07-12-2012

Mmm... warme chocolademelk!


Met deze koude winteravonden is een kom warme chocolademelk zo lekker! Als je terugkomt van een heerlijke sleetocht dan is het een genot om binnen je handen te warmen aan een warme mok.

Een heerlijke variatie op de 'gewone' chocolademelk met cacao en warme melk is deze:

Gebruik hiervoor 1 eetlepel Gula Java Cacao van Aman Prana. Deze cacao is gemaakt met kokosbloesemsuiker en met een vleugje kaneel. Breng amandelmelk zachtjes aan de kook en klop deze goed op. Giet de amandelmelk op de cacao en roer goed door. Geniet van je heerlijke chocolademelk!

 


Je kunt natuurlijk ook gewone cacao gebruiken met wat palmsuiker. En natuurlijk ook gewone (soja)melk. En... vergeet de slagroom niet ;-) Zelfs ongezoete slagroom is hier heerlijk op, en bestrooi deze dan met iets van de Gula java cacao...!

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • blog-mam
    blog-mam dinsdag 11 dec 2012 om 09:21
    Ik denk dat ik gewone melk neem. Amandelmelk, is dat van amandelen gemaakt? Daar ben ik allergisch voor. Verder een heel leuk recept. Voor mij kan het niet heet genoeg zijn dus voeg ik er een mespuntje cayennepeper aan toe :-)

    Wat een leuke blog heb je!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 11 dec 2012 om 12:59
      Amandelmelk is inderdaad van amandelen gemaakt. Dan zou ik die ook lekker laten staan ;-) Je zou ook soya-melk kunnen gebruiken.
      Mmm, klinkt lekker, ga ik eens proberen!

      Bedankt!

      Groetjes, Williene
  • Jolanda
    Jolanda maandag 10 dec 2012 om 17:02
    Hoi Williene, lekker hoor die choco, even nog over de (versteeg kruiden) die overal genoemd worden zelf haal ik altijd kruiden op de markt Doetinchem die ook geen zout ect bevatten (dit word wel in versteeg kruiden gedaan ook de peper is dan altijd over heersend) bij Imkerijvos kun je dit ook online bestellen, ze hebben ook natuur honing en losse thee echt een aanrader. groet Jolanda
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 10 dec 2012 om 19:49
      Ha,

      Ik gebruik zelf nooit Versteeg (of andere kant en klaar)kruiden. Deze kruiden bevatten vaak veel te veel zout en ik kruid het liever zelf met verse of droge kruiden.

      Bedankt voor je tip! Ik zal eens een kijkje nemen!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 07 dec 2012 om 11:26
    Waar koop je deze cacao? In de natuurwinkel?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 07 dec 2012 om 13:18
      Deze is inderdaad in de natuurwinkel te koop. Je kunt het ook mengen met koude melk, dan heb je gewoon goede chocolademelk voor de kinderen.
  • Carolien
    Carolien vrijdag 07 dec 2012 om 10:13
    Mmm, mijn pot kokosbloesemsuiker is bijna leeg, dan deze maar eens proberen!
    Twee in èèn!
    Ben benieuwd hoe dat smaakt met amandelmelk.
    Pure amandelmelk vin ik eigenlijk niet lekker, maar misschien dat het zo wel smaakt.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 07 dec 2012 om 13:18
      Ja, het is erg lekker, maar wel anders dan met gewone melk. Een klein kopje is voor mij voldoende, dan heb ik altijd wel weer genoeg ;-) Succes ermee!
  • Evertje
    Evertje vrijdag 12 okt 2018 om 15:56
    Onlangs chocolademelk gemaakt met honing ipv suiker. Dus melk opwarmen, daar cacaopoeder in en dan als laatste honing erbij. De kinderen proefden geen verschil met de suiker variant.
    • Smakelijck vrijdag 12 okt 2018 om 16:31
      Kan inderdaad ook heel goed!
Laat een bericht achter!
256