13-08-2012

Kokos-bananenshake!

Sommigen van jullie zullen allicht wel een keer gehoord hebben van Julia Kang. Julia heeft een boekje geschreven dat heet: 100% gifvrij. Zij legt hierin uit hoe het komt dat we steeds meer last krijgen van overgewicht. Over dieten, medicijnen, biologisch eten, gifvrije shampoo, doucheschuim, plastic gebruiksvoorwerpen etc. Het boekje is zeker aan te raden om te lezen. Het leest makkelijk weg en ze geeft hele goede tips. Nu zat ik eens op haar site te neuzen en kwam ik het recept tegen voor de kokos/bananenshake. Het is heel gemakkelijk, je hebt alleen een kokosnoot nodig en 2 bananen.

Kokos-bananenshake
Ingredienten:
100 gram vers vruchtvlees van een kokosnoot, 2 rijpe bananen, ong. 50 ml kokoswater of gewoon water.

Doe het vruchtvlees van de noot in stukjes in de blender. Maal het fijn, voeg dan het water toe en maal het nogmaals. Voeg de rijpe bananen toe en mix tot je een romige shake hebt. Je hebt nu ongeveer een groot glas vol met deze shake. Het vult enorm, dus wat mij betreft voldoende voor 2 personen ;-)

Hieronder zie je een filmpje waarin Julia precies uitlegt hoe je de shake maakt:

 
En ook een filmpje waarin je ziet hoe je het makkelijkst een kokosnoot openbreekt:
 
 

Wil je meer weten en lezen over Julia Kang, kijk dan eens op haar site: http://www.juliakang.nl/


Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous woensdag 15 aug 2012 om 21:40
    Hoi Williene! Super, dankjewel voor je uitgebreide reactie. Hier kan ik inderdaad wel wat mee. Ik blijf je zeker volgen!! Laat nog wel eens wat horen. groet,Mijke
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 15 aug 2012 om 22:11
      Fijn! Succes ermee!

      Zat later nog te denken, ik eet ook regelmatig speltcrackers tussendoor van dr. Karg uit de natuurwinkel, deze zijn er in diverse soorten. Of een rijstwafel met bijv. kaas, roggebrood eet ik ook wel eens als ontbijt of bij de lunch. Etc.

      Succes ermee!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 14 aug 2012 om 23:37
    Hoi Williene, Wat een mooi blog heb je hier opgezet. Ik volg het al een tijdje met belangstelling en ben ook geinteresseerd in E-nummer vrij koken en eten. En dan met name ook bewust en verantwoord met voeding omgaan.

    Als moeder van een gezin met drie kleine kids vind ik dit alleen nog niet zo eenvoudig. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe bijvoorbeeld jouw wekelijkse boodschappen eruit zien. Kost het je veel tijd om je producten overal te kopen? En waar ik ook benieuwd naar ben, hoe ziet jullie dagmenu eruit? Wat geef je je kids als tussendoor? Kortom, kun je eens wat dieper ingaan op de praktische kant? Hoe heb jij dit aangepakt?

    Heel wat vragen...bedankt voor het lezen.
    succes met alles!

    groet,
    Mijke
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 15 aug 2012 om 10:43
      Ha Mijke,

      Dankjewel voor je reactie! Vooral het begin is erg lastig inderdaad, later krijg je er vaak wat meer handigheid in.

      Boodschappen zijn natuurlijk per huishouden erg verschillend, de een heeft een andere smaak als de ander.

      Ik haal 1x per week boodschappen bij de AH. Daar haal ik veel basis, en wat bio is koop ik bio. Wat ik daar zoal haal: melk, yoghurt, roomboter, veel groenten (bio), veel fruit, afbakstokbroodjes bio meergranen voor de zondag, biologische kaas, zilvervliesrijst, biotomatenketchup, biomayonaise, naturelchips, pindakaas, pure hagelslag, pure chocolade van Tony, bio bloem, tomatenblokjes etc.
      Echt de basisprocuten, ik koop er geen snoep, nootjes, frisdrank, koek, kant en klaar etc.

      Daarnaast ga ik naar de biowinkel waar ik de spullen haal die ik niet of niet goed bij de supermarkt kan halen. Bijv. tomatenpuree, mosterd, ketjap, soya, gembersiroop, chilisaus, 1 pak kleine koekjes per week, bouillon, yoghurtrozijntjes, noten, groenten die in de supermarkt niet bio zijn etc.
      En dan nog de bioslager en de visboer voor vlees en vis. Het kost mij dus elke week ongeveer 2 uurtjes, en af en toe haal ik nog wat vers tussendoor.

      Ons dagmenu is ook nogal wisselend ;-) Kinderen eten 's morgens 1 of 2 boterhammen met wisselend beleg. Pindakaas, pure hagelslag, kaas, zelfgemaakte jam oid. Daarbij eten ze vaak nog een kiwi of banaan. Zelf eet ik 2 a 3 stuks fruit 'smorgens 1 a 2 kiwi's en een banaan, later nog meloen/appel/kokosnoot etc.
      Als de oudste naar school gaat geef ik hem fruit mee voor de ochtendpauze, brood voor de middagpauze met iets erbij zoals komkommer/blokjes kaas/plakje worst o.i.d. Mijn jongste krijgt thuis tussendoor fruit, hazelnoten, amandelen, cranberry's, rozijnen o.i.d. 's Middags eet ze brood en ik zelf rauwkost, salade, fruit, yoghurt met noten en zaden o.i.d. als lunch.
      Als de oudste thuis komt dan drinken we wat samen met een stukje pure chocolade of een doosje yoghurtrozijnen/snoepje/klein koekje uit de biowinkel oid. Zelf eet ik door de week vrijwel geen suiker, dus zelf eet ik noten/rozijnen o.i.d.
      Rond etenstijd zet ik vaak al schaaltjes op tafel met plakjes komkommer, snacktomaatjes, rauwe wortel zodat ze alvast wat kunnen 'snoepen'. Daarna eten we warm. Na het warme eten drinken we direct een kopje thee/koffie met nog een blokje pure chocolade.

      Dit is zo'n beetje het schoolritme waar we volgende week weer inkomen ;-) Verder maak ik vaak verse sap tussen door of ik maak een fruitsalade etc. Het komt er dus op neer dat we heel veel groenten eten, heel veel fruit, veel noten, cranberry's, rozijnen etc.

      Hopelijk kun je er wat mee!

      Groetjes, Williene


  • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 13 aug 2012 om 21:45
    Ha,

    Ja, ik heb het boek. Had het al heel erg lang liggen en heb het nu eindelijk helemaal uitgelezen. Heel erg leuk en nuttig om te lezen, zeker als je af wilt vallen. Ze geeft daarvoor goede tips en inzichten.

    Palmsuiker gebruik ik al een hele tijd. Gebruik het veel met koken. ALs ergens suiker of basterdsuiker in moet gebruik ik palmsuiker.

    Groetjes, Williene
  • sarina
    sarina maandag 13 aug 2012 om 21:09
    hoi wiline,
    heb jij dat boek? Denk je dat het helpt als je wat wilt afvallen?
    Heb jij trouwens weleens palmsuiker geprobeerd? Heb het pas gekocht en het is best lekker.
    groetjes sarina
Laat een bericht achter!
256