01-08-2012

Groenten uit het seizoen... Augustus!

Zelf eet ik zoveel mogelijk mee met de groenten van het seizoen. Deze groenten zijn verser, komen vaak uit eigen land en hoeven zo dus niet de halve wereld over te reizen voordat ze op je bord liggen en nog een voordeel: ze zijn nog goedkoper ook!

Ik wil elk begin van de maand een blog plaatsen met daarin de groenten en fruit van het seizoen! Deze keer de maand Augustus.

Groenten:
Aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, selderij, groenlof, knolselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, mais, paddestoelen, paprika, pompoen, prei, raapstelen, radijs, postelein, snijbonen, sperciebonen, spitskool, tomaat, uien, venkel, witte kool, wortelen, zomerbietjes

Fruit:
Abrikozen, Appels, Bosbessen, Bramen, Druiven, Frambozen, Kersen, Kruisbessen, Mango, Meloen, Nectarines, Perziken, Pruimen, Vijgen, Vlierbessen, Rode bessen, Zwarte bessen

 

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous zaterdag 04 aug 2012 om 15:32
    Leuk, doe ik ook! Ik maak ze ook in, maar we zijn helaas nog steeds niet aan de beurt voor een volkstuin. Dus heb ik net vijf kilo sperziebonen op de markt gehaald. De mevrouw keek me aan of ik niet goed bij mijn hoofd was... :-) Blijkbaar maakt bijna niemand meer sperziebonen in.

    Groetjes
    Lydia
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 04 aug 2012 om 22:12
      Haha, ik zie het voor me ;-) Hoe maak je ze in als ik vragen mag? Weck je ze, of vries je het gewoon in? Ik vries wel veel in, maar ik vind het daarna nooit zo lekker meer, dus ik doe het echt als ik het over heb en het niet krijg weggegeten, zeg maar!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 02 aug 2012 om 14:12
    Handig!
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 03 aug 2012 om 14:35
      :-) Fijn!
  • Gerrinda
    Gerrinda woensdag 01 aug 2012 om 14:29
    Hoi Williene,

    Wat leuk! Ik ben nog jong en door het Evrij en bio eten, ben ik ook heel anders gaan koken en dus ook veel aan het leren!
    Ik ben wel een beetje trots want bijna al deze groente eten wij :-)
    Ik koop altijd op de markt en dat is vrijwel altijd hollandse groenten, heerlijk!
    Je plaatste pas een blog over boontjes met tauge. Ik wist nog niet wat ik savonds zou eten dus dat heb ik gelijk op het menu gezet. Ik had er de Cajun aardappels uit het Koken met Karin bij gemaakt. Dat was lekker!! Werd hier goed ontvangen.
    Gisteren de zalm met broodkorst gemaakt, ik had geen pesto in huis dus had een teentje knoflook, provencaalse kruiden en verse basilicum gedaan. Heerlijk! Ik heb al je blogs in een word document gezet en ga in de vakantie al mijn favorieten in mijn receptenboek schrijven. Alles wat jij hebt gepost en wat ik heb gemaakt, valt fantastisch in de smaak. Dank je wel!
    Kan er van jou ook een boekje verschijnen?? Ik heb het kookboekje van Dinneke, dat is meer basic maar ik hou van nieuwe smaken en daar heb jij zoveel keus in! Ik wil wel een aanbeveling doen :-)

    Vriendelijke groeten,
    een trouwe volger
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 03 aug 2012 om 14:35
      Hoi,

      Ja, op de markt vind je vrijwel alleen seizoensgroenten, dus als je daar koopt, eet je automatisch met het seizoen mee ;-) Wat leuk dat de bonen goed in de smaak vielen! Hier ook echt een favoriet in de zomer.

      Leuk dat je zo enthousiast bent! Geen idee of er ooit nog een kookboek van mij verschijnt, maar je weet nooit :-)

      Succes met koken!

      Groetjes, Williene
Laat een bericht achter!
278