08-03-2012

Courgettetaartjes!

Deze groente-taartjes zijn een erg leuk bijgerecht. Door de 1-persoonsvorm zien ze er schattig uit en serveert het extra leuk. De courgette-taartjes kun je serveren bij bijv. aardappelgratin of aardappeltjes uit de oven en vlees naar keuze.


Courgette-taartjes voor 4 personen


Ingredienten:
Bladerdeeg (4 plakjes), 1 courgette, halve rode peper fijngehakt, 2 el mosterd, 200 gram ger. kaas, 1 teen knoflook geperst, tijm, zout en peper naar smaak.


Verder nodig: 4 1-persoonsbakvormpjes/quichevormpjes/soufflevormpjes


Snijd de courgette in niet te dunne plakken. Verhit wat olie in de pan, doe de rode peper en de knoflook erbij en voeg de courgetteplakken toe. Fruit dit een paar minuten. Steek uit het bladerdeeg rondjes in de juiste grootte, zodat ze in de 1-persoonsbakjes passen. Vet de vormpjes in met boter en bekleed ze met het bladerdeeg. Strijk een beetje mosterd op de bodem. Bestrooi de bodem met een laagje kaas en leg er de gebakken courgette plakjes (ong. 5 per taartje) op. Bestrooi met wat peper, zout en tijm. Bak de taartjes in 25 minuten gaar in de oven.


Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Anonymous
    Anonymous donderdag 30 mei 2013 om 15:23
    Ha Williene,

    Ik wil deze taartjes van 't weekend gaan maken. Je hebt o.a. een halve rode peper nodig, maar in de bereiding lees ik niets meer over die peper...

    Begrijp ik het goed dat je de zijkanten van het schaaltje niet bekleed met bladerdeeg?

    En als laatste: gebruik je verse of gedroogde tijm?

    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 30 mei 2013 om 19:46
      Ha,

      In de eerste regel... Daar staat: doe de peper met de knoflook etc... Maar het staat er wel wat onduidelijk, want je moet hem natuurlijk wel even fijnsnijden. Ga ik aanpassen, dankjewel!

      En inderdaad, de zijkanten bekleed je niet echt. Mag wel hoor, als je dat lekkerder lijkt, maar ik wil in verhouding niet zoveel deeg ;-)

      Wat betreft de tijm, het mag allebei, net wat je lekker vind en op voorraad hebt!

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • wilma
    wilma donderdag 08 mrt 2012 om 15:53
    Vind dat ook een goed idee hoor. Hebben we alles E nummer vrij.!
    Maak je zelf nooit je bladerdeeg?
    Hier wordt het wel gedaan,voor tompoezen en voor ja hoe noem je het toch,met appels erin?Sorry, het Hollandse woord ben ik kwijt. het is een heel werk (voor mijn gevoel) maar wel superlekker hoor.
    Groet, WIlma
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 08 mrt 2012 om 23:10
      Het staat nog altijd op de planning, dus wil het wel proberen. Maar omdat het goed E-vrij te verkrijgen is krijgen andere dingen voorrang.
      Bedoel je appelflappen :-) ? Maak jij het wel zelf?

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 08 mrt 2012 om 11:53
    Ha Williene,

    Wederom bedankt voor je lekkere recept. Het wordt al een hele verzameling! Ik schrijf me suf in mijn receptenboekje...! Wanneer komt je boek uit? :-)

    Ik heb net mijn eerste voorraad kokosolie besteld via de website van biovoordeel. Geinspireerd door je blog van een tijdje terug. Ik ben benieuwd. Gebruik je 'gewone' of 'extra vierge'? Ik ben maar begonnen bij de gewone, dat scheelde nog weer aardig wat in de prijs. En gebruik jij het ook voor op brood?

    Groetjes, Lydia
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 08 mrt 2012 om 13:59
      Hoi Lydia,

      Bedankt voor je reactie! Haha, m'n boek, tja. Er zijn al zoveel kookboeken, waarom zou mijn boek wat toevoegen? Dat is een beetje m'n overweging, daarnaast moet er natuurlijk een uitgever brood in zien :-)

      Ik ben ook begonnen met gewone, maar over gegaan op extra vierge. Schijnt nog meer voordelen te hebben :-) Maar om eerst te proberen of je het wel wat vindt heb je groot gelijk! Ik gebruik het niet op brood, want ik ben dol op roomboter :-) Ik voeg het nu wel toe bij het broodbakken ipv olie.

      Groetjes Williene
Laat een bericht achter!
253