21-02-2014

Hongaarse Goulashsoep!


Als je fan bent van goulash dan is deze soep ook zeer zeker een aanrader! Heerlijk nu het buiten nog wat koud en guur is, en er de hele middag een soep staat te pruttelen. De licht pittige smaak, het vlees wat zo mals en zacht is door het stoven, mmm!

Eet smakelijck!

Hongaarse Goulashsoep!

Ingrediƫnten voor 3 personen:
300 gram klapstuk of stoofvlees, 2 paprika's (rood, geel, groen, mag allemaal), 4 uien, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, (keltisch) zout en peper, boter of olie, 1 eetlepel speltmeel, scheut rode wijn

Snijd het vlees in kleine blokjes. Maak de uien en de paprika schoon en snijd ook in blokjes. Smelt een flinke klont roomboter of kokosolie in de pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de ui en paprika toe en bak 5 a 10 minuten mee. Bestrooi met het speltmeel. Schep om en blus af met een liter heet water en een scheut wijn. Maak de soep op smaak met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper en de tomatenpuree. Laat 3 - 4 uur stoven tot het vlees mals is en serveer.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

8 Reacties

  • wilma
    wilma zaterdag 22 feb 2014 om 19:58
    is 4 uien niet veel? Ik moet het verdriedubbelen,dus dat wordt 12 ??? uien?
    Groet, Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 22 feb 2014 om 21:12
      Wij vinden 't heerlijk! Maar je kunt er ook 3 gebruiken, dan worden het er 9!

      Succes!
  • Ieteke
    Ieteke zaterdag 22 feb 2014 om 13:41
    Leuk! Stoofvlees ken ik eigenlijk niet. Gehaktballetjes kunnen er ook wel in denk ik?
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 22 feb 2014 om 19:25
      Bedankt voor je reactie! Goulashsoep is juist zo lekker door het stoofvlees, dus dat zou ik niet vervangen! Succes!
  • Ester
    Ester zondag 22 nov 2015 om 23:34
    Erg lekker! Gemaakt met 2 mega uien en runderpoulet. 's Avonds klaargemaakt in de pan en toen de hele nacht op low in de slowcooker. Mmm
    • Smakelijck maandag 23 nov 2015 om 09:23
      Fijn, Ester!
    • Dieke
      Dieke zaterdag 03 okt 2020 om 18:57
      Hoi, wat een heerlijk soepje. Gemaakt in de slowcooker met extra erin karwij zaad en een in blokjes gesneden winterwortel. Dit recept gaan we zeker vaker maken.
      • Smakelijck maandag 05 okt 2020 om 10:04
        Fijn om te lezen, dankjewel!
Laat een bericht achter!
264