28-02-2017

Kokos-amandel koekjes!

In onze regio is het deze week vakantie! En in de vakantie worden er natuurlijk koekjes gebakken. Deze koekjes zijn erg gemakkelijk te maken en superlekker! Ze zijn hier in ieder geval in mum van tijd verdwenen. 

Fijne dag!

Kokos-amandel koekjes!

Ingredienten voor 6 grote koeken of 12 kleine koekjes: 

65 gram kokosrasp, 50 gram amandelmeel, 45 gram roomboter, 1 ei, 3-4 eetlepels kokosbloesemsuiker, eventueel snufje kaneel, koekkruiden of een beetje citroenrasp

Voor de garnering: pure chocolade (bijv. Vivani 92), kokosrasp, amandelschaafsel of wat je maar lekker vindt.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix alle ingredienten voor het deeg door elkaar. Maak er koekjes van een op bakplaat, bekleed met bakpapier. Het deeg is plakkerig, maar je kunt er wel met je handen koekjes van vormen. Schuif de koekjes in de oven en bak in 12-15 minuten bruin en gaar. 

Laat de koekjes afkoelen. Smelt wat chocolade au bain marie. Doop de koekjes voor de helft in de pure chocolade, laat goed uitlekken en leg op een vel bakpapier. Bestrooi met wat kokosrasp of amandelschaafsel en laat goed opdrogen.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Dit recept is glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en gemakkelijk zuivelvrij te maken door de roomboter te vervangen door kokosolie of ghee. 

Deel via social media

 
Print recept

2 Reacties

  • Jolanda
    Jolanda dinsdag 07 mrt 2017 om 10:19
    Hoi Williene, binnenkort heb ik voor enkele maanden geen oven meer tot mijn beschikking. Dat gaat heel lastig worden :) maar ik moet het er even mee doen. Ik bak altijd alle koekjes zelf, maar nu moet ik dus even opzoek naar een alternatief uit de winkel. Heb online al veel gezocht, maar zie toch dat er als zoetmiddel vaak verschillende soorten stroop of ruwe rietsuiker wordt gebruikt. Al dan niet biologisch. Heb jij een idee / tip wat ik zou kunnen doen? Rijstwafels, kaas, worst, nootjes, pure chocola heb ik al vaak, maar af en toe een koekje vinden de kinderen heerlijk!
    • Smakelijck woensdag 08 mrt 2017 om 15:15
      Koekjes valt niet mee, er zit altijd een vorm van suiker in. Ook in de natuurwinkel. Er zijn daar wel koekjes met natuurlijke suikers als bijv. honing e.d. Voor zo af en toe zou je deze kunnen overwegen. Ik weet niet of je een vriezer hebt? Anders zou je brownies, bananenbrood, ontbijtkoek e.d. kunnen bakken en in plakjes kunnen invriezen. Succes!
Laat een bericht achter!
268