20-12-2013

Mini Pecan taartjes!


Als laatste in de serie van de kerstrecepten nog een heerlijk taartje bij de koffie. Het lekkerst moet je altijd tot het laatst bewaren, en deze taartjes zijn zó lekker! Als je de dadeltaart lekker vindt, dan kan ik je deze ook aanraden. Makkelijk te maken, wel wat meer werk door het blind bakken, voorbakken etc. maar zeker niet moeilijk. Als je je gasten wilt laten zien dat gezond en suikervrij eten écht niet saai is, dan zou ik ze deze voorschotelen ;-)

Mini Pecan taartjes!

Ingredienten voor 5-6 stuks:

Deeg: 125 gram speltbloem of meel, 50 gram roomboter, 50 gram kokosbloesemsuiker, snuf zout, 1 ei

Vulling: 50 gram roomboter, 40 gram pure chocolade (min. 72%), 35 gram honing, 65 gram palmsuiker, merg van een half vanillestokje, 1 ei, 75-100 gram pecannoten

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor het deeg met elkaar tot een mooi deeg. Leg even een half uur in de koelkast om te koelen. Rol het deeg uit met behulp van wat speltbloem. Bekleed hiermee de ingevette taartvormpjes. Bak taartbodempjes blind in de oven op 180 graden. Verwijder na 15 minuten de blindbakvulling en laat nog 5 minuutjes afbakken. Laat ze afkoelen.


Smelt de roomboter voor de vulling samen met de chocolade in de pan. Als het gesmolten is voeg dan de honing, vanillemerg en de palmsuiker toe. Klop goed door elkaar en haal de pan van het vuur. Klop het ei snel door het mengsel en blijf kloppen zodat het ei niet gaat stollen. Giet het mengsel in de taartvormpjes en verdeel de pecannoten voorzichtig over de vulling. Schuif in de oven op 180 graden en bak af in 25 minuten. Laat de taartjes 10 minuten afkoelen in de oven met de deur op een kier. Strooi voor het serveren wat fijngeraspte kokos over de taartjes.

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 20 dec 2013 om 17:00
    Tupperware heeft een siliconen tartelettevorm, zodat je 6 van deze taartjes tegelijk kunt maken. Ideaal.
    Bovendien zijn deze siliconen vormen ook nog vrij van weekmakers! Groetjes Liesbeth Mandemaker
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 21 dec 2013 om 12:57
      Bedankt voor je tip, Liesbeth!
  • Nelleke
    Nelleke vrijdag 20 dec 2013 om 13:02
    Hoi Williene,
    Ziet er lekker uit! Maar ik hou niet zo van pecannoten, ik neem aan dat je ook andere noten kunt gebruiken?
    En die vormpjes die je ervoor gebruikt, waar heb je die gekocht? zijn ze van metaal? Ik wilde laatst ook zulk soort taartjes bakken en had het in ovenschaaltjes gedaan (volgens mij degene die jij voor je recept van de chocolade mousse hebt gebruikt) Maar daar kreeg ik ze niet uit (ondanks invetten en een beetje bloem erin) en het is juist zo leuk om ze zonder vormpje te serveren.
    Groetjes en fijne feestdagen,
    Nelleke
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 20 dec 2013 om 15:00
      Ha Nelleke,

      Dankjewel! Je kunt ook andere noten gebruiken, bijv. walnoten. De vormpjes komen volgens mij bij Hema vandaan, net als anoniem zegt. Goed invetten, dan vallen ze na het bakken er zo uit!

      Succes!

    • Anonymous
      Anonymous vrijdag 20 dec 2013 om 14:38
      Ik weet niet 100% zeker, maar volgens mij heeft de Hema ze ook gewoon
  • Karin Weber
    Karin Weber woensdag 10 dec 2014 om 22:20
    Ziet er lekker uit. Kan je uitleggen wat blind bakken is?
    • Smakelijck donderdag 11 dec 2014 om 20:18
      Blind bakken is een baktechniek om de bodem voor te bakken zonder vulling. Dit hoeft vaak maar kort. Je doet het deeg dus in de vorm, maar omdat er nog geen vulling inzit gaat het vaak bol staan of rijzen en dat wil je niet. Daarom doe je dan een vel bakpapier over het deeg en vervolgens een blindbakvulling. Dit kunnen speciale blindbakknikkers zijn die je in een bakwinkel kunt kopen, maar het kan ook prima met bonen, erwten of rijst. Deze bak je mee om het deeg goed in vorm te houden. Na het bakken verwijder je de vulling en doe je de echte, eetbare vulling erin en bak je de taartjes af. Als je bonen of rijst hebt gebruikt dan kun je die niet meer gebruiken om te eten, maar ik bewaar deze altijd speciaal voor dit soort dingen, want je kunt het gewoon hergebruiken. Succes!
  • Anneloes
    Anneloes vrijdag 04 dec 2015 om 11:52
    Lijkt me heerlijk! Kan ik de kokosbloesemsuiker ook vervangen door palmsuiker? Moet ik dan net zoveel gebruiken? Groeten Anneloes
    • Smakelijck vrijdag 04 dec 2015 om 12:00
      Ja hoor, dat kan altijd ;-) Zelfde hoeveelheid! Succes!
Laat een bericht achter!
255