 21:12
      Dat is inderdaad ook een goede manier als je geen frituurpan hebt. Let er wel op dat je geen extra vierge olijfolie gebruikt!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 03 sep 2012 om 14:52
    Hoi Williene,

    Hier nog een tip van mij om patat te bakken zonder frituurpan! Zo doe ik het altijd. De patat snijden en afspoelen in een vergiet en droogdeppen met keukenpapier. Het liefst nog even laten staan totdat het vocht er grotendeels af is. Een flinke plons olijfolie in de pan doen en warm laten worden. Zodra de olie warm is de patat erin doen en regelmatig met de spatel omscheppen. Zodra je ziet dat de patatten mooi goudgeel worden, de patat er met een schuimspaan uithalen. De olie koud laten worden en door een zeefje halen en bewaren! Ik doe dat in die grotere jamppotten van BonneMaman. Je kunt de olie minimaal 5 keer gebruiken. Deze tip kreeg ik van mijn Afghaanse vriendin. In Afghanistan bakken ze hun patat altijd zo! Errug gezond:-)Groetjes Rianne
  • Patricia
    Patricia vrijdag 08 aug 2014 om 11:48
    Hoi Williene, Wat raad jij aan om de friet in te frituren? Groetjes, Patricia
  • Smakelijck vrijdag 08 aug 2014 om 15:12
    Hoi Patricia, Ik gebruik zelf ontgeurde kokosolie. Kokosolie vind ik zelf de beste olie om in te frituren omdat deze tegen hoge verhitting kan. Succes!
  • hanneke
    hanneke zaterdag 09 aug 2014 om 13:50
    hoi williene frituren in kokosolie, doe je echt daar 2 jaar mee? wij eten echt iedere week 1x friet, en moet na maxi 8 weken of olie erbij doen, of nieuwe erin doen, maar als het met kokosolie niet hoeft is dat dus eigenlijk veel goedkoper omdat je anders iedere 8 weken aan nieuwe olie moet? ik vind het beetje ongeloofwaardig, en durf eigenlijk het niet uit te proberen... ik hoor graag jouw ervaring..
    • Smakelijck maandag 11 aug 2014 om 10:44
      Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je frituurt en hoe schoon je je olie houdt. Als je heel veel bitterballen e.d. frituurt dan komen er meer losse deeltjes vrij, maar dan kun je hem wel goed zeven, om 'm schoon te houden. Bij echt wekelijks frituren kun je er wel een jaar gebruik van maken, 2 jaar is een beetje gebaseerd op 2-wekelijks frituren. Maar dan nog scheelt het erg! Succes!
  • Petra van den Hooven
    Petra van den Hooven dinsdag 09 sep 2014 om 20:34
    Hoi Williene wij frituren ook al maanden in kokosolie. Ik zeef de olie regelmatig door een hydrofielluier. Nu had ik laatst een overstroming van schuimend kokosvet door de frieten die ik aan het bakken was.... hele fornuis onder en de helft vd dure olie kwijt :-(. Hoe dat nou zomaar ineens gekomen is, nog niet eerder meegemaakt. Dus nu lopen we er voor de zekerheid maar niet meer bij weg... heb je dit ook wel eens gehad? Vreemd toch? Maar verder fijn spul, ook makkelijk schoonmaken omdat het niet pikt zoals gewoon frituurvet, ideaal :-) groetjes petra
    • Smakelijck woensdag 10 sep 2014 om 09:28
      Oh, wat vervelend en jammer, Petra!! Het is hier nog nooit gebeurd, maar ik heb het vaker gehoord. Ik vul de olie niet tot de max, maar tussen de streep min/max. En ik frituur kleinere hoeveelheden. Dat helpt geloof ik ;-) Succes!
  • Karin
    Karin zondag 22 feb 2015 om 20:22
    Hallo Williene, je schrijft dat je lang met de kokosolie kunt doen als je het goed schoonhoudt. Hoe doe ik dat? groetjes, Karin
    • Smakelijck maandag 23 feb 2015 om 09:45
      Wij bakken er alleen patat in, dan blijft het goed schoon. Frituur je ook andere dingen dan is het handig om af en toe de olie door een zeef of doek te laten lopen. Je kunt ook speciale netjes kopen in je pan, o.a. bij Blokker. Succes!
      • Wilma
        Wilma maandag 23 feb 2015 om 15:50
        Ha Williene, Welke '0netjes' bedoel je precies? In onze pan zit wel een 'gewoon' mandje, maar daar gaan de losse deeltjes van de snacks gewoon doorheen. Ik ben benieuwd! Ik hoop dat er iets op de markt is, waardoor mijn frituurvet langer schoon blijft. Dan durf ik het misschien ook aan om kokosolie te gaan gebruiken ;-). Groetjes, Wilma
        • Smakelijck maandag 23 feb 2015 om 16:55
          Het zijn een soort van inlegvelletjes voor in je mandje. op deze manier schijnt de frituurpan heel mooi schoon te blijven. Blokker verkoopt deze. Volgens mij heet het een friteusefilter. Succes!
  • hanneke
    hanneke vrijdag 29 mei 2015 om 22:31
    Heb even een vraag: je zegt dat je een jaar kan doen met kokosolie in de frituurpan. ik ben in januari begonnen en heb hm al 3 x extra moeten bijvullen. zo wort het toch nog een hele dure grap. doe ik iets verkeerd?? vind de friet wel verrukkelijk moet ik zeggen, maar vind dat het wel heel hard slinkt, of val dat mee??
    • Smakelijck zaterdag 30 mei 2015 om 17:58
      Dat klopt inderdaad, al vind ik 3x wel veel. Maar je moet 'm inderdaad wel af en toe bijvullen. Zeker omdat ik 'm maar tot het minimum vul. Laat je de patat goed uitlekken?
