02-01-2012

Pasta met paddestoelensaus!

Als eerste wil ik iedereen het beste wensen voor 2012!

Zaterdag wilde ik nog snel iets lekkers koken na alle oliebollen en appelbeignets en toen kwam ik op het volgende recept. Wij eten vaak pasta met een saus op basis van tomaat. Nu wilde ik eens iets heel anders. Het is een snel recept, wat in mum van tijd op tafel staat.

Ingredienten:
Verse tagliatelle of spagetti (zelfgemaakt, AH versafdeling*, en gedroogd mag ook), paddestoelen bijv. kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen. ong. 200 gr. per persoon, 1 ui, teen knoflook, kneepje citroensap, slagroom, zout en peper, parmezaanse kaas, pijnboompitten.

Snijdt de paddestoelen in grove stuken, snipper de ui, en pers de knoflook. Verhit olie in een pan, fruit de ui, voeg de knoflook toe. Bak hierin de champignons tot ze mooi bruin zijn en hun vocht gaan verliezen. besprenkel het met een kneepje vers citroensap. voeg een paar flinke scheuten slagroom toe zodat je een romige saus hebt. Breng dit op smaak met zout en peper en laat het even indikken. Kook intussen de pasta gaar (let op verse pasta hoeft maar een paar minuten te koken). Breng de saus verder op smaak met geraspte parmezaanse kaas.

Serveer de pasta met de paddestoelensaus en geraspte parmezaan met pijnboompitjes! Eventueel nog een lekkere frisse salade erbij.

*Verse pasta is te koop bij de AH. Ze zijn regelmatig in de bonusaanbieding en ze zijn heel goed in te vriezen. Ik heb dus altijd wat verse tagliatelle in de vriezer. Handig!

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Michelle Breuer
    Michelle Breuer woensdag 04 sep 2013 om 17:34
    Dit recept eten wij echt heel vaak.. heel lekker en simpel! :D

    groetjes!
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 04 sep 2013 om 19:19
      Wat leuk zeg! Dankjewel voor je reactie!
  • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 03 jan 2012 om 14:15
    Dank je!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 02 jan 2012 om 16:03
    De beste wensen voor 2012!
  • Gerrie Vreeken
    Gerrie Vreeken maandag 30 jun 2014 om 21:50
    heb vandaag dit gerecht gemaakt. het was heel erg lekker maar we hadden te weinig saus. Er stond 200 gram paddestoelen per persoon. ik had dus 800 gram, met een bekertje ( groot) slagroom. had ik meer moeten gebruiken?
  • Gerrie Vreeken
    Gerrie Vreeken maandag 30 jun 2014 om 21:50
    heb vandaag dit gerecht gemaakt. het was heel erg lekker maar we hadden te weinig saus. Er stond 200 gram paddestoelen per persoon. ik had dus 800 gram, met een bekertje ( groot) slagroom. had ik meer moeten gebruiken?
    • Smakelijck dinsdag 01 jul 2014 om 18:20
      Hi, Met zo'n grote hoeveelheid heb je misschien inderdaad wat meer room of creme fraiche nodig. Of het is te ver ingekookt. Een volgende keer zou ik in eerste instantie iets meer room gebruiken. Succes!
  • Ria.kanselaar
    Ria.kanselaar donderdag 20 okt 2016 om 21:14
    Dag williene, Kun je i.p.v. Slagroom iets anders toevoegen zonder koemelk. Hoor het graag. Gisteren het boek winter gekocht. Ziet er heel mooi uit en je krijgt al zin in uitproberen. Groet,ria
    • Smakelijck donderdag 20 okt 2016 om 21:17
      Leuk, Ria! Veel plezier ervan! Ipv slagroom kun je haverroom gebruiken.Succes!
Laat een bericht achter!
261