15-03-2012

Kokoskoekjes met maar 3 ingredienten!

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck was ik alleen nog maar bezig om E-nummers te vermijden en geen geraffineerde suikers. 
 
Mmm, makkelijker koekjes heb ik nog niet eerder gemaakt. Je hebt maar weinig ingredienten nodig en het resultaat is heerlijk. Let op met geraspte kokos, bij de AH kon ik ze niet E-nummervrij krijgen dus ik koop het in de natuurwinkel. Heb ik ook een grotere verpakking en de prijs is ook niet schrikbarend. 1,39 voor 150 gram (de Nieuwe Band).
 
Kokoskoekjes:
 
Ingredienten:
2 eiwitten, 150 gram geraspte kokos, 100 gram rietsuiker.
 
Verwarm de oven op 170 graden.
 
Klop de eiwitten schuimig in ongeveer een minuut. Voeg de suiker erbij en klop het goed door elkaar. Meng de kokos zodat je een stevig 'beslag' krijgt.
 
Vorm van het beslag koekjes met je hand. Dit is even een kleverig werkje. Je kunt balletjes maken, platte koeken, rolletjes etc. Je kunt ze zo groot maken als je wilt. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Schuif de koekjes in de oven, en bak tot ze mooi bruin zijn. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes. Kleine koekjes zijn ong. in een kwartier klaar.
 
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
 
Je kunt ze zo opeten, maar je kunt ze ook nog in gesmolten chocolade dopen (voor de helft bijvoorbeeld) en bestrooien met extra kokos.
 
Let op: Je kunt nog tot 12:00 meedoen aan het weggeef kadootje!! Meld je aan op de betreffende blog of stuur me een mail!
 
 

Deel via social media

 
Print recept

29 Reacties

  • Ellen Meijer
    Ellen Meijer woensdag 21 aug 2013 om 22:09
    Hoi Williene,

    Allereerst m'n complimenten voor je geweldige site! Sinds een paar weken ben ik druk bezig met het vermijden van de foute 'E's'. Er zijn meerdere sites met recepten, maar meestal vind ik het resultaat niet lekker genoeg. Jou recepten kloppen gewoon en zijn heerlijk. Ik kijk gemiddeld een keer of 5 per dag op je site mbv mn tablet :-)
    Reden voor dit switchen is oa mn dochtertje van nu anderhalf. Je wilt ze gewoon het beste geven. Verder maak ik net zoals jij graag taarten en cupcakes :-) en ook op bestelling...
    Ik ben bijna jarig en vraag oa je kookboek, kben erg nieuwsgierig naar de recepten die daarin staan,. Die op je site heb ik inmiddels allemaal bekeken!

    Nog even n vraagje over de kokoskoekjes: ze waren wat donkerder dan de winkelversie en harder. Is dat n gevolg van de donkere rietsuiker of zijn ze gewoon te lang gebakken?

    Veel succes nog met het bedenken van nieuwe recepten!

    Groetjes,

    Ellen
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 22 aug 2013 om 19:12
      Ha Ellen,

      Dankjewel voor je reactie en je complimenten! Fijn om te horen! En ik dacht al, wat stijgen m'n pageviews hard, maar nu snap ik het ;-)

      Het kan inderdaad een gevolg zijn van donkere suiker. Je zou ook de koekjes kunnen afdekken met bakpapier als je ziet dat ze te donker worden. En het kan ook erg per oven verschillen. Misschien de volgende keer je oven een paar graden lager zetten?

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 05 aug 2013 om 22:41
    Hoi Williene,
    Ik ga morgen je chococoballetjes maken en denk dat ik deze kokoskoekjes er ook bij ga maken. Heb daar alleen nog een vraagje over: moet het eiwit helemaal stijf geklopt worden nadat de suiker is toegevoegd, zodat je de kom omgekeerd kan houden zonder dat het eruit loopt? Of hoeft het niet helemaal stijf te zijn, als de suiker er maar helemaal doorheen gemengd is?
    Groetjes,
    Sofieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 06 aug 2013 om 09:40
      Ha,

      Nee, bij deze koekjes hoeft het niet zo stijf te zijn dat je de kom op z'n kop kan houden. Nadat je de suiker hebt toegevoegd nog even goed doormixen en dan mengen met de kokos.

      Ik wil deze binnenkort ook weer maken en dan in de 'gezonde' versie! Dat recept zal ik dan ook op m'n blog zetten!

      Succes vandaag!

      Groetjes, Williene
  • Evelien
    Evelien maandag 22 jul 2013 om 12:30
    Hier zijn de kokoskoekjes de oven in.. ik ben benieuwd ;-).
    Heb ze muffin (papieren) bakjes gedaan.
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 22 jul 2013 om 19:49
      Goed idee! Lekker hoor! Eet smakelijck ;-)
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 24 mei 2013 om 18:48
    hoeveel kan je er maken met zoveel ingrediƫnten?
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 24 mei 2013 om 20:46
      Ongeveer 12-15 stuks! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 27 nov 2012 om 17:39
    Ze waren behoorlijk donkerbruin, maar de smaak was prima. Ik heb ze op een verjaardagsfeestje geserveerd waar de meeste mensen niet van de 'gezonde' voeding zijn maar er werd flink van gegeten. Niet zoveel als van de chocolade- notentaart, maar toch :)

    Groetjes,

    Franka
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 27 nov 2012 om 20:57
      Ja, dat is wel een nadeel dat palmsuiker zo donker is. Leuk dat het geslaagd was! Ik zal het ook weer eens snel maken!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous maandag 26 nov 2012 om 16:36
    Ik heb ze dit weekend gemaakt met palmsuiker en agave en dan zijn ze ook erg lekker! Ik probeer steeds meer om te schakelen naar eten zonder suiker (biologisch en zoveel mogelijk e-nummer vrij is al gelukt :)) en dan zijn dit soort recepten erg fijn. Dank je voor het delen! Het nieuwe recept voor kokosballetjes ga ik zeker ook nog een keer proberen. Groetjes, Franka
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 27 nov 2012 om 11:09
      Leuk om te horen, Franka! Je kunt dit inderdaad heel goed met een suikervervanger maken. Hoe was de kleur, als je ze met palmsuiker hebt gemaakt?

