08-03-2017

Lasagne #zonder pakjes en zakjes!

Op dit moment is lasagne hier wel één van de lievelingsrecepten die we regelmatig eten. Vooral omdat het ontzettend gemakkelijk is om van te voren klaar te maken en het zo de oven in te schuiven. En als je op zoek bent naar een recept waarbij je de pakjes kant en klare lasagnesaus écht niet mist, dan zou ik niet langer verder zoeken. Absoluut een aanrader, zó lekker.

Geniet ervan!

Italiaanse Lasagne Bolognese - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 4 personen:

400 gram rundergehakt, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 courgette, 4 winterwortels, 125 gram kastanjechampignons, 2 paprika's, 700 milliliter tomaten passata (fles AH), 2 eetlepels tomatentapenade/pesto/tomatenpuree (net wat je in huis hebt), 1 bouillonblokje (Rapunzel zonder gist), flinke scheut rode wijn (eventueel te vervangen door balsamicoazijn), 2 theelepels Italiaanse kruiden, Keltisch zout en peper, volkoren of glutenvrije lasagnebladen, 150 gram cherrytomaatjes, 1 á 2 bollen mozzarella, 150 gram geraspte kaas, roomboter/ghee/kokosolie 

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook. Snijd de winterwortel, courgette en paprika's in fijne blokjes en de champignons in plakjes. Verhit wat boter of olie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg alle gesneden groenten toe en roerbak even mee. Rul het gehakt door de groenten en blus af met een flinke scheut rode wijn. Voeg het bouillonblokje,de Italiaanse kruiden, de passata en tomatentapenade toe en maak op smaak met zout en peper. Proef tot je de gewenste smaak hebt. Laat de saus een minuut of 10 op laag vuur wat inkoken tot een lekkere, stevige saus.

Neem een ovenschaal en verdeel een dunne laag saus over de bodem. Dek af met lasagnebladen. Verdeel opnieuw een laagje saus over de bladen. Herhaal dit tot je 3 lagen lasagnebladen hebt in je ovenschotel. Dek af met een laag van de groentesaus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de lasagne. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over de mozzarella. Strooi het geheel nu af met de geraspte kaas. 

Schuif de lasagne in een voorverwarmde oven op 160 graden en bak de lasagne in 30-40 minuten mooi bruin en gaar. Heerlijk met een frisse salade.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

