29-10-2014

Hutspot met pastinaak en zoete aardappel!

Afgelopen week hebben we eens écht lekkere winterkost gegeten. Stamppot met een gehaktbal en échte jus. De kinderen vonden 't wat minder geslaagd, die willen gewoon zien wat op hun bord ligt. Ze zijn normaal dól op aardappels en op wortels, maar nu het gestampt was konden ze dat echt niet waarderen. Zo vaak eten wij dus stamppot ;-)

Deze stamppot is erg zoet van smaak door de zoete aardappels en de pastinaak. Bijna té zoet voor mij persoonlijk, maar wel ontzettend gezond! En door de lekkere jus die erbij zat viel 't zoete ook een beetje weg! Recepten van de gehaktballen en de lekkere jus, die volgen vrijdag! 

Hutspot met pastinaak en zoete aardappel!

Ingrediënten voor 4 personen:

200 gram aardappels met schil,  2 grote zoete aardappels (ongeveer 500 gram), 500 gram winterwortels, 2 pastinaken, 4 uien, 1 theelepel bouillonpoeder (van ’t Blauwe huis bijvoorbeeld), Keltisch zout en peper, beetje roomboter

Bereiding:

Schil de zoete aardappels, de wortels, uien en pastinaken. Borstel de aardappels schoon. Snijd alles in grove blokjes en de ui in halve ringen. 

Doe de aardappels, wortels, pastinaken en de bouillonpoeder in een ruime pan met ongeveer 400-500 milliliter water. Breng aan de kook en laat ongeveer een half uur, met het deksel op de pan door pruttelen tot alle groenten en aardappels gaar zijn. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en fruit de uien even aan tot ze beginnen te kleuren. Doe de uien bij de hutspot. Giet het kookvocht van de hutspot in een maatbaker. Stamp de groenten door elkaar en voeg zoveel kookvocht toe tot de hutspot lekker smeuïg is. Bewaar de rest van het kookvocht voor bijvoorbeeld de jus. Maak de hutspot verder op smaak met zout en peper.

Heerlijk met een gehaktbal en een beetje jus! Deze recepten volgen nog!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

11 Reacties

  • Willemijn
    Willemijn donderdag 30 okt 2014 om 08:44
    Hoi, Nog nooit Pastinaak gegeten. Ik ga dit denk zondag maken. Tijdje terug heb ik de bouillonblokjes van Naturcompagnie ingeslagen. Zit er verschil in smaak van poeder/blokje? Kan ik ook een half/kwart bouillonblokje gebruiken (groente of kip of kruiden) of is het beter om bouillonpoeder te gebruiken? En ben benieuwd naar de gehaktballen en de jus.
    • Smakelijck donderdag 30 okt 2014 om 14:34
      Hoi Willemijn, Je kunt ook bouillonblokje gebruiken hoor, ik zou een halve doen. Morgen staan de gehaktballen en de jus op de site!
  • Conny
    Conny vrijdag 31 okt 2014 om 11:59
    Wij eten vrij regelmatig hutspot met pastinaak, en doen er dan geen uien bij. Is ook heerlijk. Dus gewoon aardappels, wortels en pastinaak en dan een lekkere jus. Hier vinden ze het lekkerder dan de gewone hutspot. En ....je ruikt het minder, want ui geeft best een sterke geur.
    • Smakelijck vrijdag 31 okt 2014 om 12:44
      Bedankt voor je tip, Conny! Dat klinkt ook heerlijk!
  • Nelleke
    Nelleke donderdag 20 nov 2014 om 18:18
    Hoi Williene, jammie, jammie! Wat hebben wij vanavond gesmuld van deze hutspot met gehaktballen van Jonnie Boer!!! Echt een aanrader! Voor ons is het in ieder geval een blijvertje! In combinatie met die jus komen de smaken helemaal in balans. Je bent echt een kookwonder hoor! Super dat je dit lekkers met ons wilt delen. Zo maak je het ons wel gemakkelijk om gezond te eten.
    • Smakelijck donderdag 20 nov 2014 om 20:11
      Ha Nelleke, Wat leuk om te horen zeg! Fijn dat jullie zo lekker hebben gegeten!
  • Tamara
    Tamara zaterdag 22 nov 2014 om 08:31
    HEERLIJK!!! We hadden nog nooit pastinaak gegeten,maar we hebben er van genoten. Samen met Jonnie Boer's gehaktballen en jus echt een topcombinatie. ik ben zo blij met al je lekkere recepten. Ga zo door!!!
    • Smakelijck zaterdag 22 nov 2014 om 13:18
      Dankjewel voor je complimenten Tamara! Fijn dat het heeft gesmaakt!
  • mirjam
    mirjam donderdag 05 nov 2015 om 08:26
    kun je die boillon ook zelf maken van verse peterselie en selderij? Voer je opmerking in
  • mirjam
    mirjam donderdag 05 nov 2015 om 08:26
    kun je die boillon ook zelf maken van verse peterselie en selderij? Voer je opmerking in
    • Smakelijck donderdag 05 nov 2015 om 16:38
      Ja hoor. Op de site staan ook recepten voor een goede basisbouillon. Te vinden via de index.
Laat een bericht achter!
261