      Groetjes, Williene
  • Mieke
    Mieke maandag 20 aug 2012 om 16:26
    Kan de suiker vervangen worden door b.v agavesiroop of palmsuiker ofzo ? Ik gebruik ook zo weinig mogelijk suiker maar ben gek op kokoskoekjes.
    Groetjes mieke
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 21 aug 2012 om 18:13
      Hoi Mieke,

      Dat kan vast wel. Ik zou dan 50 gr. palmsuiker en 25 gr. agave gebruiken.

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 20 mrt 2012 om 13:42
    Ik heb ze ook gemaakt, en ze waren erg lekkeren makkelijk. Ook de kokos bij de boni gehaald voor 45 cent! Om het niet zo plakkerig te maken proberde ik om met twee lepels vormen te maken dit lukte erg goed, je krijgt dan een soort elips vorm. Maakt het nog een stuk makkelijker Gr. Mirjam
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 20 mrt 2012 om 17:15
      Dat zijn nog eens leuke prijsjes! Handige tip van de lepels! Bedankt!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 20 mrt 2012 om 13:26
    Hoi Williene,

    echt superlekker! Bij de tweede keer maken heb ik er rozijnen doorgedaan en twee theelepels bakpoeder, een nog mooier resultaat! Bedankt! Heb je trouwens nog tips wat je je kids mee kunt geven naar school? Wat betreft snoepgoed blijft er volgens mij niet veel over...
    groet Corine
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 20 mrt 2012 om 17:14
      Hoi Corine,

      Wat leuk! Bedankt voor je reactie!

      Ik wil daar binnenkort een keer een paar blogjes over schrijven. Traktaties, verjaardagshapjes, mee-neemhapjes naar school etc. Ik hoop dit op korte termijn te doen! Hou het dus in de gaten :-)

      Groetjes, Williene
  • reina kaper
    reina kaper donderdag 15 mrt 2012 om 20:22
    ze zijn heerlijk al even 1 gesnoept voor de koffie maar inderdaad lekker plakkerig klusje!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 15 mrt 2012 om 22:32
      Leuk!
  • Diana
    Diana donderdag 15 mrt 2012 om 13:49
    Bij de Bas van der Heijden had ik ook laatst geraspte kokos gehaald zonder e-nummers. Zat alleen kokos in en het was nog goedkoop ook. Wat raar dat er bij die van de AH e-nummers zijn toegevoegd :S
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 15 mrt 2012 om 13:52
      Ik begin bijna te twijfelen, haha! Het is alweer een tijdje geleden en ik weet nog dat ik het zo vreemd vond. Ik zal vanavond nog eens kijken als ik boodschappen ga doen.
  • wilma
    wilma donderdag 15 mrt 2012 om 13:24
    Je zou zeggen,geraspte kokos is toch puur??
    Hier kopen we het in bulk,dwz,je kunt zelf uit een bak het artikel scheppen,zoveel als je n odig hebt. Ga het proberen!
    Bedankt!
    Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 15 mrt 2012 om 13:50
      Ik was ook erg verbaasd Wilma! Dat klinkt handig! Volgens mij verkopen ze bij jullie alles in grote hoeveelheden of niet?

      Succes!

      Groetjes, Williene
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 15 mrt 2012 om 12:31
    Ze zijn ook erg lekker :-)

    Oh, dat is handig om te weten! Ik vond het zo vreemd dat er dus zelfs in kokos E-nummers zaten! Nou, ik hoop dat ze goed lukken en ze je man lekker smaken :-)

    Succes ermee!
  • Charlie
    Charlie vrijdag 23 jan 2015 om 23:02
    Heerlijk! Gemaakt met 4 eetlepels honing en ietsje minder kokosrasp. Receptje van een andere site. (Eiwitten samen met de honing mixen totdat er stijve pieken ontstaan. Kokosrasp door dit mengsel scheppen en daarna halfuurtje in koelkast om nog meer te laten stijven. Zo'n 18 minuten in oven op 180 graden) Ze zijn dan wel iets aan de droge kant maar absoluut erg lekker en verslavend!
    • Smakelijck maandag 26 jan 2015 om 09:47
      In mijn nieuwste boek staan ze inderdaad ook met honing. Erg lekker!
  • Ineke
    Ineke vrijdag 04 sep 2015 om 16:00
    Ze zijn prima gelukt en smaken heerlijk. Het recept uit je kookboek genomen waar het met honing gemaakt is. Vond ze nog best zoet, kan met wat minder honing. Vind tegenwoordig de dingen sneller zoet nu ik veel minder suiker gebruik. Bedankt voor het recept. Groet Ineke
    • Smakelijck maandag 07 sep 2015 om 09:28
      Klopt, als je langer suikervrij eet kan het met minder, maar voor diegene die net stoppen of het niet gewend zijn moet het ook nog lekker zijn, dus dat is altijd een beetje een lastig punt ;-)
Laat een bericht achter!
268