14-03-2014

No Waste #1: Broccoli


Het lijkt me leuk om zo af en toe tussen het bloggen door een tip te delen. Een tip wat je allemaal met producten kunt doen die je normaal weggooit of niet gebruikt.

Dit keer de Broccoli! Zelf gebruik ik altijd de roosjes, en het meeste gewicht gooi je gewoon in de groen-afvalbak. Namelijk de stronk. Zonde, en helemaal niet nodig! Want je kunt de stronk gewoon eten.

Tip:
-Schil de stronk en snijd deze in stukjes en voeg toe aan je (broccoli)soep.
-Hetzelfde als hierboven en kook mee met de roosjes en eet de stronk ook gewoon op.

En dan de laatste en lekkerste tip:

Schil de stronk en snijd in reepjes of plakjes. Kook even een paar minuutjes of laat even in de oven garen (als er bijv. toch aardappeltjes of iets anders in de oven staat). Smelt wat roomboter of kokosolie in de pan en bak hierin de plakjes stronk. Bestrooi met wat keltisch zout en wat kerrie of paprikapoeder. Een lekker bijgerechtje met iets wat je normaal zou wegdoen!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

14 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 27 mrt 2014 om 12:42
    Laatst tagliatelle gemaakt met broccoli. De stronk ook in stukjes gesneden en gekookt en daar inderdaad de saus van gemaakt voor over de pasta (met wat creme fraiche). Heerlijk!
    Of ik maak er inderdaad een simpel broccolisoepje van, die mijn man mee naar zijn werk neemt de dag er op.
    Gr. Marieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 27 mrt 2014 om 20:53
      Klinkt lekker, Marieke!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 18 mrt 2014 om 20:47
    ik mis nog een geweldige tip, die ik ooit ergens las en meestal ook toepas: snijd de broccolistronk (of de bloemkoolstronk) in plakjes, kook ze net zo lang als de roosjes in een aparte pan, giet af en maal ze in de keukenmachine. voeg ongeveer een zelfde hoeveelheid roomkaas, creme fraiche of iets dergelijks toe en naar smaak zout, peper, foelie, en welke tuinkruiden je ook maar wilt. draai je keukenmachine tot het een prachtige gladde saus geworden is. serveer deze over je broccoli (of bloemkool) en je smult!! natuurlijk voeg je ook altijd iets kurkuma toe...
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 19 mrt 2014 om 16:34
      Wat een leuke aanvulling! Dankjewel, dat ga ik zeker eens proberen!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 14 mrt 2014 om 21:42
    Ik had de tip van meekoken eerder gelezen, nu heb ik het echter al een paar keer gehad dat er harde draden in de broccolisoep zaten die ik met de staafmixer niet fijn gemalen kreeg. Heb ik de stronk dan soms niet goed geschild? Hoeveel schil jij daarvan af?
    groetjes, Mariet
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 15 mrt 2014 om 19:02
      Ik schil 'm best dik om dat de buitenkant inderdaad vrij dradig is.
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 14 mrt 2014 om 20:06
    ik snijd de stronk altijd in kleine blokjes en doe die door de pastasaus
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 14 mrt 2014 om 20:51
      Bedankt voor je tip!
  • Dagelijks Brood
    Dagelijks Brood vrijdag 14 mrt 2014 om 17:24
    Ik kook de stronk (in stukken gesneden) mee. Die stukken gaan door de hond d'r brokken. Vind ze heerlijk!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 14 mrt 2014 om 20:51
      Haha, dat kan natuurlijk ook ;-) Wordt het in ieder geval nog nuttig gebruikt!
  • mevrouwgewoontjes
    mevrouwgewoontjes vrijdag 14 mrt 2014 om 14:27
    Leuk idee! Ik vind het ook altijd zo jammer om zoveel weg te doen... Ik ga zondag broccoli eten, en zaterdag soep.. gebruik ik eerst de stam en dan de roosjes :)
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 14 mrt 2014 om 20:52
      Leuk! Dat gaat vast lekker worden ;-)
  • MickiHulsman
    MickiHulsman vrijdag 14 mrt 2014 om 14:26
    De stronk is rauw ook erg lekker, gewoon in schijfjes uit de hand, in de rauwkost of in je groene smoothie!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 14 mrt 2014 om 20:50
      Bedankt! Hoorde op Facebook ook al dat je het rauw kon eten! Ga ik ook eens proberen ;-)
Laat een bericht achter!
259