27-04-2012

Kipnuggets!

Voor E-nummervrije snacks hoef je niet in de supermarkt te zoeken, want ze zijn er gewoon niet :-) Dus zelf maken is een oplossing. Het is leuk, evt. kunnen de kinderen hier heel goed bij helpen en het is nog lekker ook! Geen fijngemalen restkip maar gewoon heerlijke goede filet in je kipnugget!

Kipnuggets:

Ingredienten:
Kipfilet, zout, peper, 1 el bloem, paneermeel, 1 geklutst ei, evt. geraspte (parmezaanse) kaas

Snijd de kip in mooie stukjes of blokjes. Schud ze om met wat zout, peper een uitgeperst teentje knoflook en evt. andere kruiden of bijv. pesto. Strooi wat bloem over de kip en schud dit goed door elkaar.

Haal de kipstukjes door het geklutste ei en vervolgens door paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn met het paneermeel.

Frituur de stukjes kip ongeveer 5 minuten in de frituurpan (180 graden).

Tips:
*Je kunt de stukjes kip ook heel goed in de oven maken, leg de gepaneerde kipnuggets dan op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in ongeveer 20 a 25 minuten op 180 graden. Als je kiest voor de ovenmethode is het ook heel lekker om wat geraspte parmezaanse kaas te mengen met de paneermeel en daar de kipstukjes mee te paneren.
*Je kunt de kipstukjes ook heel goed paneren met fijngemaakte naturel cornflakes. Wel even kijken welke je kunt gebruiken i.v.m. de e-nummers. Je krijgt zo wel heerlijk krokante nuggets!

Eet smakelijck!
 

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Ingrid Odekerken
    Ingrid Odekerken vrijdag 22 feb 2013 om 18:39
    Ik heb ze net gemaakt! Ik ben eens benieuw. Wel heb ik de paneerlaag anders gedaan. Namelijk: 100gr bloem, 1 ei en 1dl water met 1el provenciaalse kruiden en 0,5 el paprikapoeder. Als je dit al door elkaar roert krijg je een soort beslagje en hoef je alleen nog door de paneer. Toevallig pas terug gelezen toen ik gepaneerde champignongs ging maken. trouwens echt een aanrader om eens met champignons te doen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 22 feb 2013 om 21:25
      Klinkt goed, Ingrid! Heel erg bedankt, ik zal het ook eens proberen!

      Groetjes, Williene
  • Ida
    Ida donderdag 03 mei 2012 om 09:23
    Super idee van de kipnuggets.Ik heb het dinsdag gelijk uitgeprobeerd en dan met de (biologische) cornflakes! Even een kwartiertje in de oven... even weer wat anders! bedankt.
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 05 mei 2012 om 18:52
      Leuk om te horen, Ida!
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 01 mei 2012 om 15:17
    Bedankt voor je reactie!
    Honing lijkt me zelf niet zo...
    Ik heb het nu geprobeerd met yoghurt en dat ging goed!
    Honing ga ik nog wel proberen, bedankt voor het meedenken!
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 mei 2012 om 15:19
      Oh, wat goed! Daar zou ik zelf nooit aan gedacht hebben! Leuk dat je het zo toch kunt maken!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 01 mei 2012 om 12:27
    Heerlijk recept! Gisteren gemaakt.
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 mei 2012 om 15:16
      Fijn!
  • Anonymous
    Anonymous maandag 30 apr 2012 om 22:52
    Ik mis nog een receptje voor oranje tompoucen ;-)

    Groetjes
    Lydia
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 01 mei 2012 om 15:16
      Hahah, ik heb er inderdaad nog aan gedacht, maar omdat ik nu op vakantie ben heb ik alles vooruit gepland en had ik geen zin meer om een speciaal koninginnedag recept te zoeken. Wie weet volgend jaar :-)

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 27 apr 2012 om 09:18
    Is er een vervanger voor het ei?
    ivm allergie hiervoor bij de kinderen..
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 27 apr 2012 om 09:24
      Ik heb geen idee. Het is om te de paneermeel te laten plakken aan de kipfilet. Misschien honing verdund met wat water? Maar ik durf niet te garanderen dat dat lukt...

      Succes, misschien hebben anderen nog tips?

      Groetjes, Williene
  • Marloes
    Marloes zaterdag 16 jan 2016 om 15:21
    Kun je de kipnuggets ook invriezen? Ik wil ze graag in de oven gaan maken. Mijn kids zijn dol op kipnuggets maar omdat ze uit de supermarkt zo slecht zijn wil ik graag een voorraadje makrn om in te vriezen. Groetjes, Marloes
    • Smakelijck maandag 18 jan 2016 om 09:17
      Ja hoor, dat kan zeker! Succes!
      • Margrieta
        Margrieta dinsdag 26 jan 2016 om 09:07
        moet je ze dan ook eerst voorbakken voor je ze invriest?
        • Smakelijck dinsdag 26 jan 2016 om 13:17
          Volgens mij kan het beide, ik zou het niet doen.
Laat een bericht achter!
271