16-04-2014

Passievrucht-mango mousse!

 

 

 

Ben je nog op zoek naar een leuk, lekker toetje voor Pasen? Dit toetje is snel, simpel, maar vooral heel erg lekker!

Het recept heb ik wat aangepast, maar het origineel komt uit het tijdschrift Jamie Magazine.

Passievruchten-mango mousse!

Ingrediƫnten voor 4 personen:
250 gram volle biologische kwark, 125 gram mascarpone of creme fraiche, 2 eetlepels biologische honing, 1/2 mango, 3 passievruchten, eventueel blaadjes munt

Bereiding:
Pureer de mango met het vruchtvlees van 2 passievruchten. Meng de kwark met de mascarpone of creme fraiche en de honing. Meng tot een gladde mousse. Schep in elk glaasje 2 lepels mousse. Daarna een lepel van de vruchtenpuree, 2 lepels mousse en eindig met wat vruchtenpuree.
Roer evt. de bovenkant iets om voor een gemarmerd effect. Verdeel het vruchtvlees van de derde passievrucht over de glaasjes en garneer met een blaadje munt.
 

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

26 Reacties

  • vlottefloor
    vlottefloor dinsdag 22 apr 2014 om 18:09
    Heerlijk. Een echte tractatie. Misstaat absoluut niet als dessert bij een etentje vooral door de frisse zoete smaak. Had magere kwark bio van AH en die is zo heerlijk gemengd met mascarpone. Paar druppeltjes stevia erdoor samen met staafmixer. Zou het liefst stiekem in hoekje alleen gaan zitten met de bak.

    Dank je wel en groetjes,
    Jenny
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 22 apr 2014 om 20:01
      Leuk zeg! Die kwark is inderdaad erg lekker. Fijn om te lezen dat je er zo van hebt genoten ;-)
  • Jeannet
    Jeannet vrijdag 18 apr 2014 om 20:33
    Ik heb alles ervoor in huis gehaald. Morgen eens proberen als toetje! Ik ben benieuwd, want passievrucht eet ik eigenlijk nooit...
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 21 apr 2014 om 17:35
      Leuk zeg! Klinkt lekker ook met slagroom ;-)
    • Jeannet
      Jeannet maandag 21 apr 2014 om 09:55
      Het was een superlekker dessert! Inderdaad heerlijk zoet! Ik had 500 gr. kwark genomen, 125 mascarpone en 125 geklopte slagroom. Door de fruitpuree had ik een hele mango, 4 passievruchten en nog een overrijpe banaan gedaan. Volgende keer ga ik het zonder honing proberen. Bedankt voor dit heerlijke recept!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 19 apr 2014 om 15:09
      Leuk! Passievrucht is een beetje zurig, maar wel heel lekker, vooral omdat de mango in dit toetje best zoet is.

  • Corien
    Corien woensdag 16 apr 2014 om 18:24
    Mmmmm.....dat ziet er lekker uit!
    Proberen waard!
    Liefs,
    Corien.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 16 apr 2014 om 21:19
      Leuk! Bedankt voor je reactie, succes met het toetje ;-)
  • Anonymous
    Anonymous woensdag 16 apr 2014 om 09:54
    Ha Williene,

    Ziet er lekker uit! Koop je biologische passievruchten? Of bestaan die niet?
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 16 apr 2014 om 10:46
      Dank je! Nee, de passievruchten waren niet biologisch. Bestaan volgens mij wel, maar wel lastig te vinden.
      • roeleke
        roeleke woensdag 21 dec 2016 om 12:35
        Ik neem altijd passievruchten mee uit Oeganda. Zongerijpt en zoveel lekkerder! Trouwens net zoals de mango en ananas. Echt zoveel beter! Jummie
  • Bianca
    Bianca donderdag 30 apr 2015 om 19:34
    Hoi hoi, Lijkt mij heerlijk! Heb je misschien een andere tip voor de passievruchten? Thanks :) Lieve groet
    • Smakelijck vrijdag 01 mei 2015 om 08:47
      Hoi, Dankjewel! Ipv passievrucht kun je ook andere vruchten gebruiken, net wat je lekker vindt. Framboos is in combi met mango ook erg lekker, of je maakt een coulis van sinaasappel als je de kleur hetzelfde wilt houden. Succes!
  • Bianca
    Bianca donderdag 14 mei 2015 om 20:30
    Hoi hoi, VAnavond voor een tweede keer gemaakt en genoten! Eerste keer met mango/framboos en nu aardbei/blauwe bes :) Zalig, we smullen er heerlijk van! Lieve groet!
    • Smakelijck vrijdag 15 mei 2015 om 10:18
      Wat leuk, Bianca! Lekkere combi's ook! Fijne dag!
  • Ilonka
    Ilonka vrijdag 10 jul 2015 om 10:24
    Kun je het fruit en de melkproducten een dag van te voren klaarmaken en dan op de dag zelf dresseren?
    • Smakelijck zaterdag 11 jul 2015 om 20:21
      Ja hoor, dat gaat prima. Succes!
  • Anne
    Anne donderdag 03 mrt 2016 om 12:18
  • Anne
    Anne donderdag 03 mrt 2016 om 12:20
    Pureer je de pitjes van de passievrucht er door?
    • Smakelijck donderdag 03 mrt 2016 om 12:37
  • Petra
    Petra dinsdag 03 apr 2018 om 17:16
    Als toetje geserveerd met de Paasdagen. Ziet er leuk en gezond uit! Voor mensen die niet gewend zijn suikervrij/e-nummervrij te eten mag er wel meer honing door. Zelf vond ik het zo erg lekker!
    • Smakelijck dinsdag 03 apr 2018 om 18:59
      Fijn!
    • Jannie Christen
      Jannie Christen donderdag 02 apr 2020 om 17:19
      Hoi, dit lijkt me een lekker toetje voor op mijn werk met Pasen. Ik kook voor senioren. Het moet dus lekker (en zoet....)maar ook niet al te 'onbekend' zijn
      • Smakelijck vrijdag 03 apr 2020 om 09:58
        Dat is het zeker! Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt, door regelmatig even te proeven. Succes!
    • Janna
      Janna dinsdag 20 dec 2022 om 09:48
      Hallo????, wil het graag met de kerst gaan maken. Kan ik ook biologisch diepvries mango kopen denk je? Groetjes
      • Smakelijck dinsdag 20 dec 2022 om 13:30
        Ja hoor, dat kan zeker!
Laat een bericht achter!
254