31 Reacties

  • Mc
    Mc donderdag 09 mrt 2017 om 23:08
    Is er ook nog iets anders dan wijn og azijn mogelijk? Of zou je het ook helemaal weg kunnen laten?
    • Smakelijck vrijdag 10 mrt 2017 om 10:32
      Je kunt het weglaten, maar dat is wel van invloed op de smaak.
      • Mc
        Mc woensdag 15 mrt 2017 om 10:08
        ...nog een vraagje: ik heb nog tuinkruidenbouillonblokjes van Zonnatura liggen. Alleen die smaak is misschien wat te typisch / te overheersend waardoor de lasagnesmaak niet goed tot zijn rechtkomt?Of denk je dat het het proberen wel waard is?
      • Mc
        Mc woensdag 15 mrt 2017 om 10:08
        ...nog een vraagje: ik heb nog tuinkruidenbouillonblokjes van Zonnatura liggen. Alleen die smaak is misschien wat te typisch / te overheersend waardoor de lasagnesmaak niet goed tot zijn rechtkomt?Of denk je dat het het proberen wel waard is?
  • Smakelijck woensdag 15 mrt 2017 om 19:19
    Oh ja hoor, die zou ik gerust gebruiken. Succes!
  • Kim
    Kim vrijdag 14 apr 2017 om 18:34
    Welke merk lasagnebladen kan ik gebruiken en waar zijn deze te koop?
    • Smakelijck maandag 17 apr 2017 om 19:11
      Als het glutenvrije moeten zijn: Dan van AH eigen merk, glutenvrij. Anders kun je kijken bij de volkoren lasagnebladen, deze zijn ook prima om te gebruiken.
  • Evelien
    Evelien donderdag 31 jan 2019 om 22:13
    Vandaag (eindelijk) een keer gemaakt! Viel erg in de smaak hier! Blijvertje dus.
    • Smakelijck vrijdag 01 feb 2019 om 11:19
      Fijn!
  • Angela Molenaar
    Angela Molenaar maandag 17 jun 2019 om 13:57
    Ik heb bouillonblokjes gekocht van natur compagnie kan ik die ook gebruken?
    • Smakelijck maandag 17 jun 2019 om 14:43
      Ja hoor!
  • Matthea
    Matthea donderdag 27 jun 2019 om 18:21
    Ipv rode wijn heb ik wat melk gebruikt, en het bouillonblokje was ik vergeten maar toch; de smaak was heerlijk!
    • Smakelijck vrijdag 28 jun 2019 om 09:54
      Fijn!
  • Arianne
    Arianne maandag 09 sep 2019 om 21:23
    Hoi, Maak jij deze schaal ook weleens de avond van te voren klaar, zodat na het werken hij gelijk in de oven kan? Of zou je dan meer vocht moeten gebruiken?
    • Smakelijck dinsdag 10 sep 2019 om 08:38
      Ja, dat kan heel goed. Wel in de koeling zetten en ik zou de mozzarella en geraspte kaas er dan wel vers op doen, voordat je hem in de oven zet. Succes!
    • Marjan
      Marjan donderdag 04 mrt 2021 om 19:39
      Wat is deze lekker... Genoten.
      • Smakelijck vrijdag 05 mrt 2021 om 08:50
        Fijn!
    • Annemarie
      Annemarie maandag 26 jul 2021 om 14:32
      Kan ik ook iets anders ipv winterwortel gebruiken?
      • Smakelijck maandag 02 aug 2021 om 20:27
        Ja hoor, wat meer van de andere groenten, of courgette, pompoen oid.
    • Carolien
      Carolien maandag 13 sep 2021 om 14:14
      Hoi! Ik denk dat jij de pure passata gebruikt en niet de gekruide passata met bassilicum? Bedankt voor je reactie!
      • Smakelijck maandag 13 sep 2021 om 20:03
        Inderdaad, pure passata, zonder verdere toevoegingen.
    • Guus
      Guus woensdag 01 dec 2021 om 15:39
      Bijzonder smakelijk gerecht, echt de moeite waard! Balsamicoazijn is een goede toevoeging!
      • Smakelijck donderdag 02 dec 2021 om 14:14
        Wat leuk om te lezen, dankje!
    • Annemarie
      Annemarie maandag 07 mrt 2022 om 10:26
      De lasagne was echt héérlijk! (ipv champignons sperziebonen gebruikt). Ik heb nu nog verse lasagne bladen over. Die wil ik eind van de week gebruiken. Heb jij ervaring met het bewaren hiervan? in de koelkast of in de vriezer?
      • Smakelijck dinsdag 08 mrt 2022 om 09:08
        Fijn om te lezen! Ik zou ze even invriezen, als ze vers zijn bederven ze sneller.
    • Catharine
      Catharine woensdag 08 mrt 2023 om 14:12
      Gooi jij er ook rode wijn in als er kids mee eten? Ik heb dat altijd gedaan want vind dat bij een bolognesesaus bijv. echt onmisbaar! Maar laatst las ik weer dat dat echt niet goed is...
      • Smakelijck donderdag 09 mrt 2023 om 08:22
        Ja, het alcoholpercentage verdampt grotendeels door de verhitting.
    • Mendy Van den Brink
      Mendy Van den Brink woensdag 27 sep 2023 om 14:42
      Ik heb zoveel groenten dat het niet in de pan past en de saus is juist heel dik. Moet ik er dan nog water bij voegen? Ik ben nu bang dat hij te droog is
      • Smakelijck woensdag 27 sep 2023 om 16:57
        Dan heb je waarschijnlijk meer groenten gebruikt dan in het recept en moet je van de rest ook meer toevoegen om het in verhouding te houden.
    • marijke
      marijke donderdag 28 sep 2023 om 16:32
      Ik heb hem er ook net in gezet, voor de zoveelste keer. ook altijd dik, maar absoluut niet droog. ze staan al weer te lekkerbekken om de oven!
      • Smakelijck donderdag 28 sep 2023 om 16:58
        Super :-) Eet Smakelijck!
Laat een bericht achter!
261