      • hanneke
        hanneke zaterdag 30 mei 2015 om 21:52
        ja dat doe ik wel, maar ik kan hm dan dus beter tot het minimum bijvullen ipv tot de max?? hij bruist soms ook ze erg, het gaat er wel niet over, maar ik bak vaak op de 170/180. als ik lager bak, zou dat nog schelen???
        • Smakelijck maandag 01 jun 2015 om 09:57
          Vanwege het bruisen vul ik 'm inderdaad tot het minimum. Dan heb je geen risico op overstromen. Ik bak zelf op 170 graden, maar denk niet dat dit heel veel uitmaakt. Succes!
  • Jolanda
    Jolanda donderdag 29 okt 2015 om 12:09
    Hoi Williene, ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jij over een airfryer denkt. Zou dat iets zijn i.p.v. een gewone frituurpan? Groetjes, Jolanda
    • Smakelijck donderdag 29 okt 2015 om 13:40
      Interessante vraag ;-) Ik ben er geen fan van, want wat voor laag zit er in deze pannen? Bij mijn weten ook een soort van anti-aanbaklaag. En dan frituur ik liever in een goede olie.
  • Jolanda
    Jolanda dinsdag 10 nov 2015 om 13:08
    Heb even op google gekeken en het is inderdaad met een anti aanbak laag. Dan toch maar weer een gewone frituurpan. Hij heeft het begeven na mijn schoonmaakbeurt :( Te enthousiast met water geweest denk ik... Groetjes, Jolanda.
    • Smakelijck dinsdag 10 nov 2015 om 16:04
      Ai, balen is dat hé! Ik heb ook even gegoogled, krijg daar namelijk best wat vragen over. Maar ik lees zelfs dat de antiaanbaklaag na een tijdje loslaat. Lijkt me inderdaad verre van gezond.
  • Marieke
    Marieke donderdag 14 jan 2016 om 21:00
    Hoi williene, Ik gebruik dagelijks olijfolie extra vergie. Nu lees ik dit forum en zie ik dat jij adviseert juist geen extra vierge te nemen? Ik dacht dat die toch wel gezonder is vanwege we 1e persing? Groetjes Marieke
    • Smakelijck vrijdag 15 jan 2016 om 10:11
      Het gaat hier om frituren. Extra vierge olijfolie gaat snel oxideren en is dus alleen goed bij mild verwarmen en koud gebruik, dan is het een prima olie om te gebruiken.
  • Marieke
    Marieke vrijdag 15 jan 2016 om 15:50
    Bedankt williene voor je antwoord. Complimenten hoor voor je recepten plus heel de site. Ik haal toch zo een paar x pw een receptje van je site. Gister bijvb de prei schotel gemaakt. Die was erg lekker. Verder wekelijks de Indische nasi, gevulde gourgettes, pilav, Chili con carne, risotto en nog veeeeel meer. Van de koekjes zijn voor mij de havermout koekjes zo favoriet. Ga zo door! Super goed allemaal! Fijn weekend, Groetjes Marieke
    • Smakelijck zaterdag 16 jan 2016 om 12:47
      Graag gedaan hoor! En super dat de recepten zo in de smaak vallen! Leuk om te lezen. Jij ook een fijn weekend!
  • Janneke
    Janneke donderdag 02 jun 2016 om 15:09
    Hallo Williene, Wij gebruiken nu sinds ongeveer een half jaar kokosolie in de frituurpan. Het beviel ons prima, alleen lijkt het wel of het steeds meer gaat schuimen tijdens het bakken, het loopt echt de pan uit, heb jij daar ook last van? of weet jij hoe we dit kunnen verhelpen. groetjes, Janneke
    • Smakelijck donderdag 02 jun 2016 om 17:51
      Heb het hier nog nooit gehad, maar hoor het wel vaker. Heel vervelend! Het helpt om kleinere porties te bakken en het mandje heel langzaam te laten zakken. Succes!
  • Mirjam
    Mirjam donderdag 07 sep 2017 om 14:07
    Beste Williene, Kun je de tamari in het recept voor de pindasaus ook vervangen door iets anders? Het lukt me namelijk niet om aan het product te komen, het lijkt overal uitverkocht te zijn. Het gaat rr mij vooral om dat er geen suiker en geen tarwe in zit. Groetjes Mirjam
    • Smakelijck donderdag 07 sep 2017 om 18:04
      Tamari is een Japanse sojasaus. Je kunt het dus prima vervangen voor sojasaus. Wel even opletten in welke varianten geen tarwe zit. Natuurwinkel heeft deze sowieso. Succes!
      • Mirjam
        Mirjam donderdag 14 sep 2017 om 09:39
        Bedankt voor je reactie!
  • Anja
    Anja maandag 06 aug 2018 om 12:23
    Wat vind je van een air fryer en dan bv van Delonghi met een keramische pan?
    • Smakelijck maandag 06 aug 2018 om 20:46
      Bij een Airfryer is inderdaad alleen de keramische geschikt. Zelf vind ik het geen enkele meerwaarde hebben boven bijv. een oven.
    • Tineke
      Tineke vrijdag 20 okt 2023 om 13:47
      Hallo, ik heb ook eens kokosolie gebruikt om te frituren, maar het bruist de pan uit. Hebt u dat ook? Wat doe ik verkeerd? Alvast bedankt voor uw reactie.
      • Smakelijck vrijdag 20 okt 2023 om 15:49
        Dat is inderdaad een bijkomstigheid van kokosolie. Minder tegelijk bakken en de patat langzaam in het vet laten zakken voorkomt het probleem.
Laat een bericht achter!
261